Dağ başı da olsa 112 görevde

  Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akin Köyü'nde ikamet eden Hatice Altın'ın düşüp ayağını kırdı. 112 ekipleri ise dağ taş demeden 1 kilometre yürüyerek Altın'ın yanına geldi ve ilk müdahaleyi yaparak hastayı hastaneye götürdü.   Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Akin köyünde ikamet eden 55 yaşındaki Hatice Altın sabah saatlerinde evinden çıkarak yaylaya kekik toplamaya gitti. Kekik topladığı [&hellip]

Haber

Haber

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Akin Köyü’nde ikamet eden Hatice Altın’ın düşüp ayağını kırdı. 112 ekipleri ise dağ taş demeden 1 kilometre yürüyerek Altın’ın yanına geldi ve ilk müdahaleyi yaparak hastayı hastaneye götürdü.

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Akin köyünde ikamet eden 55 yaşındaki Hatice Altın sabah saatlerinde evinden çıkarak yaylaya kekik toplamaya gitti. Kekik topladığı sırada düşen ve bir daha ayağa kalkamayan Altın, durumu eşi Mehmet Altın’a bildirdi. Mehmet Altın olay yerine gelince durumu 112 ekiplerine bildirdi. Hatice Altın’ın bulunduğu alana gelen 112 ekipleri yaklaşık 1 kilometre yürüyerek yaralıya ulaştı. İlk müdahaleyi yapan ekipler Altın’ın dizinin 5-6 santimetre altından ayağının kırıldığını tespit etti. Altın, 112 ekipleri ve köylülerinde yardımıyla 1 kilometre ilerideki ambulansa taşıdı. Altın, ambulans ile önce Sandıklı Devlet Hastanesi’ne ardından da Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Sağlık durumu iyi olan Hatice Altın, kendisine yardımda bulunan 112 ekiplerine ve köylülere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme