Cumhuriyetimiz 101 Yaşında

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 101'inci yıl dönümü nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da çeşitli programlar yapılacak

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101’inci yıl dönümü kutlama törenleri 28 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 13.00'te Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ve 21 pare top atışı ile başlayacak. Askeri ve mülki erkanın katılacağı çelenk töreninde Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının çelenkleri sunulacak

ÇELENK TÖRENİ 28 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

29 Ekim Salı sabahı saat 10.20’de Cumhuriyet Bayramı öncesi Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, makamında tüm kuruluşların ve Afyonkarahisarlıların tebriklerini kabul edecek. “Atatürk'ün Afyonkarahisar Ziyaretleri” adlı Fotoğraf Sergisi Zafer Müzesi yanında saat 10.40’ta Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen "Atatürk'ün Afyonkarahisar Ziyaretleri" adlı fotoğraf sergisinin açılacak. Bayram töreni Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’de başlayacak. 

Cumhuriyetimiz 101 Yaşında

VALİ YİĞİTBAŞI TEBRİKLERİ MAKAMINDA KABUL EDECEK

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal halkın ve bayrama katılan kuruluş temsilcilerinin bayramını kutlayacaklar.

Saygı duruşu akabinde İstiklâl Marşı ile ay yıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Bayram programı öğrencilerin okuyacakları şiirler, halk oyunları ekibinin gösterileri, kahramanlık Türküleri,    Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle sürecek.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİ PROTOKOL ÜYELERİ VERECEK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Biziz" konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilecek. Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde tören geçişi yapılacak. Tören geçişinde; Tüm okulların bayrak ve flama grupları, askeri birlikler, Afyonkarahisar’ın gazileri ve şehit yakınları, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölüğü, ortaokullar, liseler, İl Emniyet Müdürlüğü Motorize Yunus Ekipleri yer alacak. 

KABUL TÖRENİ KOREL OTELDE YAPILACAK

29 Ekim Salı akşamı saat 19.30’da Korel Termal Otel’de Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı ev sahipliğinde Türkiye Cumhuriyetinin 101’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kabul töreni düzenlenecek. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından 25 Ekim Cuma günü saat 11.00' de Rıza Çerçel Kültür Merkezi Konferans Salonunda konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Aydın tarafından "İlanının 101. Yılında Cumhuriyet'in Anlam ve Önemi" konulu konferans düzenlenecek.  

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce; 28 Ekim-1 Kasım 2024 tarihleri arasında Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde "Büyük Taarruz'un 101. Yılında Cumhuriyet" konulu kitap sergisi gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneğince 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 14.00'te Ali Çetinkaya Gar Binası içerisinde 'Mor-Beyaz Afyon'' temalı sanat sergisi açılacak.

 Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 26 Ekim 2024 tarihinde 11.00 - 18.00 saatleri arasında Zafer Meydanında Gençlik ve Spor Festivali düzenlenecek. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığınca 29.10.2024 Salı günü saat 13.00'te ''29 Ekim Akrobasi Cumhuriyet Kupası'' Motor Sporları Merkezinde gerçekleştirilecek

Bakmadan Geçme