• Haberler
  • Genel
  • “Cumhuriyetin kurulduğu Afyon’lu olmaktan gururluyuz”

“Cumhuriyetin kurulduğu Afyon’lu olmaktan gururluyuz”

Afyonkarahisar’lı şair, yazar, folklor araştırmacısı ve eski Milletvekili Osman Attila ölümünün 36’ncı yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen törenle anıldı. Merhum amcası Osman Attila’nın anma töreninde konuşan Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Cumhuriyetin kuruluş temellerinin atıldığı Afyonkarahisarlı olmaktan her zaman ve her yerde gurur duyduğunu söyledi Eski Milletvekili şair, yazar, folklorcu Osman Attila için ilk tören Kocatepe [&hellip]

"Cumhuriyetin kurulduğu Afyon'lu olmaktan gururluyuz"

Afyonkarahisar’lı şair, yazar, folklor araştırmacısı ve eski Milletvekili Osman Attila ölümünün 36’ncı yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen törenle anıldı. Merhum amcası Osman Attila’nın anma töreninde konuşan Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Cumhuriyetin kuruluş temellerinin atıldığı Afyonkarahisarlı olmaktan her zaman ve her yerde gurur duyduğunu söyledi

Eski Milletvekili şair, yazar, folklorcu Osman Attila için ilk tören Kocatepe Asri Mezarlığı’nda bulunan kabri başında gerçekleştirildi. Kabirde Attila’nın ruhuna dualar edildi. Buradaki törende MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, SMMMO Başkanı Erdal Sayar, Attila ailesi fertleri ve çok sayıda kişi hazır bulundu.
AFYONLU OLMAK
GURUR VESİLESİ
Eski Milletvekili Osman Attila’nın ölümünün 36’ıncı yıldönümü anma programı merhumun ismini taşıyan ilkokulda yapıldı. Programın açılış bölümünde Maliye eski Bakanı İsmet Attila konuşma yaptı. Anma programına katkıda bulunanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Attila; “Amcam merhum şair, yazar, eski Milletvekili Osman Attila’nın ölümümün 36. yılını idrak ediyoruz. Bütün ölmüşlerimize, kendisine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. 36 Yıldır yapılan anma törenler sayesinde; merhumun şairliği, yazarlığı, siyaset adamı ve memleket sevgisi dile getirilmektedir. Biz bu şehirde doğmuş ilkokulu, orta okulu, liseyi burada bitirmiş bir hemşehriniz olarak her zaman ve her yerde özellikle cumhuriyetin kuruluş temellerinin atıldığı Afyonkarahisarlı olmaktan her zaman ve her yerde gurur duyarız.” dedi.
MARİFET İLTİFATA TABİ
Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Cumhuriyetin kurulup bugünlere kavuşulmasında; Atatürk’ün Kocatepe’de, Dumlupınar’da, Afyonkarahisar’ın her yerinde, Anadolu’da, Trakya’da olması sayesinde olduğunu söyledi. Afyonkarahisarlıların bu nedenle her yerde iftehar ettiklerini belirten Attila; “Amcam Osman Attila’nın ‘Çocuğunuz beni Ankaralar’da sanır, Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır.’ dizeleri her şair ve kula nasip olmamıştır. Ankara’da yaşamış olmasına rağmen Afyon’da olabilecek her olumsuzluğu yüreğinin derinliklerinde duymuş ve bunu bir defa da şiire sözlere dökmüştür. Marifet iltifata tabidir. Bu memlekete her kim özellikle doğup, büyüdüğü topraklara, okuduğu veyahutta geçimini temin ettiği topraklara faydası varsa o insanın bütün ülkeye faydası vardır.” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER ÇOK ÇALIŞMALI
Kendilerinin doğup, büyüyüp, okudukları topraklara veya bu toprağın insanlarına Ankara’da da olsalar her zaman her yerde koşup yetiştiklerini, hizmet ettiklerini söyleyen İsmet Attila şöyle konuştu: “Allah’ın takdir ve nasibi ile bir dönem Afyonkarahisar Milletvekili olarak görev yaptık. O arada da Maliye ve daha sonra da Tarım Köyişleri Bakanlığı görevinde bulunduk. Bu görevler içerisinde de merhum amcam Osman Attila’dan aldığımız ilhamla Afyon’a, Afyonlulara neyi, nasıl yaparız, nasıl hizmet ederiz düşüncesi ile aranızdayız. Öğrenciler öğretmenlerin gösterdiği yolda, onların verdikleri bilgiler çerçevesinde inşallah memleketimize, milletimize ileride hizmet edecek kişiler olarak görüyorum. Öğrencilerimize çok çalışmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü gelecek sizlerin olacaktır.”
İngilizce Öğretmen Ömer Karakaya, Osman Attila’yı anlatan bir konuşma yaptı. Okunan şiirler ve söylenen türkülerin ardından program sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme