• Haberler
  • Gündem
  • 'Cumhuriyetin Çetinkaya'sı' dualarla anıldı – Kocatepe Gazetesi

'Cumhuriyetin Çetinkaya'sı' dualarla anıldı – Kocatepe Gazetesi

Ali Çetinkaya Tren Garı önündeki anıtta başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever, Ali Çetinkaya’nın hayatını anlattı. Daha sonra CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan'ın konuşması ile anıtta ki tören sona erdi. Anma programının ikinci kısmı Çetinkaya'nın anıt mezarında yapıldı. CHP İl yönetim kurulu üyesi Muammer Dede tarafından [&hellip]

Ali Çetinkaya Tren Garı önündeki anıtta başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever, Ali Çetinkaya’nın hayatını anlattı. Daha sonra CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan’ın konuşması ile anıtta ki tören sona erdi. Anma programının ikinci kısmı Çetinkaya’nın anıt mezarında yapıldı. CHP İl yönetim kurulu üyesi Muammer Dede tarafından Yasin-i Şerif okunması ve dualar ardından tören sona erdi.   
“BİRİLERİ KAHRAMANLARIMIZI YERİYOR”
CHP İl Başkanı Ali Çetinkaya’yı ölümünün 69’ncu yılında andıklarını belirten İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, “Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum.  Bizler hemşerimiz Ali Çetinkaya’yı anmak ancak bir o kadar da O’na sahip çıkmak için buradayız. Birileri sürekli olarak milli kahramanımızı yermeye, iftiralar atmaya çalışıyor. Vatan Haini İskilip Atıf Hoca’nın idam edilmesi üzerinden O’nu yıpratmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda  dönemin Başbakanı Anıtpark Meydanında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i yuhalattı. Ali Çetinkaya’ya, ‘Kel Ali, katil Ali’ diyerek yuhalattı. Bu ayıp bizlere yeter de artar. Bu ayıp tüm Afyonkarahisar’a yeter. İnsanlarımız ne çabuk galeyana geliyor. Burada toplanan tüm vatanseverler, Afyon’un gerçek temsilcileridir. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda yaşayanların ruhunu temsil etmektedir” dedi.
“İKTİDARIN GERÇEK YÜZÜ BUDUR”
“İskilipli Atıf Hoca’ya methiyeler düzenleyenler dün de Fetullah Gülen’e methiler düzüyordu” sözleriyle eleştirilerini sürdüren Demirkırkan, “Ayrıca ‘Hocadan zarar gelmez, alnı secdeye gidiyor’ diyorlardı. Adında hoca olması bizleri de, halkımızı da yanıltıyor. 15 Temmuz’da bu ülkede darbe girişimine kalkışan da ‘Hoca’ydı. İnsanlarımızın şehit eden de O Hoca’nın müritleriydi.  Benzer şekilde daha dün, ülkemizin Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı ‘Kurtuluş Savaşını keşke Yunan kazansaydı’ diyen bir Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu yattığı hastanede ziyaret edip, elini sıktılar. Bu iktidarın gerçek yüzü budur” diye konuştu.
RUHU ŞAD OLSUN
CHP’liler olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Ali Çetinkaya’yı ve Cumhuriyet’in kurucuları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarını, mesai arkadaşlarını andıklarını belirten Demirkırkan, “Onlar gerçek vatanseverlerdi, devrimcilerdi. Gerek İstiklal Mahkemelerinde, gerekse Bayındırlık Bakanlığı süresince ülkenin bayındırlığı için çalışan,  ülkemizin demir ağlarla örülmesinde en büyük rolü oynayan, Afyonkarahisar’ı kavak konumunda olmasında çok büyük katkısı olan hemşerimiz Ali Çetinkaya’yı rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme