• Haberler
  • Gündem
  • Cumhuriyet'in 100'ncü yılı Afyon'da dolu dolu kutlanacak

Cumhuriyet'in 100'ncü yılı Afyon'da dolu dolu kutlanacak

Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'da, Cumhuriyetimizin 100'ncü yıldönümü dolu dolu etkinliklerle kutlanılacak

İl genelinde çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek 100 farklı etkinlik ile kutlamalar yapılacak.
ÇELENEK TÖRENİ BUGÜN KOCATEPE PARKINDA
Bugün öğlen saat 13.00’de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile ilk tören yapılacak. Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenkler sunulacak. Saygı duruşu akabinde İstiklâl Marşı eşliğinde ayyıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek.
100. YILA ÖZEL 100. YIL FENER ALAYI
Bugün akşam saat 20.00’de kutlamalar Fener Alayı ile zirveye çıkacak. Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında bu yıl düzenlenecek “100. Yıl Fener Alayı”nda 500 metre Türk Bayrağı eşliğinde Kurtuluş Caddesinde eski Arkeoloji Müzesi önünden Anıtpark Önüne yürüyüş gerçekleştirilecek. Milli Mücadele dönemi fotoğraflarının yer alacağı sergiler bugün Park Afyon AVM ile yarın Afium AVM’de ziyaret edilebilecek. Sergide Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile vatandaşlar Atatürk ile fotoğraf çektirebilecek. 100. yıl anısına oluşturulacak hatıra ormanı için fidan ikimi ise 11 Kasım 2023 tarihinde saat 11.11’de İnaz Deprem Konutları üstünde gerçekleştirilecek.
KUTLAMA TÖRENİ YARIN SABAH YAPILACAK
Yarın sabah saat 10.30’da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol sırasına göre tüm kuruluşların ve Afyonkarahisarlıların tebriklerini makamında kabul edecek. Kutlama töreni saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanında devam edecek. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek vatandaşları selamlayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayacaklar. Vali Yiğitbaşı’nın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yapacağı kutlamalar, şiirler, jimnastik gösterileri, halk oyunları gösterileri ve kahramanlık türküleri dinletisi ile devam edecek. Mehter takımı gösterilerinin de yer alacağı kutlamalarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet’in 100.Yılı” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Bu yıl 100. yıl dolayısıyla tören geçişi de daha kapsamlı yapılacak. Bando eşliğinde yapılacak tören geçişinde bu yıl büyük bir coşku ve heyecan yaşanacak.

Bakmadan Geçme