• Haberler
  • Genel
  • Dağ-tepe dinlemiyor, Dert-tasa dinliyor… – Kocatepe Gazetesi

Dağ-tepe dinlemiyor, Dert-tasa dinliyor… – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı 33 köy ve 16 beldeyi ziyaretleri kapsamında 7 köy ve bir beldenin sorunlarını yerinde inceledi. İlgili daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantılarda konuşan Balkanlıoğlu, 'Valinin yeri, halkın yanıdır. Başbakanımız’ın da ‘Gidin, vatandaşın sorunlarını dinleyin’ talimatı var. Derdinizi dinlemeye geldim' dedi. Vatandaşlar, Balkanlıoğlu’nun bu sözleri karşısında 'Allah razı olsun' diye [&hellip]

Dağ-tepe dinlemiyor, Dert-tasa dinliyor...

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı 33 köy ve 16 beldeyi ziyaretleri kapsamında 7 köy ve bir beldenin sorunlarını yerinde inceledi. İlgili daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantılarda konuşan Balkanlıoğlu, “Valinin yeri, halkın yanıdır.

Başbakanımız’ın da ‘Gidin, vatandaşın sorunlarını dinleyin’ talimatı var. Derdinizi dinlemeye geldim” dedi. Vatandaşlar, Balkanlıoğlu’nun bu sözleri karşısında “Allah razı olsun” diye yanıt verdi. Balkanlıoğlu’nun ziyaretleri sabah 9.15’ten öğleden sonra 16.00’a kadar sürdü. Köy ve beldelerden talepler, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından not ediliyor, ilgili daireye bu çerçevede yazı yazılıyor.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, köy ve beldede yaşayan vatandaşların dertlerini ve sorunlarını, köy kahvelerinde ve toplantı salonlarında kimi zaman çay içerek, kimi zaman bağdaş kurarak, kimi zaman ise çeşitli şakalar yaparak dinliyor. Vatandaşların dertlerini içlerinden geldiği gibi anlattıkları başlıkları Vali Balkanlıoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu’nun tuttuğu notlar aracılığıyla takip ediyor. Kocabıçakoğlu ise ilgili dai-reye, konunun çözülmesi ya da araştırılmasına yönelik yazı yazılmasında aracı oluyor. Balkanlıoğlu’nun ziyaretlerinde vatandaşın gündeme getirdikleri taleplere olumlu ya da olumsuz, mutlaka cevap veriliyor.
İlgili daire müdürleri hazır kıta
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu kapsamda Sadıkbey, Demirçevre, Bayramgazi, Saadet, Köprülü, Ataköy ve Kışlacık köyleri ile Anıtkaya Beldesi’ni ziyaret etti. Balkanlıoğlu’nun heyetinde İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu, DSİ 183. Şube Müdürü İbrahim İşbilen, DSİ Sondaj Şube Müdürü Neşet Akalın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Deniz Fırat, Telekom Müdür Vekili Eyüp Aytulun, TEDAŞ Başmühendisi Hasan Aydoğmuş da hazır bulundu.
6 saatlik yoğun mesai
Ziyaretlerde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Valinin yeri, halkın yanıdır. Biz makamlarda oturmak için Vali olmadık. Başbakanımız’ın da ‘Gidin, vatandaşların dertlerini dinleyin. Makamlarda oturmayın. Fakir-fukaranın hâlini-hatırını sorun’ talimatı var. Ayrıca ben mizaç olarak da makamda oturmayı pek sevmiyorum. Kaymakamlık yaptığım dönemde de vatandaşın sorunlarını dinlemeye gayret gösteriyordum” dedi. Vali Balkanlıoğlu’nun dünkü ziyaret ve sorunları dinleme mesaisi, yaklaşık 6 saat sürdü.
Vatandaşlar:
Allah razı olsun
Ziyaretleri çok olumlu ve yerinde karşılayan vatandaşlar ise, kendilerine bu zamana kadar böylesine kalabalık bir daire müdürü heyetiyle bir Vali’nin gelmediğini söylediler. İsteklerini, dileklerini, şikayet ve temennilerini kendilerine ilettiklerini belirten vatandaşlar; “Allah razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Tüm hizmetlerimiz eksiksiz olarak veriliyor. Evimizde elekt-riğimiz, suyumuz var. Yolumuz asfalt, parke taşı kaplı, küçük sorunlarımız oluyor, bunları da Valimize ilettik. Valimizin ziyareti bizlere onur vermiştir” ifadelerini kullandılar.

Yakın köylerde çöp sorunu var

Merkeze en yakın köy olan ve merkezle bitişik konumda olan Ataköy’e de giden Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, muhtar Muharrem Özdemir tarafından karşılandılar. Ataköy’ün sorunlarını dinleyen Vali Balkanlıoğlu’na, köyün özellikle çöp sorununun olduğunu söyleyen Muhtar Özdemir, yakıtının ve şoförünün masraflarının Ataköy bütçesinden karşılanmak üzere çöp arabası talep etti. Muhtarlık binasında halkın sorunlarını da dinleyen Vali Balkanlıoğlu yine beraberindekiler ile birlikte Kışlacık köyünü ziyaret ettiler. Kışlacık köyü Muhtarı Ahmet Demir ve kalabalık bir vatandaş kitlesi tarafından karşılayan Vali Balkanlıoğlu, köy kahvesinde vatandaşlara hitap etti.
Kışlacık köyü ziyaretinde vatandaşların, alt yapı, sağlık ve evlerine elektrik alamadıkları gibi sorunları dinleyen Vali Balkanlıoğlu, sorunların çözümü için talimat verdi. Balkanlıoğlu, köy kahvesi çıkışında kendisini bekleyen öğrencilerle de bir süre sohbet ederek, kendisinin de köyde büyüdüğünü, köy okulunda okuduğunu söyledi. “Sizler şanslı öğrencilersiniz. Merkeze yakın bir köyde okuyorsunuz. Benim köyüm çok u-zaktı ve şimdiki imkanlar bizlerde yoktu. Ama ben o imkansızlıklara rağmen okuyup Vali olduysam, sizler bu imkanlarla Cumhurbaşkanı olmalısınız, diyen Vali Balkanlıoğlu, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. Kışlacık Kahvehanesi’ndeki eski fotoğraflar da heyetin ilgisini çekti.

Sadıkbey’de dolmuş talebi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ilk ziyareti Sadıkbey Köyü’nde gerçekleşti. Sadıkbey Köyü muhtarı Hüseyin Sağlam’ın muhtarlık önünde Vali Balkanlıoğlu ve heyetini karşılamasının ardından muhtarlık makamına geçildi. Muhtarlık makamında 2 bin 300 nüfusu olan Sadıkbey Köyü’nün Somali’ye topladığı 21 bin liralık yardım nedeniyle duvara asılan takdir belgesi dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu’nun köylüleri dinlemek için daha büyük bir salona geçilmesi öne-risini Sağlam, “Burada da durabiliriz” diye yanıtlayınca Vali Balkanlıoğlu, “Senin şehirde makamın varsa, benim de burada makamım var mı diyorsun? Ne güzel diyerek” espri yaptı. Daha sonra köy kahvesine geçen heyet, Muhtar Hüseyin Sağlam’ın aktardığı sorunları dinledi. Sağlam, arazilerinden geçen AFJET’ten faydalanma isteklerini iletirken, termal turizm bölgesine giden dolmuşların köye yeteri kadar uğramadıklarını da dile getirdi. Sağlam, “Dolmuşlar, köyümüze uğramamayı tercih ediyorlar. Bu konuda sıkıntı çekiyoruz. Köyümüze uğrayan dolmuş sayısının artmasını talep ediyoruz” dedi. Sadıkbey Köyü Muhtarı Hüseyin Sağlam, Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyete keşkek ikram etti.

7 maddelik dilekçe

Vali İrfan Balkanlıoğlu ile daire müdürleri, turizm yatırımlarıyla arazileri eskiye nazaran daha değerlenen Demirçevre Köyü’nü de ziyaret etti. Demirçevre Köyü Muhtarı Hakkı Babayiğit de AFJET’ten yararlanmak istediklerini belirtirken, 7 maddelik bir talep dilekçesini de Vali Balkanlıoğlu’na verdi. Talepler arasında “parke taşı döşenmesini”nin de olduğunu gören Vali İrfan Balkanlıoğlu, ulusal basın kuruluşlarının kullandığı ve İsmailköyü’nde bir vatandaşın ayakkabısındaki çamuru göstermesine atıf yaparak “Parke istiyorsunuz, ama hani bakayım. Ayakkabınızda çamur yok” diyerek toplantıya katılanları gülümsetti. Bunun üzerine Köy Muhtarı Babayiğit, “İsmaiköyü’nde öyleymiş Sayın Valim” dedi. Hakkı Babayiğit, köylerine çöp arabası verilmesini ile park yapılmasını istedi. Demirçevreli vatandaşlar ise İmar Kanunu’nun 18’inci maddesi uygulaması dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi ile sorun yaşadıklarını aktardı.

İlköğretimde birbirinden uzak 2 bina

Afyonkarahisar Valisi ve beraberindeki heyet aynı minibüs içerisinde Anıtkaya Belediyesine geçti. Beraberindeki heyet ile birlikte Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Kayır tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, belediye binasında Anıtkaya’lılarla buluştu. Halkın sorun ve taleplerini dinleyen Vali Balkanlıoğlu, özellikle hayvancılık konusunda karşılaşılan sorunların çözümü için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş’a talimat verdi. Belde girişinde bir alt geçit yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması yönünde talimat veren Vali Balkanlıoğlu, Anıtkayalı Abdullah Sağlam’ın “Dağımızda hazine arazisi var. Hazine arazisine ahırlar yapılmış. Her ahırda 300’e yakın koyun var. Ama şimdi Amerikalı bir şirket, oraya gelip 7 buçuk milyon avroluk bir yatırım yapıp 200 bin metrekarelik bir alanı kaplayacakmış. Biz hayvanlarımızı nereye götürelim” sorusu üzerine konuyu araştıracağını kaydetti. Anıtkaya İlköğretim Okulu Müdürü Hesna Çetin de ilköğretim binasının ilk kademesi ile ikinci kademesi binası arasında 2 kilometrelik bir yol olduğunu, bu meselenin çözülmesi gerektiğini bildirdi. Vali Balkanlıoğlu, Belediye çıkışında öğrencilerle sohbet ederek, okullarıyla ve eğitimleriyle ilgili bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu. Öğrenciler, eğitimlerden memnun olduklarını bildirdi.

Köy konağı “Saadet”i, şarta bağlı

Saadet Köyüne giderek Muhtar Ahmet Çalıkuşu ve köy sakinleriyle görüşen Vali Balkanlıoğlu, buradaki halkın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı M.Emin Birliktir’in de bulunduğu ziyarette, köyün başlıca sorunları görüşüldü. Saadet Köyü Muhtarı Ahmet Çalıkuşu, merkeze yakın bir köy olmalarına rağmen 120 yıllık köyde ilk kez bir Vali’nin köylerine ziyarete geldiğini söyleyerek, duydukları onur ve mutluluğu dile getirdi. Çalıkuşu, “Köy konağı yapılmasını arzu ediyoruz” derken Vali Balkanlıoğlu, “Bizdeki kayıtlara göre nüfus 44 kişi. Nüfusunuz artsın size Hükümet Konağı gibi köy konağı yaparız” dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı M.Emin Birliktir, Saadet Köylü gençlere hayvancılık konusunda destek verilmesi gerektiği görüşünü heyet ile paylaştı.

Servis, öğrencileri vaktinden önce götürüyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaret prog-ramı çerçevesinde MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın köyü olan Bayramgazi Köyü de bulunuyordu. Bayramgazi Muhtarı Şerafettin Çetin ve köydeki vatandaşlar tarafından karşılanan heyet, toplantı salonuna girerken ayakkabılarını çıkardı. Toplantı salonuna girmekte tereddüt eden basın mensupları ise Vali Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine salona girdi. Muhtar Şerafettin Çetin, yapılan hizmetler için tüm kurumlara teşekkür ederken sulama konusunda bir yatırım yapılmasını talep etti. Köyde taşımalı eğitimin sürdüğünü bildiren Çetin, konuyla ilgili ihalenin Anıtkaya’daki bir şirket tarafından alındığını, ancak şirketin öğrencileri okula vaktinden önce götürdüğünü söyledi. Çetin, yol kenarında ışıklandırma, Orman Köyü kapsamına alınma gibi istemleri de gündeme getirdi.

Köprülü’de öğle yemeği

Köprülü Köyü’ne geçen Vali Balkanlıoğlu, Muhtar Osman Çınar’dan köy hakkında bilgiler aldı. Köydeki düzen ve temizlik ile düzgün yol ve evleri gören Vali Balkanlıoğlu, başarılı çalışmalarından dolayı Muhtar Osman Çınar’a teşekkür etti. Ziyarette konuşan Muhtar Çınar, gerek İl Özel İdaresinden gerekse İl Genel Meclisinden gereken tüm yatırım ve desteği gördüklerini belirterek, tüm ilgili birim yetkililerine teşekkür etti. Muhtar Osman Çınar, köydeki okullar ilgili bazı eksikliklerini dile getirdi. Coşkun Et Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Coşkun’un da hazır bulunduğu ziyarette heyet için bir öğle yemeği verildi.

“Gelen ilk Vali sizsiniz”

Demirçevre Köyü’nde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hoş bir sürprizle karşılaştı. Köyün en yaşlısı, 90 yaşındaki Kemal Soylu, Demirçevre köyünde yaşadığını ve ilk kez bir Vali’nin köylerini ziyarete geldiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu ile bir süre sohbet eden Kemal Soylu, böylesine çalışkan ve başarılı bir Valilerinin olmasından onur duyduklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu da 90 yaşındaki Kemal Soylu’ya, bu övgülerine layık olmaya çalışacağını söyleyerek elini öptü.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme