• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet'in kazanıldığı toprakları geziyorlar – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet'in kazanıldığı toprakları geziyorlar – Kocatepe Gazetesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Eğitim Gezileri'nin Afyonkarahisar karşılama programı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, öğrencilerin kendi tarihlerini iyi bir şekilde öğrenmelerini sağlayan Cumhuriyet Eğitim Gezileri çerçevesinde Afyonkarahisar'da karşılama töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü [&hellip]

Cumhuriyet’in kazanıldığı toprakları geziyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Eğitim Gezileri’nin Afyonkarahisar karşılama programı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, öğrencilerin kendi tarihlerini iyi bir şekilde öğrenmelerini sağlayan Cumhuriyet Eğitim Gezileri çerçevesinde Afyonkarahisar’da karşılama töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, daire müdürleri, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.
BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÖRECEKLER
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, tarihi öğrenmenin son derece önemli olduğunun altını çizdi. Balkanlıoğlu, “Şimdi artık tarihimizi gözümüzle görüyor, elimizle dokunuyor ve hissediyoruz. Şu anda programımızın düzenlendiği alanda yer alan Zafer Müzesi, Kurtuluş Savaşının sevk ve idare edildiği, Atatürk’ün bizzat kaldığı, İsmet İnönü, Refet Bele gibi komutanların savaşı komuta ettikleri binadır. Öğrencilerimiz buraları görecekler. Memleketimizin zor koşullarda, binlerce şehit verilerek nasıl kurtarıldığını yerinde görmüş olacaklar. Bu şekilde birlik ve beraberliğimize sahip çıkacaklar. Değerlerimizi öğrenecekler, paylaşım ve kardeşlik duygularını pekiştirecekler. Şayet birlik ve beraberliğimiz bozulduğunda ne gibi durumlarla karşılaşacaklarını öğrenecekler” dedi.
GENÇLERE “BİLİNÇLENİN”
TAVSİYESİ
Afyonkarahisar’a gelen öğrencilere de seslenen Balkanlıoğlu, “Şu anda bizler Vali, İkmal Komutanı, Belediye Başkanı ve Daire müdürleri olarak karşınızda bulunuyoruz. Ama bizler bu makamlarda kalıcı değiliz. Bu makamlara ileride sizler geleceksiniz. Eğer sizler bu memleketin ne şartlarda kazanıldığını bilir ve unutmazsanız, memleketimiz sizler sayesinde daha da ileriye gidecek ve çok daha güçleneceğiz. İnşallah bu tür organizasyonlar ile sizlerin kazanacağı bu bilinç, şuur ve ruh yeniden canlanacaktır” ifadelerini kullandı.
ŞEHİT ECDADIMIZI TANIYORUZ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Müslümanların ırk, dil, bölge ayrımı yapmadan kardeş olduklarını belirterek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Kurtuluş Savaşı’na katılan yüzlerce kişinin olduğunu belirtti. Çoban, “Cumhuriyet Eğitim Gezileri’ni önemsiyorum. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin bize bu toprakları armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülkenin bağımsızlığı ve kurtuluşu için şehit düşen, yaralanan ya da çarpışan ecdadımızı onlara tanıtıyoruz. Bu toprakları onlara tanıtıyoruz. Cumhuriyet’in kolay kazanılmadığını, bağımsızlık savaşımızın kolay olmadığını arkadaşlarımız görüyorlar. Kocatepe’de sabahları üşüyerek, başka mevsimlerde belki donarak görüyorlar” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Cumhuriyet Eğitim Gezileri’nin son derece önemli olduğunun altını çizdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme