• Haberler
  • Eğitim
  • Cumhuriyetin 100. yılında F klavye seferberliği başlatılacak

Cumhuriyetin 100. yılında F klavye seferberliği başlatılacak

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (İNTERSTENO) Türk- Ulusal Grubu tarafından, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Türkiye çapında Bilimsel F Klavye Seferberliği başlatılacak

5-6 yaşındaki ana okulu çağında henüz okur-yazar olmayan çocuklar, üniversite öğrencileri dâhil sayısı 30 milyona ulaşan tüm öğrencilerle halkın, Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonları gibi on parmakla Türkçeye en uygun F Klavyede bilimsel bilgisayar klavye eğitimi almalarını ve kullanmaları hedefleniyor.
“HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE F KLAVYE ÖĞRENME YAŞI 6’YA İNDİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den, Bilimsel F Klavye Seferberliği başlatılmasına yardım talep edildiği bildirildi. İNTERSTENO yönetiminden konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanımızdan ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan, Bilimsel F Klavye Seferberliği’ni başlatmamıza yardımcı olmalarını, destek vermelerini talep ettik. İntersteno-Türk Ulusal Grubumuzca, F Klavye Duayeni rahmetli Dr. İhsan Sıtkı Yener, hocamızın 60 saatlik ders programından yararlanarak, Türkiye’de ve Dünyada bir numara olan Oyunlu F Klavye Programı ve Milli Eğitim Bakanlığı Yeğitek Genel Müdürlüğü ile birlikte F Klavye Temel Eğitim Programı hazırladık. Bu ki programa oyun.fklavye.org.tr/program fklavye.gov.tr/Videolar linklerinden ulaşılabilir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Grubumuzun önerisini de dikkate alarak Halk Eğitim Merkezlerinde, on parmakla F Klavye öğrenme yaşını 6’ya indirmiştir. Öte yandan, Oyunlu F Klavye Programı sayesinde, 5-6 yaşındaki çocuklarımız ve diğer yaştaki çocuklar, tüm öğrenciler oyun oynarken on parmakla bilgisayar kullanmasını öğrenebileceklerdir.”
“EĞİTİM BAŞLARDA F KLAVYE KULLANMA ORANI YÜZDE 95’E ULAŞIR”
Açıklamada şunlar kaydedildi: “Bilgisayarı on parmakla kullanma, Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da yüzde 90- 95’lerdedir. Bizde ise maalesef bu oran yüzde 4-5’lerde bulunmaktadır. Bizde, tüm okullarda önerdiğimiz iki programla F klavye eğitimi başlatırsak on parmakla bilgisayar klavye kullanma oranımızın birkaç yıl içinde yüzde 90 – 95’ler seviyesine çıkartmamızın mümkün olduğunu iddia ediyoruz. Bu başarıyı yakaladığımızda, zamanı verimli kullanmaktan dolayı ülke ekonomimize her yıl milyarlarca türk lirası katkı sağlanmış olacaktır. Yaptığımız araştırmaya göre, gittikçe yaygınlaşan yapay zekâ ve sesi yazıya çeviren sistem, on parmakla bilgisayar klavyesini kullanmanın önemini devamlı arttırmakta, klavyenin terkedilmesini imkansız hale getirmektedir. O nedenle zaman kaybetmeden, öğrencilerimiz dâhil herkesin Bilgisayar Klavye eğitimi almalarını süratle sağlamalıyız.” Öte yandan Türk Milli Klavye Takımının, bu yıl yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonasında, 8 kategoride dağıtılan 24 madalyanın 11’ini kazanarak gerek ferdi ve gerekse takım halinde dünya şampiyonu olduğu, Dünya Şampiyonluklarına ve Grup faaliyetlerine www.intersteno.org.tr sitesinden ulaşılabileceği bildirildi.

Bakmadan Geçme