• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet’in fazileti iyi anlaşılmalı – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet’in fazileti iyi anlaşılmalı – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Toptaş, Cumhuriyet’in faziletinin iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 'Ümmet olmaktan, millet olmaya ve biat kültüründen demokrasiye geçmenin adı Cumhuriyettir' dedi.29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet ile birlikte Türk varlığının pekiştiğini belirten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, milletin yeniden [&hellip]

Cumhuriyet'in fazileti iyi anlaşılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Toptaş, Cumhuriyet’in faziletinin iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “Ümmet olmaktan, millet olmaya ve biat kültüründen demokrasiye geçmenin adı Cumhuriyettir” dedi.
29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet ile birlikte Türk varlığının pekiştiğini belirten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, milletin yeniden dirilişinin Cumhuriyet sayesinde olduğunu söyledi. Cumhuriyetin ilanının bin bir fedakârlıkla yapıldığına dikkat çeken Toptaş, “Milli varlığı sona ermiş sayılan büyük bir milletin, büyük acılar ve fedakarlıklarla kazandığı ulusal kurtuluş savaşı sonunda kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet; her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini kanıtlamış, aklı ve bilimi yol gösterici olarak benimseyen, özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen yetkin bireylerden oluşan bir milletin yeniden dirilişin simgesidir. Bugün iktidarı elinde tutanlar Cumhuriyet’in faziletini iyi anlamak zorundalardır. Hukuku yok sayan anlayışın Cumhuriyet’le hesaplaşma sevdası Çankaya Köşkü’ne alternatif yerler arasa da bu millet Cumhuriyet’e ve kazanımlara sahip çıkmaya devam edecektir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme