ÇYDD Afyon Şubesi 26. Yaşında Bina Sahibi Oldu

ÇYDD Afyon Şubesi'nin 26'ıncı kuruluş yıldönümünde sahip olduğu hizmet binasının açılışı yapıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığının 26’ıncı kuruluş yıldönümünde sahip olduğu hizmet binasının açılışı törenle yapıldı. Dernek Şube binası Karaman Mahallesi Nergiz Sokak üzerinde hizmet veriyor. Açılış törenine; ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Akkent, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, CHP Kadın Kolları Başkanı Burcu Gül Didem Kocabal, ÇYDD Şubelerinin temsilcileri ve üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

ÇYDD Afyon Şubesi 26. Yaşında Bina Sahibi Oldu

“DAHA ÇOK ÇOCUK VE GENCE DESTEK OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Törenin açış konuşmasını ÇYDD Afyonkarahisar Şube Başkanı Serap Öztürk yaptı. Serap Öztürk, ÇYDD olarak çocukları, gençleri Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek ve gençlere yönelik hayata geçirecekleri projelerle daha çağdaş bir toplum ve eğitim için fırsat yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz şube binamızın daha çok çocuğumuzu ve gencimizin eğitimlerine ve sosyal yaşamlarına destek olabilecek bir merkez olacağına inanıyoruz Bu vesileyle destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu taşınmazımızın alınmasında ve bağışlarıyla destek olan Güler Ödemiş idi. Kendisini saygı ve rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

ÇYDD Afyon Şubesi 26. Yaşında Bina Sahibi Oldu

“KADINLARIN BAŞARISI AFYON’DA DA GÖRÜLÜYOR”

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, törende yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhuriyet tarihinin ilk kadın Afyonkarahisar Belediye Başkanı olan Burcu Köksal’ın da bir ÇYDD bursiyeri olduğunu belirten Yüksel, “Afyonkarahisar’da olduğu gibi ÇYDD, böyle başarılı, böyle akıllı, böyle çalışkan, üretken belediye başkanları yetiştiriyor. Hani tişörtlerimizde yazıyor ya ‘Umut yetiştirir’ diye. İşte umudumuz burada hemen yanı başımızda. Dolayısıyla sevgili erkek arkadaşlarımız alınmasınlar. Ama kadınların başarısı görülüyor. Ne mutlu bugünleri gördüğümüz için, bugünleri borçlu olduğumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına bir kez daha saygı ve minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. ÇYDD Afyon Şubesi 26 yaşında. 26 yaş demek, çeyrek ömür demek. Çeyrek ömrün Afyon için emekle geçmesi, Atatürk’ün izinde geçmesi, Atatürk devri ve ilkelerini yaşatmak için geçmesi ve sonuçta işte çağdaş bir kadın belediye başkanına kavuşulmasına getirdi diyebiliriz. Yetiştirdiğimiz çağdaş gençler, onların ailelerine dokunmamız, Afyon’da yarattığımız etkinin de mutlaka bunda bir payı vardır. ÇYDD’de Afyon Şubesi’ni de canı yürekten kutluyorum. Bu hafta Zafer Haftamızı idrak ediyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos’ta başlattığı Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmış. Biz Afyon’un karış karış topraklarında bu mücadeleyi kazanmışız. Afyon gerçekten çok kıymetli, çok önemli bir kenttir. Tüm Afyonlular bununla gurur duyuyorlar diye düşünüyorum. Biz de Afyonlular adına gururumuzu sonsuza kadar sürdüreceğimize söz veriyoruz. Ülkemizin dört bir yanında 119 şubemiz var. Yıllık ortalama burs verdiğimiz 25 bin gencimiz var. Bunun 15 bini liseli gençler, on bini üniversiteli gençlerdir. Aramızda bu gençler de var. Pırıl pırıl yüz ifadeleriyle bugünleri geleceğe taşıyacaklar. Aydınlık geleceğimizi sonsuza kadar sürdürecekler. Aramızda Türkiye’nin dört bir yanından, Çukurova’dan,  Mersin’den, Ankara’dan, Konya’dan, yeni şubemiz kurulmakta olan Seydişehir’den, Alanya’dan, Tavşanlı’dan, Sivas’tan, Kuşadası’ndan olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından şubelerimizin yöneticileri ve üyeleri Afyon’dalar. Biz Türkiye Cumhuriyeti’yiz hep beraber. İyi ki bu cumhuriyete doğmuşuz. İyi ki birlikteyiz. Atatürk’ün cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak. Büyük Taarruz’un 102’inci Afyon Şube’mize de bir mülk edindirmeyi hayal kurmuştuk. Bağışçımız sayesinde bunu başarabildik. ÇYDD Afyon Şubesi’nin yeni binasının açılışını yapıyoruz. Gönlümüzden geçiyor ki bütün şubelerimizin kendi mülkleri olabilsin. Olması için emek vermeye devam edeceğiz. Buraya gelen bu güzel anıya eşlik eden tüm şubelerimizi, gençlerimizi, sevgili Afyonlu dostlarımızı canı yürekten kutluyorum. İyi ki buradasınız. İyi ki varız. ÇYDD Afyon Şubemizin mülkü hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

ÇYDD Afyon Şubesi 26. Yaşında Bina Sahibi Oldu

“HERKESİ ZAFER HAFTASI KUTLAMALARINA AFYON’A BEKLİYORUZ”

Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal yaptı. Başkan Köksal, Zafer Haftasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün yedi düvele meydan okuduğu topraklarda, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda, zaferin başkenti olan Afyonkarahisar’da Zafer Haftası’nı görkemli bir şekilde kutlamak için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirtti. Köksal, şöyle konuştu: “Bir kez daha tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Herkesi Zafer Haftası kutlamalarına Afyonkarahisar’a bekliyoruz. Bu sene Büyük Zaferimizin 102’inci yılı kutlayacağız. Büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bunun için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Çok güzel bir yerin açılışı için bir aradayız. ÇYDD Sayın Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in de bahsettiği gibi bende ÇYDD’liyim. Üniversitedeyken ÇYDD bursunu almış bir bursiyerdim. Ben Cumhuriyet’e ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyum. Onun tanıdığı haklar sayesinde eğitim gördüm. Onun verdiği haklarla öğrenim hayatımı tamamladım, iş hayatına atıldım, mesleğimi sürdürdüm ve onun birçok batılı devletten önce bize bahşettiği seçme ve seçilme hakkı sayesinde memleketimi dört dönem üst üste TBMM’de temsil etme onurunu yaşadım. Bu cumhuriyet sayesinde Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bize tanıdığı haklar sayesinde 74 yıl sonra CHP’li ilk kadın Belediye Başkanı olarak seçilme onurunu yaşadım. Birçok şeyi siyasi hayatımda tattım. Bana bunun için destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Afyonkarahisar için ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ben bu vesileyle açılışın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Her zaman bütün hemşehrilerimin, sizlerin yanınızdayız. Elimizden gelen, üzerimize düşen ne varsa birlikte yapacağız. Buna inanıyorum. Cumhuriyetimiz kutlu, mutlu, umutlu olsun. Yolumuz açık olsun. Yolumuz her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun.” Konuşmaların ardından ÇYDD Afyon Şubesi’nin yeni hizmet binasının kurdelesi kesildi. Tören katılımcıların yeni hizmet binasını gezmesiyle sona erdi.

ÇYDD Afyon Şubesi 26. Yaşında Bina Sahibi Oldu

ÇYDD Afyon Şubesi 26. Yaşında Bina Sahibi Oldu

Bakmadan Geçme