• Haberler
  • Genel
  • 'Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi kaldırılmaya çalışılıyor'

'Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi kaldırılmaya çalışılıyor'

Ülkücü İşçiler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin 8’inci Olağan Kongresi, dernek binasında gerçekleştirildi. Kongrede konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi Ülkücü İşçiler Derneği Afyonkarahisar Şubesi 8’inci Olağan Kongresi, dernek binasında yapıldı. Seçime tek listeyle giren Orhan Okur, 111 geçerli oy alarak tekrar Dernek Şube Başkanlığı’na seçildi. Kongre’de Divan Başkanlığı’nı [&hellip]

“Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi kaldırılmaya çalışılıyor”

Ülkücü İşçiler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin 8’inci Olağan Kongresi, dernek binasında gerçekleştirildi. Kongrede konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi

Ülkücü İşçiler Derneği Afyonkarahisar Şubesi 8’inci Olağan Kongresi, dernek binasında yapıldı. Seçime tek listeyle giren Orhan Okur, 111 geçerli oy alarak tekrar Dernek Şube Başkanlığı’na seçildi. Kongre’de Divan Başkanlığı’nı yürüten Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, gündeme dair açıklamalar yaptı. Ertürk, “Türk Silahlı Kuvvetleri yıpratılmak istenmiş, yabancı güçlerin talepleri Türk milletine dayatılmak istenmiştir. Bedelli askerlik söz konusuydu, Avrupa Birliği tarafından dayatılan vicdani reddi gündeme taşıyıverdi-ler. Vicdani ret, siyasi veya dini gerekçelerle askere gitmeyi kabul etmemektir. Sayın Başbakan, geçmişte yapılan uygulamaları gündeme taşıyor. Cumhuriyet’in kuruluş ilkesi ve felsefesi ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bugün PKK ne yaptıysa o zaman da Seyit Rıza da aynı şeyi yapıyordu” diye konuştu.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da Türkiye’de yeni bir anayasa hazırlama ya da mevcut anayasada tadilat sürecinin yaşandığını belirterek “Türkiye’de milliyetçilerin de bu konuda bir görüşü var denildi. Türk milliyetçilerinin bu konuda söyleyecek sözü var. Tüm taşra dolaşılmak vasıtasıyla alınmış olan kararlar anlatılacak. Herkese görev düşüyor” ifadelerini kullandı.
MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Aziz Aslan ise, Türk milletinin tepkisiz hâle getirildiğini belirtti. Aslan, seçim çalışmaları sırasında köylere gittiklerinde bazen parti politikası yeri-ne televizyon dizilerinin milleti nasıl uyuşturduğunu anlattığını belirtti. “Vergiyi biz veriyoruz, askere biz gidiyoruz. Ama öz yurdumuzda garip kalıyoruz” diyen Aslan, “Memleket meseleleriyle ilgilenen vatandaşlarımızın sayısı ne yazık ki azalıyor” ifadelerini kullandı.
Dernek’in kongresinde tekrar başkan seçilen Orhan Okur da Türkiye’deki olayların sanallaştığını kaydetti. Okur, “Her şey televizyon dizilerinde gerçekleşiyor. PKK’dan da İsrail’den de intikamımızı televizyonda alıyoruz. Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik ve terör. İş bulmak kolay değil, bulunsa bile çoğu kez emeğin karşılığını almak mümkün olmuyor” dedi.
İşte yeni yönetim
Ülkücü İşçiler Derneği’nin Afyonkarahisar Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:
Orhan Okur, Abdi Akseki, Salih Tokman, Halil Çığrı, Yücel Genç, Metin Kılıçsal, Mustafa Kunak, İlyas Eren, Hakkı Diler, Harun Kızyel. (Kocatepe)

Şaka yollu eleştiri

Ülkücü İşçiler Derneği Afyonkarahisar Olağan Kongresi’ne katılanlardan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’a şaka ile karışık ilginç bir teklif geldi. Katılımcılar, “Sayın vekilimiz buradayken söyleyelim. Bedelli askerlik ücretini bankaya götürürken düşen, ayağı-kolu incinen kişilere ‘Gazi’ ünvanı verilmesi için önerge hazırlasın” dediler.

Bakmadan Geçme