• Haberler
  • Gündem
  • Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda 100'ncü yıl coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda 100'ncü yıl coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'da, Cumhuriyetimizin 100'ncü yıldönümü dolu dolu etkinliklerle kutlanılacak.

İl genelinde çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek 100 farklı etkinlik ile kutlamalar yapılacak.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruz Zaferi ile Cumhuriyete giden yolda ilk adımın atıldığı şehir Afyonkarahisar’da, bu yıl 100. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutlanılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tamamlandı.

ÇELENEK TÖRENİ 28 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK
Kutlamalar 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00’de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenkler sunulacak. Saygı duruşu akabinde İstiklâl Marşı eşliğinde ayyıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek. 29 Ekim 2023 Pazar günü Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol sırasına göre tüm kuruluşların ve Afyonkarahisarlıların tebriklerini makamında kabul edecek. Kutlama töreni Cumhuriyet Meydanında devam edecek. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek vatandaşları selamlayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayacaklar. Vali Yiğitbaşı’nın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yapacağı kutlamalar, şiirler, jimnastik gösterileri, halk oyunları gösterileri ve kahramanlık türküleri dinletisi ile devam edecek. Mehter takımı gösterilerinin de yer alacağı kutlamalarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet’in 100.Yılı” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Bu yıl 100. yıl dolayısıyla tören geçişi de daha kapsamlı yapılacak. Bando eşliğinde yapılacak tören geçişinde bu yıl büyük bir coşku ve heyecan yaşanacak.

AKÜ’DE 100’NCÜ YIL KONSERİ VERİLECEK
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yıl kutlamaları kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde Cumhuriyet’in 100. yılı Konseri gerçekleştirilecek. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından 27 Ekim 2023 Cuma günü saat 20.00’de icra edilecek konser öncesinde Ethem Tem Fotoğraf Sergisi fuaye alanında açılacak.

100. YILA ÖZEL 100. YIL FENER ALAYI
28 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de kutlamalar Fener Alayı ile zirveye çıkacak. Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında bu yıl düzenlenecek “100. Yıl Fener Alayı”nda 500 metre Türk Bayrağı eşliğinde Kurtuluş Caddesinde eski Arkeoloji Müzesi önünden Anıtpark Önüne yürüyüş gerçekleştirilecek. Milli Mücadele dönemi fotoğraflarının yer alacağı sergiler de 28 Ekim 2023 Cumartesi Günü Park Afyon AVM ile 29 Ekim 2023 Pazar Günü Afium AVM’de ziyaret edilebilecek Sergide Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile vatandaşlar Atatürk ile fotoğraf çektirebilecek. 100. yıl anısına oluşturulacak hatıra ormanı için fidan ikimi ise 11 Kasım 2023 tarihinde saat 11.11’de İnaz Deprem Konutları üstünde gerçekleştirilecek. Cumhuriyet İlkokul öğrencileri tarafından hazırlanan Park Afyon AVM zemin katta 500-1000 ve 2000 parçadan oluşan Atatürk görseli puzzle sergisi 27 Ekim 2023 Cuma günü açılacak.

Bakmadan Geçme