• Haberler
  • Gündem
  • 'Cumhuriyetin temel değerleri korunacak' – Kocatepe Gazetesi

'Cumhuriyetin temel değerleri korunacak' – Kocatepe Gazetesi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99'ncu yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram töreni 19 Mayıs Cumartesi günü sabah saat 10:30'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.GENÇLER YARININTEMİNATISaygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop yaptı. Tortop, 19 [&hellip]

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99’ncu yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram töreni 19 Mayıs Cumartesi günü sabah saat 10:30’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
GENÇLER YARININ
TEMİNATI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop yaptı. Tortop, 19 Mayıs’ın Kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olduğunu söyledi. “19 Mayıs ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir lider ile birlikte yürüyen bir halkın onur mücadelesine başlama zamanıdır” diyen Tortop şunları söyledi: “Gençler,  binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluk içinde büyük özveri ile kurulan Türk Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarını da yükseltecek sizlersiniz. Ülkemizi büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği yarınlarımızın teminatısınız.  Yarınların sorumluluğunu üstüne bilecek şekilde nitelikli ilgili ve idealist insanlar olarak yetişmemiz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”

TEMEL DEĞERLER SONUNA KADAR KORUNACAK
Yunus Tortop, milli birlik ve beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan iyi eğitim almış teknolojik galibiyetlerle donatılmış Türk gencinin ülkesini en iyi şekilde geleceğe taşıyacağını vurguladı. Tortop, “Bugün tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz gelen saldırılara karşı cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Tören programı Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı gösteri ile devam etti. AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğunca“Afyon Yöresi” halk oyunları gösterimi sunuldu. Afyon Lisesi öğrencisi Kamil Ulu tarafından “Sakarya Türküsü” adlı şiir okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen karate, judo, basketbol, voleybol, eskrim, bedminton, güreş, kule atlama, jimnastik, futbol ve tekvando gibi branşlarda sportif gösteriler yapıldı.
DERECEYE GİREN
ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ
Yıl içinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Milletvekili Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi. Kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrenciler; Bahar Cirit, İbrahim Selek, Hasan İşlek, Emir Alparslan Geç, Mustafa Akgül, Cihat Altın, Merve Aslan, Emirhan Dadak ödüllerini aldı.
SPOR ALANINDA DA
ÖDÜLER SAHİPLERİNİ BULDU
Karete, yüzme kule atlama, bilek güreşi, eskrim, taekwonda, muay thai, atletizm dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sporcu öğrenciler; Feride Yavuz, Mehmet Tür, Türkan Ayer, Melek Gültekin, Selahattin Güngel, Ayşe Yılmaz, Yaprak Selin Keskin, Fadime Ürküt, Sultan Sivrihisarlı, Mehmet Ürküt, M. Berkan Anıl, Meryem Betül Çavdar, Songül Küçüktaş, Kübra Kocakuş, Sadettin Alper Sıkı, Nuri Kömür ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme