• Haberler
  • Gündem
  • Cumhuriyetimizi tehdit eden terör yuvaları imha edildi

Cumhuriyetimizi tehdit eden terör yuvaları imha edildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, 29 Ekim'in bu topraklarda Türk Milletinin bin yıllık varlığının yeni bir teyidi olduğunu belirtti. Tutulmaz, 'Bugün de şanlı ordumuz terör koridorunu ortadan kaldırmak için Barış Pınarı Harekâtı düzenlenmiştir. 96 yıl önce inşa ettiğimiz Cumhuriyetimizi tehdit eden terör yuvaları bir bir imha edilmiştir' dedi     29 [&hellip]

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, 29 Ekim’in bu topraklarda Türk Milletinin bin yıllık varlığının yeni bir teyidi olduğunu belirtti. Tutulmaz, “Bugün de şanlı ordumuz terör koridorunu ortadan kaldırmak için Barış Pınarı Harekâtı düzenlenmiştir. 96 yıl önce inşa ettiğimiz Cumhuriyetimizi tehdit eden terör yuvaları bir bir imha edilmiştir” dedi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni Cumhuriyet Meydanı’nda dün sabah saat 10:00’da başladı.
“29 EKİM BİN
YILLIK VARLIĞIMIZIN TEYİDİDİR”
Bayram töreni Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in halkın bayramını kutlamalarıyla başladı. Tören programı saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin 96. yaşının kutlandığını belirten Tutulmaz, “29 Ekim bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın yeni bir teyididir. Milletimizin önünde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yılını, ülkemiz genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz. Bu anlamlı günümüzde, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun. Milletimizi aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve O’nun silah arkadaşlarıyla, vatanının bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.
“CUMHURİYETİMİZ
MİLLETİMİZİN ORTAK ESERİDİR”
Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Milletinin ortak eseri olduğu söyleyen Tutulmaz, “Cumhuriyetimiz milletimizin ortak eseridir. Bu eserin temelleri işte üzerinde durduğumuz bu aziz memlekette atılmıştır. 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de Cumhuriyet’in ilk ışıkları yakılmıştır. O ışık bugün bütün vatanı aydınlatmaktadır. Cumhuriyet, bugün 82 milyon vatandaşı aynı çatı altında buluşturan, onların haklarını muhafaza eden, hür ve özgür kılan eşsiz bir hazinedir. Cumhuriyetin bizlere sunduğu kazanımlarla bugün burada özgürce fikirlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşıyor, eylemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Cumhuriyet sadece ülkemizin ayaklarına vurulmak istenen prangaları söküp atmakla kalmamış, zihinlerin gömülmek istendiği karanlıkları da ortadan kaldırmıştır.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE
AYDINLANMA İLE YENİ BİR HİKÂYE YAZILDI”
Türkiye’nin 29 Ekim 1923 sabahı Cumhuriyetin ilk gününde 13 milyon nüfusu olan, 11 milyon insanın köylerde yaşadığı bir ülke olduğunu aktaran Tutulmaz, “40 bin köy ve 37 bininde okul olmayan bir ülkeden bahsediyorum. Erkeklerinin yüzde 7’si, kadınlarının ise binde 4’ünün okuma yazma bildiği bir dönemden söz ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Cumhuriyetin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaştan yeni çıkmış yorgun ve hasta olan bu ülkenin iyileşmesinin ve ayağa kalkmasının çağdaşlaşmaktan ve özgür bir toplumdan geçtiğini düşünüyordu. Bu değerlerle yoksul ve esir ülkelere örnek olacağımızı ve bütün bunların Cumhuriyet ile mümkün olduğunu düşünüyordu. İşte Cumhuriyet böyle bir dönemde doğdu. Cumhuriyetin yaydığı ışıkla hem ülkemize, hem de zihinlerimizin karanlık köşelerine ışıklar taşıdık. Hep birlikte aydınlandık. Bu aydınlanma ile birlikte yeni bir hikâye yazmaya başladık. Demiryolu ağlarını genişlettik. Fabrikalar ve sanayi tesisleri ile üretmeye başladık. Eğitim seferberliği ile Anadolu insanını ilerici, çağdaş nesiller haline getirmeye başladık.” şeklinde konuştu.
“CUMHURİYETİ TEHDİT EDEN
TERÖR YUVALARI İMHA EDİLDİ”
96 yıl önce ecdadın Türk halkına emanet ettiği, toplumun her kesimini tüm renkleri ile kucaklayan Cumhuriyeti ileriye taşıma görevinin gençlerin omuzlarına yüklendiğini belirten Tutulmaz şöyle konuştu:
“Gençlerimizin bu noktada en büyük vazifesi Cumhuriyet’i ve kazanımlarını korumak ve muhafaza etmektir. Bu, bizlerin Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, Cumhuriyeti ilan eden millet iradesine olan vefa borcumuzdur. Bugün cumhuriyet ile inşa ettiğimiz bu ülke, içeriden ve dışarıdan tehdit edilmektedir. 1071’de Malazgirt’te bu toprakları yurt edinen ecdadımız, 1922’de Kocatepe’de bu toprakların yurt olarak kalmasını sağladı. Bugün de şanlı ordumuz tarafından ülkemizin bekası için yanı başımızda bizleri tehdit eden terör koridorunu ortadan kaldırmak için Suriye’nin kuzeyine Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak Barış Pınarı Harekâtı düzenlenmiştir. 96 yıl önce inşa ettiğimiz Cumhuriyetimizi tehdit eden terör yuvaları bir bir imha edilmiş, tarih yapan genetiğimiz ile hem diplomaside, hem de sahada istediğimiz başarıyı elde ettik. Bu harekâtlarda şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”
“DAHA ÇOK OKUMAK ÇALIŞMAK
VE ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”
Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 yılına çok kısa bir zaman kaldığını ifade eden Tutulmaz şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyada daha fazla söz sahibi olan bir ülke olabilmemiz için her zamankinden çok daha fazla okumalı ve üretmeliyiz. Gençlerimizin her birini eğiterek, donanımlı hale getirerek onları ‘Dünya Vatandaşı’ yapmak zorundayız. Yani gençlerimizin ‘Dünyalı’ olmalarını sağlamalıyız. Gazi Mustafa Kemal’i anlamak ve onun yolundan gitmenin yegâne yolu çok çalışmak, büyük düşünmek ve cesaretli olmaktır. Hayal kurmaktan vazgeçmeyin ve o hayallerinize sıkı sıkı sarılın. Mustafa Kemal, Erzurum Kongresine giderken hayalinde Cumhuriyet vardı. 4 yılın sonunda bu hayaline ulaştı. Aynı şekilde Kurtuluş Savaşında cepheye kağnıyla mermi taşıyan bu millet bugün insansız hava araçları, helikopterler, tanklar, fırtına obüsleri, gemiler, hatta keşif uydusu üretir hale geldi. İşte bu yüzden okuyacağız, hayal kuracağız ve üreteceğiz. Bütün bunları başardığımızda vatandaşlığı çok daha değerli, yaşanabilir, dünyada söz sahibi, çok daha çağdaş bir ülke haline geleceğimize inancım sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.”
TÖREN GEÇİŞİYLE PROGRAM TAMAMLANDI
Bayram töreni günün anlam ve önemine uygun şiirlerin öğrenciler Ahmet Yarbaşı, Rabia Kuş tarafından okunmasıyla devam etti. Daha sonra Afyon Lisesi öğrencileri tarafından “Cupsnog” gösterisi sunuldu. Tören programı AKÜ Devlet Konservatuarı Halk Oyunları ekibince gösteri sunumuyla devam etti. Ardından AKÜ Devlet Konservatuarı Çok Sesli Korosu tarafından verilen konser sonrası Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu. İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Cumhuriyet” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen spor yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Tören geçişi ile bayram programı sona erdi. Törene; Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme