• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet’i konserle kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet’i konserle kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Cumhuriyet’in 90’ıncı yılını konserle kutladı Cumhuriyet’in 90’ıncı yılı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet konservatuarı’nın düzenlediği konserle kutlandı. Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Güzel sanatlar Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, konsere katılan izleyiciler eşsiz bir İstiklal Marşı dinleme fırsatı buldu. Saygı duruşu sonrası ses sisteminden verilmesini beklerken İstiklal [&hellip]

Cumhuriyet'i konserle kutladılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Cumhuriyet’in 90’ıncı yılını konserle kutladı

Cumhuriyet’in 90’ıncı yılı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet konservatuarı’nın düzenlediği konserle kutlandı. Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Güzel sanatlar Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, konsere katılan izleyiciler eşsiz bir İstiklal Marşı dinleme fırsatı buldu. Saygı duruşu sonrası ses sisteminden verilmesini beklerken İstiklal Marşı’nı izleyicirin arasına dağılmış Devlet Konservatuarı Korosu öğrencileri söylemeye başladı.
Eğitimli seslerin başarıyla seslendirdiği İstiklal Marşı’na eşlik edenler, farklı bir deneyim yaşamış oldu. Öğretim Elemanı Şeniz Ördekçi’nin açılış konuşmasının ardından Öğretim Görevlisi Hakan Yılmaz’ın hazırladığı ‘Zafere Giden Yol’ belgeseli si-nevizyonla gösterildi. Kurtuluş Savaşı ve Afyonkarahisar’ın savaştaki önemine ilişkin dönemin tanıklarının anlattıklarıyla hazırlanan belgesel salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.
Belgesel sonrası Lev Krillov’un Poem isimli eserini piyanoda Öğretim Elemanı Emir Barutçu ile viyolada Yüksek lisans Öğrencisi Ahmet Yörük sahneledi. Barutçu’nun Adnan Saygun’un horon isimli eserini de seslendirdiği konser Devlet Konservatuarı Korosu’nun konseri ile devam etti. Şefliğini Doç. Dr. Emel Funda Türkmen’in yaptığı koroda 58 öğrenciye piyanoda Okutman Fakı Can Yürük eşlik etti.
Muzaffer Arkan’ın ‘Atatürk Marşı’ ile konsere başlayan koro, Muammer Sun’un ‘Biz Atatürk Gençleriyiz’, Celal Emrem ve Faik Canselen’in ‘İleri Marşı’ ile Faik Canselen’in ‘İzindeyiz’ marşlarını seslendirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme