• Haberler
  • Genel
  • 'Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak' – Kocatepe Gazetesi

'Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi'nden Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yılı nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, Türk insanının Cumhuriyet'le teba olmaktan çıkıp yurttaş konumuna yükseldiği, devletin tek ve gerçek sahibi olduğu belirtildi Kurtuluş savaşı ile kazanılan zaferden sonra, binlerce şehidimizin kanıyla sulanan aziz yurt topraklarında, 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, binlerce yıllık tarihi mirasımız [&hellip]

“Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nden Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yılı nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, Türk insanının Cumhuriyet’le teba olmaktan çıkıp yurttaş konumuna yükseldiği, devletin tek ve gerçek sahibi olduğu belirtildi

Kurtuluş savaşı ile kazanılan zaferden sonra, binlerce şehidimizin kanıyla sulanan aziz yurt topraklarında, 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, binlerce yıllık tarihi mirasımız ve tecrübemiz ışığında, sağlam ve çağdaş temeller üzerine oturtulmuş modern, yenilikçi, demokratik, laik ve insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşayacağının vurgulandığı açıklamada; “Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus istencini, bağnazlık ye-rine çağdaşlığı ve ulus devleti seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Türk insanı, Cumhuriyet’le teba olmaktan çıkıp yurttaş konumuna yükselmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Ulus istenci, yönetimin kaynağı durumuna getirilmiş, egemenlik kayıtsız koşulsuz Türk Ulusu’na verilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet şükran ve rahmetle anı-yoruz. Mekânları cennet, ruhları şad olsun” ifadelerine yer verildi.
“Kadın Girişimciler Kuruluna destek bekliyoruz”
Yapılan yazılı açıklamada ayrıca Kadın Girişimciler Kurulu ile ilgili de bilgiler verildi. Kadın Girişimciler Kulununu TOBB bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kurul olduğu belirtilen açıklamada; “Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur. Kurul, çeşitli sektörlerde iştigal eden girişimci kadınlar, Habitat için Gençlik Derneği, TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Başbakanlık Kadın Statüsünü Geliştirme Genel Müdürlüğü ve KOSGEB temsilcilerinden oluşmaktadır. Genç Girişimciler Kurulu ise ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi, Girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etme, girişimci ruhlu kişilere, bu özelliklerini daha etkili kullanabilmelerini sağlayacak, iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamındaki işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek ve yol göstermek amacıyla kurulmuştur. Bu kapsamda; Her şey el ele verildiğinde çok daha güzel hale gelir, biz sizlerin katılımıyla çok daha iyi işler başarabileceğimizi düşünüyor, katılımınız Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulumuza desteklerinizi bekliyoruz” denildi. İlimizdeki kadınlara destek vermek, kadınların hayatta ki yerinin ve öneminin daha üst düzeye çıkmasını isteyenlerin http://www.tobb.org.tr/ TOBB Kadin Girisimciler Kurulu/Sayfalar/Ana Sayfa.aspx adresinde yer alan formlardan kendisine uygun olanı doldurup çıktısını alarak ATSO’ya başvuruda bulunabileceğinin ifade edildiği açıklamada; “Eğer siz girişimci bir gençseniz ve özelliklerinizle bu kültürün gençlerin arasında yayılmasını, gelişmesini istiyorsanız; http://www.tobb.org.tr/ TOBB Genc Girisimciler Kurulu/Sayfalar/Ana Sayfa. aspx adresinde yer alan formlardan kendinize uygun olanı doldurup çıktısını alarak Odamıza başvuruda bulunabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.
“Terörü bir kez daha lanetliyoruz”
Açıklamada, terör saldırıları sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dilendi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Millet olarak zor günler geçirdiğimiz, birlik ve beraberliğe olan ihtiyacımızın en fazla olduğu bu dönemde, 19 Ekim 2011 Çarşamba günü meydana gelen tarifi zor, hain saldırı karşısında hayatını kaybeden şehitlerimize ve 23 Ekim 2011 Pazar günü Van ilimizde meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Bu acıların tekrar yaşanmaması dileği ile Allah’tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diler, başta aileleri ve yakınları olmak üzere, tüm ulusumuza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bayramlar kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı özel günlerdir. Terörde kaybettiğimiz evlatlarımız ve depremde hayatını yitiren vatandaşlarımızın acıları gölgesinde yaklaşan Kurban Bayramı’nın ulusumuzun dirliğine, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını ve Bayram tadında nice bayramlara birlik ve beraberlik içinde erişmemizi temenni ediyoruz” ifadeleri yer aldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme