• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet’in kazanıldığı toprakları incelediler – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet’in kazanıldığı toprakları incelediler – Kocatepe Gazetesi

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’ndan yardımı alan 99 şehit ve gazi çocuğu, Milli Mücadele’nin zaferle taçlandırıldığı bölgelere yaptıkları gezi kapsamında Afyonkarahisar’ı ziyaret etti Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’ndan yardım alan 99 şehit ve gazi çocuğu, Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklar olarak adlandırılan Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Milli Mücadele’nin zaferle taçlandığı bölgeyi gezen ve böylece tarihini tanıyan gençler, Afyonkarahisar’daki [&hellip]

Cumhuriyet'in kazanıldığı toprakları incelediler

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’ndan yardımı alan 99 şehit ve gazi çocuğu, Milli Mücadele’nin zaferle taçlandırıldığı bölgelere yaptıkları gezi kapsamında Afyonkarahisar’ı ziyaret etti

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’ndan yardım alan 99 şehit ve gazi çocuğu, Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklar olarak adlandırılan Afyonkarahisar’ı ziyaret etti.
Milli Mücadele’nin zaferle taçlandığı bölgeyi gezen ve böylece tarihini tanıyan gençler, Afyonkarahisar’daki ziyaretlerine Şuhut’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı ev ile başladı. Atatürk Evi’ni ziyaretin ardından Kocatepe’ye çıkan gençler Başkomutanlık Milli Parkı’nı inceledi. Afyonkarahisar’ın merkezinde de incelemelerde bulunan gençler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Zafer Müzesi’ni de ziyaret etti. TSK Mehmetçik Vakfı’ndan yardım alan gençlerin gezisinde Alan Kılavuzu Hasan Özpınar da eşlik etti. Özpınar, gezinin Afyonkarahisar kısmında Dumlupınar’a da gideceklerini söyledi.
YURT SEVGİSİ AŞILANIYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Basın ve Tanıtım Uzmanı Medine Sarıoğlu, gezinin gençlere bir Mehmetçik Ailesi bilinci aşılamak olduğunu belirtti.
Sarıoğlu, “Geziye katılan 99 öğrencimiz var. Lise 2 düzeyinden üniversite düzeyine kadar arkadaşlarımız geziye katıldı. Ankara’dan yola çıktık. Polatlı, Afyonkarahisar, Denizli ve İzmir’i ziyaret ediyoruz. Rotamızdaki amacımız şu: Bir yıl önceki gezimizi Milli Mücadele’nin başladığı bölgelerde yaptık. Amasya, Samsun, Sivas, Erzurum’da. Bu yılki gezimizi de Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı diğer bölge olan bu güzergahta yaptık. Amacımız gençlerin hem birbirileriyle tanışmalarını sağlamak, Mehmetçik ailesi duygusunu yaşatmak. Aynı zamanda tarih bilincini yerinde göstererek aşılamak ve yurt sevgisini doğal güzellikleri görmelerini sağlamak” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme