• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet’in kazanıldığı koşullar iyi anlatılmalı

Cumhuriyet’in kazanıldığı koşullar iyi anlatılmalı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Afyonkarahisar’da Atatürk Stadı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet’in hangi koşullarda kazanıldığının genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini söyledi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89’uncu yıldönümü dolayısıyla Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda tören düzenlendi. Tribünlerdeki büyük boşlukların dikkat çektiği törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet’in nasıl kazanıldığının anlatılması gerektiğini vurguladı. Balkanlıoğlu, [&hellip]

Cumhuriyet'in kazanıldığı koşullar iyi anlatılmalı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Afyonkarahisar’da Atatürk Stadı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet’in hangi koşullarda kazanıldığının genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini söyledi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89’uncu yıldönümü dolayısıyla Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda tören düzenlendi. Tribünlerdeki büyük boşlukların dikkat çektiği törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet’in nasıl kazanıldığının anlatılması gerektiğini vurguladı. Balkanlıoğlu, “Cumhuriyetin hangi koşullarda kazanıldığının nesillere iyi anlatılması lazım. Bu kutsal topraklarda Selanik’ten, Edirne’den, Diyarbakır’dan Şırnak’tan şehitlerimiz Çanakkale’de, Afyonkarahisar’da koyun koyuna yatıyor. Görüyorsunuz çevremizdeki, Irak’taki, Suriye’deki, Arakan’daki ateş çemberini. Müslüman kardeşlerimiz çok zor durumdalar, bu duruma sevinenler yok mu acaba. Türkiye bir istikrar adası, geleceğe yönelik çok büyük ümitler besliyoruz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, gençlerimiz bu şuurla yetiştirildiği sürece, Türkiye gelecekte dünyanın en büyük ülkesi olacaktır” dedi.
CUMHURİYET’İN
KAZANILDIĞI TOPRAKLAR
Afyonkarahisar’dan başlayan büyük taarruzla, düşmanların 7 yılda aşılamaz dediği siperleri Türk ordularının 7 saatte aştığını ve 15 günde İzmir’e ulaşarak düşmanı denize döktüğünü ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Atalarımız burada binlerce şehit vererek, bu aziz vatanımızı bizlere yurt yaptılar. Ancak millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti hudutlarında barış ve huzur içinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda emperyalistlerin hâlâ gözü var. Terör belasıyla uğraşırken orada bir kaç çapulcuyla uğraşmıyoruz. Aslında emperyalistlerle uğraşıyoruz, 7 düvelle çarpışıyoruz orada. Ancak milletimiz inşallah en kısa sürede bu belanın da hakkında gelecektir” ifadelerini kullandı.
Balkanlıoğlu, Cumhuriyet’in, ‘cumhurun idaresi, halkın idaresi’ olduğunu, halkın iradesini ortaya koymasıyla göreve gelen hükümetlerin karar mercilerini oluşturduğunu ve yönetimde halkın dediğinin olduğunu kaydetti.
Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi’nin konser verdiği törende Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları Ekipleri de bir gösteri sundu. Polis Meslek Yüksek Okulu Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüşün ardından tören sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme