• Haberler
  • Genel
  • Daha çok hayalimiz var yapacağımız çok iş var

Daha çok hayalimiz var yapacağımız çok iş var

Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber gazetelerinde aynı anda yayınlanan Seçime Doğu röportajlarının bugün ki konuğu AK Parti Milletvekili Ali Özkaya oldu.  Tecrübeli siyasetçi Gazeteciler Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi'ye anlattı. Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, [&hellip]

Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber gazetelerinde aynı anda yayınlanan Seçime Doğu röportajlarının bugün ki konuğu AK Parti Milletvekili Ali Özkaya oldu.  Tecrübeli siyasetçi Gazeteciler Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye anlattı.

Haber

Haber

Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya’yı ağırladı. Son günlerin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayakkabılarıyla seccadeye basmasını değerlendiren hatta FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’inde böyle bir pozu olmasını konuşan Milletvekili Özkaya, “Şüphesiz ki birbiriyle çağrışım yapıyor bizim özel önem verdiğimiz simge değerlerimiz vardır. Mesela bayrak bir bez parçasıdır ama Türk Bayrağına dönüştüğü an bizim için kutsal hale gelir. Başörtüsü bir bezdir ama bir başörtüsü olup bir hanımefendinin başında olduğu zaman bir kutsal hale gelir. Seccade de bir bez parçasıdır bir dokumadır ama bir Müslümanın alnını secdeye koyduğu zaman ona biz özel bir önem ve kutsiyet affederiz. Temizliği nezaketi Allah ile olan bağlılığınızın bulaştığı ve insanın dünyada en yükseldiği yer alnının secdeye değdiği yerdir. O nedenle bu kutsallarımıza bu kadar önem verdiğimiz bir yerde Sayın Kılıçdaroğlu’nun Canan Kaftancıoğlu ve iki aday bir Düzce eski Baro başkanıymış O da milletvekili aday adayıymış daha sonra öğreniyoruz seccadenin üzerine basarak fotoğraf çekildiklerini gördüm. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını da okudum. ‘İşte Efendim ben fark etmedim, kimse beni uyarmadı’ diye. Mesele şu fark etmemiş olması gerekir bende ona inanmak isterim. Çünkü bu ülkede seccadenin üzerine ayakkabıyla ile basan bir insanın hayatı boyunca bir şeyi kazanma hele bir siyasetçinin siyaset yapma imkan ve ihtimali yoktur” dedi.

FOTOĞRAFI PHOTOSHOP SANDIM

Fotoğrafın sosyal medyaya düşmesinden sonra CHP’li trollerin yaptığını düşündüğünü dile getiren Milletvekili Ali Özkaya, “Fotoğraf ilk sosyal medyaya düştüğünde zannediyorum bu bir photoshop böyle bir şey olamaz birileri bir şey yapıyor sonra CHP trollerin hepsi birden o seccade değil kilim diyecek diye düşündüm. Baktık ki seccadede malum baş tarafı genelde bir üçgen gibi kıble işaret ve Kabe işareti konulur ki seccadenin ayak tarafıyla baş tarafı birbirinden ayrılsın baş tarafının olduğu kıbleye doğru olan yönü belli hiç tereddütsüz seccade. Nasıl olmuştur bir alandan çıkmışlardır. Efendim İşte biz adayız fotoğraf çektirelim diye ona da tamam diyelim ki karanlıktan çıktınız aydınlık tarafı aydınlıktan karanlık tarafa geçtiğini görmediniz etrafınızda kameralar var bir sürü insanlar var hiç kimse sizi uyarmıyor. Demek ki hiç kimse sizin kutsalınızı kutsal görmüyor. Bunun en temel noktası budur. ‘Bir dakika sayın genel başkanım bastığınız seccade bu olamaz efendim bu yanlış lütfen seccadeleri toplayalım’ demesi gerekir. Demek ki kimsenin umurunda değil bir kutsallığın kıymeti yok” dedi.

TARİHE GEÇMİŞ BİR FOTOĞRAF

Bu fotoğrafın tarihe geçtiğini dile getiren Milletvekili Özkaya, “Bu fotoğraf tarihe geçmiş bir fotoğraftır.  Yüzyıl önce de 200 yıl önce de benzeri olan fotoğraflar var. Fethullah Gülen’in de böyle bir fotoğraf var. Biz sizin bütün kutsallarınızı adeta meydan okuyoruz sizin başınızın üzerine taşıyıp alnınızı koyduğunuz yere biz ayaklarımızı koyuyoruz anlamına gelir. Ben inanıyorum ki birçok insan dün çok ciddi şekilde bundan yararlanılmış ve alınmıştır. Önce troller epey bir saldırdılar. İşte bizden CHP’ye geçmiş besleme olanlar önemli bir kısmı seccadenin kutsallığı olmadığını vesaire doğru. Bir savaşta mızrakların ucuna Kur’an’ı yırtıp takanlarda hazreti Ali’ye karşı demişlerdi. Dolayısıyla Kuran’ın kendisi kutsal değildir manası kutsaldır demişlerdi öyle baktığınızda Kuranı da mızrağı geçirir bu kutsal değildir dersiniz. Bugün sabahleyin de Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisinin özür twitter’ini gördüm özür dilemesi önemli ama hiçbir özür işin mehabetini ortadan kaldırılmaz yanlışını ortadan kaldırmaz” dedi.

TELEFON NUMARAMI DEĞİŞTİRMEDİM

Cep telefonu numarasının Türkiye’de ki milyonlarca kişi de olduğunu dile getiren AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya, “Hakikat kadar önemli yani bana niçin Afyon halkı oy vermeli veyahut da milletvekili adayı olan kişiye niçin oy vermeli. Ben bir tarihi anekdotla başlayayım sözüme. Kanuni Sultan Süleyman hayatının son kısmında büyük alim Şeyhülislam Ebussuud Efendi’ye bir soru sorar der ki, ‘Hocam bu devlet ne zaman yıkılır’ Ebussuud Efendi, ‘Neme lazım hünkarım’ diye bir cevap gönderiyor. Tabii koskoca Kanuni buna çok bozuluyor kızıyor kalkıyor Ebusuud Efendi’nin yanına gidiyor diyor ki, ‘Hocam ben ki Kanuni Sultan Süleyman’ım bu devlet nasıl yıkılır diyorum mazallah Allah korusun ne olur da yıkılır’ diyorum siz bana ‘Neme lazım’ diyorsunuz Bu nasıl bir cevaptır ki nemelazım haşa hünkarım diyor. Bu devlet yöneticileri neme lazım derse  o gün yıkılır. Ben siyaset yaptığım süreçte Allah’a hamdolsun hiç neme lazım demedim bana ne demedim. Bir sorun varsa bir sorun görmüşsem o sorunu çözmek için bütün gücümle çalıştım. Benim bu telefonum 1995 yılı yanlış hatırlamıyorsam o gün aldım. Telefon numaram o günden bu güne kadar hiç değiştirmedim 5 defa milletvekili adayı oldum 15 seçim yaptık. Bütün Türkiye’de belki milyonlarca insanda var Telefonum aynı telefonum o günden bugüne devam” dedi.

BİZE GELENİ AÇ GÖNDERMEDİK

“Burada birisine mesaj mı var? Mahmut Koçak’ın sürekli telefon numarasını değiştirdiğine yönelik?” şeklinde yöneltilen soruya cevap veren Milletvekili Özkaya, “Kim hangi mesaj alırsa alır. Ben Ahmet veya Mehmet demem ama kim kendine alınırsa onu alsın. Ben telefonumu değiştirmiyorum değiştirmemeyi de düşünmüyorum çünkü herkes bana rahat ulaşsın. Arayanların bazılarına cevap da veremeyebiliyorum sonra dönüyorum. Zaten WhatsApp’ın durumunda da mesaj tercih edilir diyorum. Mesajdan gelenlere derhal gönderiyorum bunu önemsiyorum. Ben siyaset yaptığım her dönemde kendi partim için ne zaman bir iş varsa hiç gözümü budaktan esirgemeden yoluma devam ettim. Ankara’da bütün kapım tüm gelenlere açık.  Afyon’dan gelen herkese açık. Bir talimat verdim çalışan arkadaşlarıma saat 12.00’den 15.00’e kadar Allah kabul etsin buraya gelen herkese Afyon’dan veya Türkiye’nin her yerinden soracaksınız. Karnı aç ise aşağıda meclise yemeğini yedireceksiniz ve ondan sonra benimle geldiğinde görüşecek ve o derdini çözeceğiz. 2 hastane ile sağlıkla ilgili birisi aradığında kim olduğunu sormayacaksınız mutlak surette onu nasıl çözebileceksek ona gayret sarf edeceksiniz. Kendi teşkilatımda da ilçe başkanlarım Belediye başkanlarım hepsinin önüne düştük. Hepsinin projelerini teker teker ortaya koyduk” dedi.

AFYON’A ÖNEMLİ YATIRIMLAR KAZANDIRDIK

Afyonkarahisar Merkez ilçe ve beldelerde önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Milletvekili Özkaya, “Ali Altuntaş Çobanlar Belediye Başkanımız. Onun da sıfıra yakın parası vardı ‘Tekstil fabrikasını başla Başkanım’ dedik.  Belediyenin kaynaklarıyla diğer iş denk geldi ve adım adım o binayı bitirdik tesis başladı ve insanlara aş oldu imkan oldu. Yanındaki Biyogaz Tesisi Türkiye’de ilk defa bir belediyenin meradan Mevzuatı değiştirterek oraya kurduk. Yeni Model Sanayi Sitesi. Şimdi milletvekili adayı adayı olan ve meslektaşınız Hakan Dilek Bey’in Kooperatif başkanı olduğu yerde Türkiye’de ilk defa bir kooperatife kamunun malı parası alınmadan verildi. Onun karşılığında esnaf olduğu için Halk Bankası’ndan kredi çektik o krediyle hem arsanın parası ödendi hem inşaata başlandı. Allah’a hamd olsun ki bu bizim fikrimiz. Türkiye tarihinde ilk defa bir üst irtifak hakkı Afyon Ticaret Borsasının üst irtifak hakkı müstakil bir hak sayıldı kamunun bir arsasıyla takas yapılıp Afyon Ticaret Borsası alanı Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesine kazandırıldı. Türkiye’de ilk defa Mevzuat Sağlık Endüstri Bölgesinin Kanununu çıkarttık mevzuatlardan oluşturduk şirketini kurduk.  Şimdi onu adım adım büyüterek devam ediyoruz Türkiye’de ilk defa mevzuatını değiştirttik” dedi.

AFYON TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDIK

Şehrimizi ilgilendiren önemli sorunları çözüme kavuşturduklarını dile getiren AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya, “Orman Genel Müdürlüğü’nün patates soğuk hava depolarını yaptık ve benim en büyük hayallerimden biriydi.  2007-2015 seçimlerinde de söyledim. Yine bu dönem mevzuatları değiştirdik kanun yönetmenlik genelgeleri değiştirdik tarımsal sulamalarda güneş enerjisinin tarlalarda da 1 sınıf tarım arazisi bile olsa %1,5’a kadar kurulabileceğinin mevzuatını çıkarttırdık. Bunların hepsi bizim araziden gördüğümüz sorunların fikirlerin uygulamaya geçmesiyle ilgili geliştirdiğimiz projelerin üst üste getirilerek bakanlıklarla kurumlarla iletişimlerle çözdük. Belediyelerimize Cumhurbaşkanına Strateji Başkanlığından her birine müracaatlarla imkanlar dahilinde kaynaklar aktardık. Enerji Bakanlığından belediyelerimizin hemen tamamına İl Özel İdaremize yaklaşık 40 milyon liralık hibe. Sıcak asfalt bütün malzemeleri aldık bunları getirttik. Okullarımızın tamamının yeniden yıkılıp yapılması ve yeni okullar yapılması ile ilgili alanları gezdik.  Afyon tarihinde ilk defa yayla yollarını açmaya başladık. Küçükbaş büyükbaş hayvancılığımız gelişsin diye Yayla yollarını açıyoruz. Birisi efendim yok orada maden mi çıkaracaklar altıncılara peşkeş çekecekler hepimiz görüyoruz ne altıncısına peşkeş çektik ne madencisine. Afyon’un çiftçisine hayvancısına besicisine yetiştiricisine imkanı oluşturur taksisine biniyor kumalar dağına Emirdağ’ına diğer dağlara giderek orada hayvancılığını yapıyor” dedi.

BİZİM OTELLERİMİZ KADAR NEZİHİ YOK

“Çok işler yaptık ama daha çok hayalimiz var yapacağımız çok iş var” diyen Milletvekili Özkaya, “Tarımda var hayvancılıkta var ulaşımda var eğitimde var sağlıkta var üniversitede var turizm de var yaptığımız işler var ama binlerce kez şükürler olsun ki daha yapacağımız çok şey var. İlk defa 2007 yılında milletvekili adayı oldum. Mermer atölyelerini ve sucuk et tesislerini geziyoruz fevkalade geri durumdaydı. O zaman işte elektrik fiyatları yüksek. Bizde güneş enerjisini yapsak çatıya bunları daha rekabet imkanınız artar. O zaman fiyatlar yüksekti maliyet kurtarmıyordu. 2017-2018’den itibaren şu anda Afyon’da muhteşem fabrikalarımız oldu. En son geçen bir arkadaşımın fabrikasına gittim yaklaşık 20 milyon dolar harcayarak kurduğu bir fabrika. Sistemi çatıya kurmuş bütün mermerin suyu alınıyor arıtılıyor damıtılıyor ve tekrar kullanılıyor müthiş bir teknoloji.  Türkiye’nin dünyanın en iyi entegre en temiz tesisleri bizde. Dünyayı siz de birçok yeri gezdiniz bizim otellerimiz kadar kaliteli nezih temiz otellerimiz yok.  Bunları bütün bir AK Parti grubu olarak milletvekillerimizle teşkilatımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleriyle bakanlarımızın destekleriyle yaptık” dedi.

SERACILIKTA TÜRKİYE’NİN BİR NUMARASI

Perşembe günü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ilimizde olacağını dile getiren Milletvekili Özkaya, “İnşallah Perşembe günü Spor Bakanımız buraya gelecek. Spor Bakanımız 200 milyon liradan fazla Gökmen Bey valimiz buradayken hatırlarsanız geldi törenler yaptık. Hatta Fahri Hemşehrilik Beratı verdik köylerimize kadar Spor Tesisleri yaptırdık. Sinanpaşa Taşoluk Beldesi belde olarak ilk Kapalı Spor Salonu Afyon’da oraya yaptık dünya şampiyonları çıkarıyor bakın. Yine güreşte Dünya Şampiyonumuz çıktı. Sandıklı bölgemiz sera açısından Türkiye’nin bir numarası Tarım Makinaları konusunda çok iyi bunu çok daha iyi noktaya getirmemiz lazım. Dinar bölgemizde traktör ticareti çok güçlü şu anda oraya büyük bir traktör galericiler sitesi yapıyoruz bunu geliştirmemiz lazım. Sultandağı-Çay arasında meyve gıda ile ilgili büyük fabrikalar kurduk. Yaklaşık 15 civarında meyve fabrikası var şu anda o bölgeye bir gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmamız lazım. Bunu 2 belediye başkanımız ilçe başkanlarımız genel müdürümüz ile görüştük. Sinanpaşa Organize Sanayi Bölgesi altyapısını tamamladık şu anda kamulaştırma işlemleri devam ediyor İnşallah bu sene doğalgazını getireceğiz ve gücümüz yeterse yılsonuna kadar ilk fabrika temellerini atmak istiyoruz”

BAKANIMIZA AKDAĞ’I GEZDİRECEĞİZ

Türkiye’nin ilk Yeşil OSB’sini kurduklarını dile getiren Milletvekili Özkaya, “ Türkiye’nin ilk Yeşil OSB’sini buraya kuruyoruz. Afyon Merkez OSB’yi büyütüyoruz geliştiriyoruz. Emirdağ OSB’nin 3. etabını geliştiriyoruz arıtma tesisini kuruyoruz. Bolvadin OSB doldu, Sandıklı da doldu Dinar doldu ikinci etaplarına başlıyoruz. Dazkırı’yı Sanayi bölgesinden Organize Sanayi Bölgesine çevirdik Afyon’un en önemli sorunlarından birisi de enerji sorunuydu. Bu yıl Afyon’a yaklaşık değeri Türkiye’deki Eğitim Anonim şirketi 1 milyar liraya yakın yatırım yapıyor. İlk trafo merkezi rahmetli Adnan Menderes’in yaptığı trafo merkezimiz yenileniyor. 6 trafo merkezi yaptığımızda Afyon’un 2050 yılına kadarki bütün elektrik enerjisi sorununu çözmüş olacağız. Çünkü enerji olmadığı müddetçe sanayide olmaz tarım da olmaz hayvancılık da olmaz. Tarım ve hayvancılık için bilhassa sulamada çok eksiğimiz var. Sulama kısmını mutlaka önümüzdeki dönem büyük paralar harcayarak gücümüzün ve suyumuzun olduğu her yerde sulama altyapısını tamamlamamız lazım. Turizmde iyi bir potansiyel yakaladık bu potansiyeli geliştirerek artırmamız lazım. Sandıklı Akdağ iddia ile söylüyorum ki şimdi bakanımız gelecek Allah nasip ederse Turizm Bakanımızı orada gezdireceğiz” dedi.

MÜZE NİSAN AYINDA AÇILACAK

Geçtiğimiz aylarda Yeni Müze Kompleksinin Mart ayında biteceğini söyleyen Milletvekili Özkaya, “Yeni müzemiz Türkiye’nin önemlilerinden birisi olacak Turizm açısından. Sayın Güzbey birkaç defa da manşetten bize sitemlerini iletti. 2011 yılında başlayan Afyon Müzesini bitirdik. Ne dedik merak etmeyin Mart sonu bitecek ve Nisan’da açacağız bitti. Mart bitti biz de bitirdik ve bütün şeyleri taşıdık taşıyoruz.  Orasını Allah nasip ederse deprem olmasaydı Sayın Bakanımız gelecekti ve açacaktık ama Nisan ayında açacağız. Türkiye’nin en büyük ikinci Müzesi. Müzemizi Türkiye’nin en önemli müzelerinden birisin açacağız. Duble yollarımızın çok büyük kısmını bitirdik. BolvadinÇay arasında az bir yer kaldı. Ondan sonra inşallah Çay-Dinar arasında Çölovası’ndan geçen duble yolu bitireceğiz. O yolumuz bu yıl yatırım programını alınıyor Bakanlık teklif etti. Sandıklı-Hocalar-Banaz yolu. Dün o yoldan gittim. O yolu da mutlak surette uluslararası standartta getirilmesi lazım. Onu yaptığımızda O bölgeyi ciddi manada rahatlatacağız” dedi.

DOĞALGAZ VE TOKİ’Yİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Afyonkarahisar için büyük önem arz eden doğalgazı yaygınlaştırdıklarını dile getiren Özkaya, “En önemli projelerimizden birisi çok ciddi manada yaptık doğalgazı yaygınlaştırdık. Yeni dönemdeki en büyük hedefimiz beldelerimizin tamamı dahil doğalgazı kullanılabilir hale getirmek. Depremde gördük ki en kritik işlerimizden birisi TOKİ’yi yaygınlaştırmak. Şu anki hedefimiz insanları konut sahibi yapmak. TOKİ’yi İhtiyaç olan her yere getirip bu sağlam konutları Afyon’a taşımamız lazım. Belediyecilik açısından yapılacak işler var. Üniversitelerimiz artık bence sayısal olarak pik noktaya ulaştı. Bundan sonra nitelik artırmamız lazım. Malum Organize Sanayi Bölgesinde Teknopark’ımızın temelini attık binamız hızla büyüyor.  Bundan sonra inşallah inovasyona katma değer üst teknoloji bunlara kafayı yoracağız. Anadolu mandacılık tesisimizi bu yıl yatırım programımızı aldık 30 milyon kaynağımızı aktarıldı. İnşallah onun yatırımını yapıyoruz havyan hastanemizi açıyoruz” dedi.

AFYON ASKERİ HAVAALANININ AÇILMASI ŞART

Zafer Havalimanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Ali Özkaya, “Zafer Havaalanı hakikaten bölge için yapılmıştı o yapılma şartlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. 2007 seçimlerinde milletvekillerimiz dahil bugünkü askeri yönetim havaalanına sokmak istememişti ve bu havaalanını açılmasına muvaffakat etmedi ‘Burası Nato’nun’ dedi. O yüzden burası açılmadı. Bunun üzerine Zafer Havaalanı yapıldı. O günkü şartlarda duble yollar yok bu kadar rahat seyahat yapılamıyor. İstanbul’a 7-8 saatte gidiyorsunuz ama şimdi duble yollar yapılınca İstanbul’a 3 buçuk saatte gidebiliyorsunuz. Sabah erkenden saatler uymuyor vs. Bu sıkıntı yaşanınca bizde dedik ki asgari hava alanını açabilir miyiz  geçen belediye seçimlerinde Sayın Hulusi Akar paşamız Milli Savunma Bakanımız Genelkurmay Başkanı, bütün kuvvet komutanlarımız geldiğinde biz de kendilerine ısrarla bu konuda yardım talep ettik ve burayı açmak istediğimizi söyledik. Onlarda Hulusi Paşamız Hava Kuvvetleri Komutlarımıza dedi ki ‘Hasan paşa ne diyorsun açabilir miyiz’ dedi ki ‘Sayın Komutanım askerde idarede sivilde hepimiz tek milletin askeriyiz idaresiyiz Bizim açımızdan bir sıkıntı yok açabilirsiniz’ dedi. Bunun üzerine, ‘Bunu basınla paylaşabilir miyiz kamuoyu ile paylaşabilir miyiz’ dedik paylaşın dediler ve basın huzurunda kendileri de söylediler biz bunun üzerine bunu evet sivil alana açacağız dedik. Sonra bunu bakanlıkla görüştük Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştük Tabii bakanlık ve sayın Cumhurbaşkanımızda ‘Zafer Havaalanının daha aktif çalışması gerekir’ dediler. Bu açıdan bir adım geri durduk. Biz Zafer havaalanını canlandırmak için Eskişehir’deki üniversite havaalanının pistinin küçüklüğü yolcu salonunun küçüklüğü vesaire nedeniyle buraya daha yoğun aktarılması onun kapatılmadan bununla ilgili görüşmeler yaptık Ulaştırma Bakanlığıyla. Afyon Kütahya vekilleri kararlaştırdık sonra bütün Afyon gazeteleri televizyonları yazınca Eskişehir ayağa kalktı. Eskişehir Sayın Cumhurbaşkanımıza gidip bizlere şikayet etti bizlere de gittik izah ettik Eskişehir’in kapatılmadığını Afyon’un Zafer’in Kütahya’nın devam etmesinin doğru olduğunu.  Belki yarın Zafer başka bir amaçla kullanılır benim şahsi kanaatimde Afyon Askeri havaalanının açılması mutlak şart. Afyon için çok önemli. Bunu yapmamız için bütün gayretimizle devam etmeliyiz” dedi.

YENİ DÖNEMDE Kİ ÖNCELİĞİMİZ O OLACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ilimize yapılması planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında konuşan Milletvekili Özkaya, “Proje çalışması yapıyorlar biliyorsunuz hemen yerini Güral Otelle Yeni Müzenin arkasındaki yerimizi Askeriyemize tahsis ettik. Şöyle bir sorun oldu tabii malum Suriye’de ve Irak’ta askerimiz çok ciddi operasyonlar yürütüyor devlet bir taraftan orada büyük harcamalar yaparken bu gibi sosyal tesislerde bir adım frene basmak zorunda kaldılar. Yoksa şimdi siz bir şeye başlıyorsunuz koşturuyorsunuz tam Evet iyi noktaya geldik diyorsunuz mesela Afyon’da Biz kentsel dönüşümü çok çok iyi bir noktaya getirmiştik. Yüzde 60’ın üzerinde devlet desteğiyle ama. 6 Şubat’ta deprem olunca bütün varlığını devlet millet olarak o tarafa aktarmak zorunda kaldı. Bizim gibi kentsel dönüşüm yapacaklar ikinci plana düştü. Dolayısıyla temel sorunumuz Sayın Milli Savunma bakanımız dedi ki ya projeleri bitirelim kaynak imkanına göre. Yeni dönemdeki önemli hedeflerimizden birisi burası. Bunun faydası ne bizim suyumuz şifalı memleketimiz çok güzel. Gerçek manada askerlerimiz doğu ve Güneydoğu’da veya Türkiye dünyanın her yerinde mağdur olan yaralanan sakat kalan engelli hale gelen askerlerimiz şifa bulsunlar. Burada nasıl Polis Moral Eğitim Merkezimiz varsa Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olsun istedik onlar da uygun gördüler ve proje çalışmalarını bitirdiklerinde İnşallah Yeni dönemde takip edeceğimiz önemli konu başlıklarından birisi olacak”

GÜÇLENDİRME YAPILMASI YANLIŞTI

Şemsettin Karahisari Ortaokulunda yaşanan sıkıntıdan örnek vererek ilimizde okulların durumları hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “Şemsettin Karahisari Ortaokulunun güçlendirilmesi için 5 milyon Türk 350 bin lira harcandı ama yanlıştı.  Biz o gün de onu yanlış gördük. Afyon’da 60’ın üzerinde okulumuzun yıkılarak yapılması veya güçlendirmesi kararı verildi. Biz bunları inceletelim dedik bir kısmında vatandaşlarımız binalarımız sağlam dedi bir kısmında bakanlık sağlam dedi bir sağlam değil dedik Şemsettin bunu tipik örneği. Bakanlık güçlendirmeyle olur dedi. Biz yapmayın yanlış yaparsınız dedik güçlendirme projesi için 5 milyon 350 bin lira kaynak harcandı sonra güçlendirmek için sıyrılınca sıvalar yıkılması gerektiği anlaşıldı. Daha dün akşam da Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük önceki günlerde bakan yardımcımızla ve hem strateji başkanı hem bütçe başkanıyla görüştük. 31 okulumuz için 170 milyon ödenekleri gönderildi. Valimiz Kübra Hanım döneminde karar aldık ve 20 civarında mühendis aldık Özel İdareye. Şimdi yine Mühendisler almaya devam ediyoruz. 10 okulun ihalesi yapıldı. Bunların hepsi yıkılıp yeniden yapılacak”

MİLLET VALLAHİ GÖZÜNÜZÜN YAŞINA BAKMIYOR

Gazeteci-Yazar Ömer Mazi’nin, “Önceki Milli Eğitim Müdürünün arkasında Ali Özkaya var O nedenle o kadar uzun süre kaldı. Bu başarısızlık Ali Özkaya’nındır dediler’ sorusuna cevap veren Milletvekili Özkaya, “Ali Özkaya 2015’de milletvekili oldu.  Metin Bey herhalde daha önce geldi. 2012’de şu Müdürün arkasında Ali Özkaya varmış şunu o getirmiş bunu yapmış kimse diyemez. Ben size bir örnek daha vereyim mesela şu anki İl Tarım Müdürümüz İbrahim Bey. Önceki dönem milletvekili olan ve şimdi Deva Partisinde ki Hatice Hanım önerdi İbrahim Beyi. Kendisini hiç tanımıyordum ilk defa buraya geldiğinde tanıdım. İbrahim Bey Çalışkan gayretli düzgün bir arkadaş yani şimdi Hatice Hanım önerdi Hatice’nin partiden gitti diye ben çalışkan gayretli bir müdüre ‘Sen git mi demeliyim’  Ben insanların çalışmasına bakarım gayretine bakarım bir adam çalışıyorsa düzgünse ihanet etmiyorsa o müdürün arkasında dururum bizde şöyle birşey var. Ben şu adamı yiyeyim ben bir müdürü süreyim o benim kitabımda yok.  Metin Bey burada gelmişti Metin Bey düzgün ve çalışkan bir insan. Kendisinin daha kararlı yönetici olmasını arzu ederdim. Kendisine çok defa söyledim son dönemde arkadaşlarımızla konuştuk dedik hocam süre uzadığı müddetçe sorun oluyor aslında genelde askerde mülkü İdarede hakim savcıları da dönüşüm vardır. Bu dönenin rotasyonda başarıyı getirir. Çok uzun devamlılık doğru olmuyor 5 sene 8 sene belki 10 sene olabilir ama daha fazlasında bence de değişmesi lazım. Gayret eden arkadaşlara destek vermeliyiz.  Ben sevdiğim bir arkadaşım önemli noktaya gelmesini isterim O il müdürlerini siyasal iktidar tercih etmelidir bu da son derece doğrudur. Siyaset yönetim sanatıdır beraber olduğu insanlara güvenmektir ama denetleyeceğiz. Ben niye televizyona çıkıyorum niye milletin önüne gidiyorum. Millet beni denetliyor niye seçime gidiyoruz adam sizi başarısız görüyorsa sizin sorunları çözdüğünüze inanmıyorsa vallahi gözümüzün yaşına bakmıyor kim olursanız olun”

TOGG’A YAZILDIM BANA DA ÇIKMADI

Milletvekili Özkaya, “Ben 8 yıldır milletvekiliyim 2007’de aday oldum. İnanın büyük bir aşk ve heyecanla ne yapacağım diye düşünüyorum.  Ankara’dan Afyon’a gelesiye kadar hangi projeleri yapacağız hangi sonucu alacağız ne olacak diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi aşk ile koşan yorulmaz arkadaş. Biz dünya tarihini gördüğü en büyük deprem yaşıyor muyuz şu anda.  Yani seçim yapılmaz kardeşim bırakın bir sene oraya insan giremez şu anda Türkiye seçime gidiyor. AK Parti Cumhur ittifakı neyi konuşuyor seçimden çok ben depremin yararları nasıl sararım bu enkazı nasıl kaldırırım yeni binalara nasıl yaparım diye konuşuyor. Muhalefet ne yapıyor bekçi hırsıza kurşun sıkıyor. Bize kurşun sıkıldı biz buna şeyi bırakmayız. Öbürkü diyor ya ben hepimiz çıkmışız ayakkabılarla seccadenin üstünde fotoğraf çekiyoruz bunu görmemişiz. Biz diyoruz ki TOGG’u yapalım. Toplu kurasını çekiyoruz 177 bin kişi binip denemediği arabaya para yatırıyor ve ben bu arabayı almak istiyorum diyor. Biz de yazıldık bize çıkmadı. Hani milletvekilleri torpilliydi. Bana çıkmadı, 4-5 kardeş yazıldık birisine çıkmış. Bakan beye de çıkmadı insanlar olur mu bakan bey alır. Yok böyle bir şey yani AK Parti yok diyorsa yok.  TOGG’larla 9 şehirde fotoğraflar çekildi. Afyon’a da geldi fotoğraflar çekildi. Belki Afyon’da çıkan arkadaşlarımız alır biz de onlara bineriz deneriz”

AK PARTİ SÖZ VERDİYSE YAPAR

Söz verip eksik bıraktıkları birşeyin kalmadığını söyleyen AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, “Söz verdiğimizde eksik bıraktığımız hiçbir şey yok. Kusura bakmayın Cirit Kayası Millet Bahçesi. Bitmeyebilir ama ihalesini yaptık yer teslimini yaptık göreceksiniz ne kadar hızlı yürüyeceğini. Garnizon millet bahçesinin 2019 söz verdim millet bahçesi bir sene bir buçuk sene sonra oraya karar verildi. Bizim söz verdiğimiz ilk yer Cirit Kayasıydı. Garnizonun yerini biliyorsunuz telini çektik. Şimdi ihalesini yapmak üzereler. 60 milyon liralık komutanlık binası yapıyor belediyemiz onun ihalesini yaptık başladık çok hızlı bir şekilde bitecek. Hem Cirit Kayası Hemde Garnizona başladık. AK Parti söz verirse mutlak suret yapar belki gecikir buna bir itirazım yok.  Bunu da siz belirleyemeyebiliyorsunuz müteahhit iflas ediyor birisi işe başlıyor ihale iptal ediliyor. Kamu İhale Kurumu iptal ediyor başka ekonomik sıkıntılar çıkıyor çalkantılar çıkıyor”

KİLİM DİYECEKLERİNİ DÜŞÜNDÜM

“Seccade fotoğrafı ilk sosyal medyaya düştüğünde zannediyorum bu bir photoshop böyle bir şey olamaz birileri bir şey yapıyor sonra CHP trollerin hepsi birden o seccade değil kilim diyecek diye düşündüm”

TELEFON NUMARAM HEP AYNI

“Benim bu telefonum 1995 yılı yanlış hatırlamıyorsam o gün aldım. Telefon numaram o günden bu güne kadar hiç değiştirmedim 5 defa milletvekili adayı oldum 15 seçim yaptık. Bütün Türkiye’de belki milyonlarca insanda var telefonum aynı telefonum o günden bugüne devam”

GIDA İHTİSAS OSB KURULMALI

“Yaklaşık 15 civarında meyve fabrikası var şu anda o bölgeye bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmamız lazım. Bunu 2 belediye başkanımız ilçe başkanlarımız genel müdürümüz ile görüştük”

İYİ BİR POTANSİYEL YAKALADIK

“Turizmde iyi bir potansiyel yakaladık bu potansiyeli geliştirerek artırmamız lazım. Sandıklı Akdağ iddia ile söylüyorum ki şimdi bakanımız gelecek Allah nasip ederse Turizm Bakanımızı orada gezdireceğiz”

YENİ MÜZEYİ BİTİRDİK

“2011 yılında başlayan Afyon Müzesini bitirdik. Ne dedik merak etmeyin Mart sonu bitecek ve Nisan’da açacağız bitti. Mart bitti biz de bitirdik ve bütün şeyleri taşıdık”

Bakmadan Geçme