Daha fazla üretim için emek harcamak gerek

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, ilçe ziyaretleri kapsamında İscehisar ilçesine ziyarette bulundu.İlk olarak İlçe Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Valimiz Aziz Yıldırım, Hükümet Konağı önünde Kaymakam  Ali Altınkaynak, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Ast. Kd. Bçvş. İhsan Doray, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İlçe Emniyet Müdürü Bilgin Murat ve daire müdürleri tarafından karşılandı.Vali Aziz Yıldırım, “Tabii ki 15 Temmuz bizim [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, ilçe ziyaretleri kapsamında İscehisar ilçesine ziyarette bulundu.
İlk olarak İlçe Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Valimiz Aziz Yıldırım, Hükümet Konağı önünde Kaymakam  Ali Altınkaynak, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Ast. Kd. Bçvş. İhsan Doray, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İlçe Emniyet Müdürü Bilgin Murat ve daire müdürleri tarafından karşılandı.
Vali Aziz Yıldırım, “Tabii ki 15 Temmuz bizim için bir milat oldu. Biliyorsunuz hepimiz yaşadık bunu. Hala da tam olarak şokunu atlatabilmiş de değiliz. Hala düşününce tüylerimiz diken diken oluyor. İnsanlar nasıl böyle bir şeye kalkışır insanlar diye ama bir 15 Temmuz gerçeği yaşandı. Birileri darbe girişiminde bulunmaya kalktılar. Tabii ki devletimiz, milletimiz, en başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız olmak üzere devletimizin kurumları darbe girişiminde bulunanlara karşı çıktılar. Böylece emniyetimizle, polisimizle, askerimizle, sivil vatandaşlarımızla böylece milli idareyi yeniden tesis etmek, milli idareye sahip çıkmak anlamında ciddi bir çaba oldu. İnşallah vatandaşın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, anayasal düzene, milli iradeye, seçilmiş meclise, milletvekillerine, vatandaşın oyuyla görev başına gelmiş hükümete karşı harekete girişen darbe heveslileri artık bundan sonra ayaklarını çok çok daha denk alacaklar. Böyle bir düşünce içerisine giremeyecekler ve hayal bile edemeyeceklerdir. Onun içindir ki devletimiz de bütün mekanizmalarıyla bir daha böyle olayların yaşanmaması için her türlü tedbiri almakta bundan sonra da almaya devam edecektir” dedi.
HUKUK VE
 ADALETTEN TAVİZ YOK
Hukuk ve adalet düzeninden taviz verilmeyeceğini aktaran Vali Yıldırım, “Buna kalkışanlar, buna destek verenler, bunun tarafında olanlar da mevcut hukuk ve adalet düzeni içerisinde en şiddetli şekilde mutlaka cezalandırılacaklardır.  Bu anlamda İscehisar’da da bir takım faaliyetlerin yapıldığını biliyoruz. Yani sizlerde demokrasiye sahip çıkma anlamında Kaymakamımızla, Jandarmamızla, Emniyetimizle, Belediyemizle, Sivil kuruluşlarımızla, Bakanlıklarımızın veya kurumlarımızın ilçemizdeki temsilcileriyle, buradaki vatandaşlarımızla hep birlikte milli iradeye sahip çıktığınızı hep birlikte gösterdiniz. Bu memnuniyet verici fevkalade güzel bir durumdur. Bütün Afyonkarahisar’da olduğu gibi, bütün Türkiye ’de olduğu gibi herkes zaten demokrasisine, özgürlüğüne ve yarınlarına sahip çıktı. Türkiye ’ye sahip çıktı, milli iradeye sahip çıktı, bunları arttırabilirsiniz. Çünkü yapılacak ve yapılmaya çalışılan bir darbe girişimi bunların tamamını ortadan kaldırmaya yönelik bir faaliyetti. Bu millet birkaç defa darbe girişimine muhatap oldu ve her bir darbe girişimi Türkiye’yi en az 10 yıl 15 yıl geriye götürdü. Sonrasında bunları telafi edebilmek için belki 20 yıl belki 30 yıl gerekti. Yani onun izlerini silip arkasından çağdaş milletler seviyesine ulaşabilmek, günümüz dünyasında yaşayan diğer ülkelerin sağlamış olduğu refahı, anayasal düzeni, hukuk düzenini, adalet sistemini, devletin mekanizmalarının iyi işlemesini sağlamak için çok daha fazla zaman ve daha fazla emek harcamak gerekiyor. Bu milletin bu kadar vakti yok” ifadelerini kullandı.
HİZMETLERİ HIZLI VE KALİTELİ SUNALIM
Yıldırım, şöyle konuştu:
“O kadar çok çalışmak gerekiyor ki o kadar çok üretmemiz gerekiyor ki yapacağımız çok iş var. Milletimizin vatandaşımızın ihtiyacı olan hizmetleri biran önce en kaliteli şekilde kendilerine ulaştırabilmek, iletebilmek için de bizler elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz. Çünkü Dünya bir yerlere gidiyor, bizim tabi ki bundan hiçbir şekilde kopmamamız lazım ve Allah’a şükürler olsun ki şu anda da oldukça iyi durumdayız. Yani bir darbe girişimi olmasına rağmen ekonomimizin göstergelerinde ciddi bir oynama yok, işte dövizde ciddi bir oynama yok. Ne bileyim dükkanlar kapalı değil. Burada bugün bir Vergi Dairesi açacağız, bu önemli bir şeydir. Bankalarımız çalışmakta, öyle mevduat gibi bir şey çekilmiyor. Vatandaş idaresine ve ekonomisine güveniyor. Bu önemli bir göstergedir. Onun içinde biz tabi ki çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bundan sonra ki günlerimizde inşallah daha sağlam bir şekilde adımlarımızı atacağız. Gençlerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza bizden sonra ki nesillere inşallah daha güzel günler, daha güzel bir memleket, çok güzel bir idare bırakacağız. Bunun içinde herkesin aynı hedef doğrultusunda, hedefe ulaşmak doğrultusunda çalıştığından emin olmak istiyoruz. Bu anlamda bir endişemiz bir tereddüdümüz yoktur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme