• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyetin 91. yıldönümünü kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyetin 91. yıldönümünü kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınlanan tüm mesajlarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanarak, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşayacağı vurgusu yapıldı ÜLKE 100. YILDA DAHA MÜREFFEH Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl 91. yıldönümü idrak edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı mesaj yayınlayarak kutladı. Bakan Eroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şanlı tarihimiz boyunca etrafımızı [&hellip]

Cumhuriyetin 91. yıldönümünü kutladılar

Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınlanan tüm mesajlarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanarak, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşayacağı vurgusu yapıldı

ÜLKE 100. YILDA DAHA MÜREFFEH
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl 91. yıldönümü idrak edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı mesaj yayınlayarak kutladı. Bakan Eroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şanlı tarihimiz boyunca etrafımızı saran düşmanlarla onca yokluk ve zor şartlar altında birlik ve beraberliğini en üst seviyede tutarak çarpışan yüce milletimiz hak ettiği zaferleri elde etmiştir. Bu zaferler neticesinde inşa ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü haklı bir gururla hep birlikte kutluyoruz. Geçmişte yaşadığı her olaydan ders alan ve geleceğine yön veren aziz milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te çok daha müreffeh bir ülkede yaşıyor olmanın gururunu da tadacağız.”
HEDEFİ OLMAYAN MUVAFFAK OLAMAZ
“Hedefi olmayanın muvaffakiyeti asla mümkün değildir.” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bunun için kendimize ve ülkemize 3 önemli hedef belirledik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü, 2023. İstanbul’un fethinin 600’üncü yıldönümü, 2053. Malazgirt’teki büyük zaferin bininci yıldönümü 2071. İnşallah 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek çocuklarımıza ve gençlerime nasip olacak.Bu gururu bize yaşatan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla yâd eder, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım.”
CUMHURİYET TÜRKİYE’NİN
YÖNÜNÜ BELİRLEDİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Cumhuriyet’in Atatürk’ün önderliğinde milletin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirten Çoban; “Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ardından kurulan Cumhuriyet yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyet, Anadolu insanının Büyük Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetin kurulması, Türkiye’nin yönünü belirleyen bir adım olmuştur.” dedi.
SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK
Cumhuriyetin kurulması başarısının, milletin öz güveninin, birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma anlayışının yansıması olarak özetleyen Çoban şu ifadelere yer verdi: “Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin 91 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Amaçlarına ulaşabilmek için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına yönelik saldırıda bulunanlar bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada amacına ulaşamayacaktır. Başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı canı gönülden kutluyorum.”
CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Rektör Solak; “Üniversitemiz akademik ve idari personelinin, sevgili öğrencilerimizin, Milletimizin ve tüm Afyonkarahisarlıların Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi minnetle, şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.
GÜN CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı. Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı üzücü ve endişe verici olaylar çerçevesinde Cumhuriyetin kurtuluşunun 91. yıldönümüne ulaşıldığını kaydeden Yılmaz; “91 Yıl öncesinde ilan edilen Cumhuriyetimizin, bu zaman zarfına kadar karşılaşmamış olduğu ne kadar kirli oyun ve tuzaklar varsa maalesef ki şuan hepsi ile bir bir karşı karşıya gelmiş durumdayız. Türk Milletini, üzerinde oynanan kirli oyunlar ve içerisine düşürülmeye çalışılan haince tuzaklar karşısında nasıl ki yıllar öncesinde mücadele edilmiş ise yine aynı kararlılıkla mücadeleye devam edilecek ve bu haince düzenlenen tuzaklara düşülmeyecektir. Her ne kadar iktidarın açılım safsatası altında ülkemiz zayıflatılmaya etnik guruplara parçalanmaya çalışılsa da bizler bu ihanete göz yummayacak ve büyük, güçlü, modern ve çağdaş bir Türk Devleti olarak dimdik ayakta durucağız. Gün el ele verme, tek yürek olma ve Atalarımızın bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyetimize sahip çıkma günüdür. Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimize tüm varlığı ve benliğiyle sahip çıkan, vatan uğruna canlarını ortaya koyan, başta Atatürk olmak üzere tüm kurucu kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor her birine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.
CUMHURİYET DEĞERLERİ
ETRAFINDA KENETLENİLDİ
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Yurdunuseven, “Bugün, milletimizin bütün fertlerinin Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, her açıdan tam bağımsız bir Türkiye kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği o müstesna gündür.” dedi. Türkiye’nin kararlılığını bütün dünyaya ilan ettiği o anlamlı günün 91. yıl dönümünün kutlu olmasını dileyen Yurdunuseven; “Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan tam 91 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetimiz yoktan var olan bir milletin kurduğu özgürlük mücadelesini verdiği en kutsal değerimizdir. Bugün, milletimizin bütün fertlerinin Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, her açıdan tam bağımsız bir Türkiye kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği o müstesna günün 91. yıl dönümünü büyük bir heyecan, onur ve kardeşlik duygusuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in ‘En Büyük Eserim’ dediği cumhuriyet değerlerimizin etrafında 91 yıldır belki de hiç olmadığı kadar kenetlendiğimiz bir dönemdeyiz. 2023 yılı hedeflerimize ulaşabilmenin azmi ve kararlılığını 7’den 70’e en yoğun şekilde yaşadığımız bu günlerin, birliğimizi daha geliştirecek, kardeşliğimizi derinleştirecek, aynı hedefe ulaşabilme şuurumuzu güçlendirecek çok önemli köprüler olduğuna inanıyorum.” dedi.
CUMHURİYET
SONSUZA DEK YAŞAYACAK
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Atatürk ve O’nun ardından giden Türk halkı, dünyada emperyalist güçlere karşı verilen en büyük direnişle, Ulusal Kurtuluş savaşında büyük bir destan yazdıklarını belirtti. Demirkırkan; “Tüm dünya halklarına örnek olan bu büyük destan sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan buyana dil, din, ırk, mezhep, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeden, insanın özgürce ve kardeşçe yaşayabileceği demokratik bir sistemi hayata geçirmeye çalışmaktadır. Gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlığı, çağdaşlığı savunan genç Cumhuriyetimiz bugünlerde her yönden saldırı altındadır. Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının bütün çabalarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Bizler Atamızın bizlere verdiği Cumhuriyeti koruma ve kollama görevini yerine getirmekten hiçbir zaman geri durmayacağız. Afyonkarahisar’lıların Cumhuriyet Bayramlarını kutlarım. CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak, bu büyük bayram nedeniyle ilimizde sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet İçin El Ele’ yürüyüşüne büyük bir onur ve coşkuyla katılacağız.” dedi.
“HER ŞEYE RAĞMEN
DİMDİK KUTLAYACAĞIZ”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Hakkari’de silahsız sokak ortasında katledilen şehitlerin haberleri içersinde, Tunceli’de törer örgütü mezarlığı açmak isteyen teröristler ve buna izin vermeyen Tunceli’ye giriş çıkışları kapatan Tunceli Valiliği’nin haberleri içersinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığını belirtti. Kumartaşlı; “Bölücü başı bebek katiline sekreter isteyecek kadar cürretin gösterildiği haberler içersinde, güneydoğu gazimize protez parasını ödeyemediği için haciz geldiği haberler içersinde ve güneydoğu gazimize ‘Benim içinmi kollarını verdin.’ denildiği haberlerin içersinde Cumhuriyet Bayramımızın 91. yılını kutluyoruz. Buruğuz hüzünlüyüz ama dimdik ayaktayız gururluyuz. Her ne olursa olsun iç ve dış düşmanlara rağmen bu bayram bizim bayamımızdır. Ulu önder Büyük Komutan Atatürk’ün bıraktığı mirası sonsuza kadar ilelebet kutlayacağız bir ölecek bin dirileceğiz. Acılarımızı yüreğimize gömüp Türk Şehit Aileleri ve Gazileri olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız. Düşmanlara oh dedirtmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez ilçe Başkanı Alper Yağcı, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş il Temsilcisi Muharrem Uslu, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve TÜRKAV İl Başkanı İhsan Yağcı yayınladıkları mesajlarla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yıl dönümü kutladılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme