• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılıyor – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılıyor – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karahisar Tv’de yayınlanan ‘Yerel Gündem’ adlı programa konuk oldu. Afyonkarahisar Belediyesi’nin proje ve yatırımlarını anlatan Başkan Çoban, gazetecilerin de sorularını cevaplandırdı Karahisar Tv’de yayınlanan ve Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu ‘Yerel Gündem’ programında göreve gelişinin 2. yılını değerlendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Celal Bursalıoğlu, Odak Gazetesi Haber [&hellip]

Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılıyor

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karahisar Tv’de yayınlanan ‘Yerel Gündem’ adlı programa konuk oldu. Afyonkarahisar Belediyesi’nin proje ve yatırımlarını anlatan Başkan Çoban, gazetecilerin de sorularını cevaplandırdı

Karahisar Tv’de yayınlanan ve Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu ‘Yerel Gündem’ programında; göreve gelişinin 2. yılını değerlendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Celal Bursalıoğlu, Odak Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Sarlık, Lider Medya Yayın Grubu Başkanı Halil İbrahim Kocaerkek, Türkeli Gazetesi Köşe Yazarı Atamer Büyükbudak, Turkuaz Dergisi Sahibi Mehmet Abdioğlulları, Hisar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Tel ve Kocatepe Gazetesi Editörü Murat Arısoy’un da sorularını yanıtlayarak çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Gazetecilerin sorularını içtenlikle cevaplandıran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, merak edilen pek çok konuya da açıklık getirdi.
Sadece 6 yatırımın maliyeti 146 milyon lira
Programın ilk bölümünde Afyonkarahisar Beldiyesi’nin geçtiğimiz bir yılda yaptığı yatırım ve projeler hakkında kısa bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, öncelikli olarak uyum ve işbirliğine büyük önem verdiğini dile getirdi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin gayretleri ve uyumlu çalışması sonucu; 10 milyon liralık 26 Ağustos Tabiat Parkı ve 5 milyon liralık Zafer Ormanı yatırımlarının tamamlandığını ifade eden Başkan Çoban, Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırılacağı yatırımların da birbiri ardına başladığını söyledi. Başkan Çoban; “10 milyon lira maliyetli yoksul grubu 240 adet TOKİ konutu, 23 milyon lira maliyetli Atık Su Arıtma Tesisi, 55 milyon lira maliyetli Spor Kompleksi ve 43 milyon lira maliyetli Akarçay Rekreasyon Projesi. Bu projelerin bazılarının inşaatları başladı, bazılarının da ihaleleri gerçekleşti. Bu büyük projelerin toplam yatırım tutarı 146 milyon liradır. Maliyeti düşük yatırım ve hizmetler bunların dışındadır” dedi.
Alt ve üst yapısı tamamlanan
mahalle sayısı 31’e çıkacak
Göreve geldiğinde sadece 3 sokağın alt ve üst yapısının tamamlandığını anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şuan itibariyle 18 mahallenin alt ve üst yapısının bittiğini belirtti. Başkan Çoban, “Mecidiye mahallesinde kalan 6 sokağını süratle tamamladık. Ardından Marulcu mahallesini pilot mahalle seçerek çalışmalara başladık. Önce bu mahallemizin içme suyu tesisatlarını tamamen yeniledik, hemen kaldırım ve yollarını yaptık. O mahalledeki uygulamayı gören herkes bir an önce kendi mahallelerinde de aynı çalışmanın yapılmasını istediler. Sonra birçok mahallemizde bu çalışmayı yaptık. Toplam 18 mahalleyi bitirdik. Bu 18 mahallede artık alt yapı ve üst yapı sorunu yok. Daha sonra 19. Mahallemiz Cumhuriyet Mahallesi oldu. Cumhuriyet Mahallesi bana en az oyu veren mahalledir. Fakat biz bu tür şeylere girmeyerek Cumhuriyet Mahallemizde çalışmalara başladık. Bu mahallemizde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor ve en kısa sürede tamamlanacak. Bu şekilde alt ve üst yapısını tamamlayacağımız mahalle sayısını bu yıl 31’e çıkartacağız” diye konuştu.
Asfalt üretme kapasitemiz
saatte 200 tona çıkıyor
Kentsel Sit Alanı içindeki mahallelerdeki sorunlarında çözüleceğini dile getiren Başkan Çoban, bu mahallelerde kolaya kaçmayarak Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alındığını söyledi. Asfalt plenti tesisinin hizmete girmesiyle saatte 200 ton asfalt üretebilen bir belediye haline gelineceğini dile getiren Başkan Çoban şunları söyledi; “Komşu illeri-mizde bu ölçekte asfalt üretebilen bir belediye yok. 1.5 ay içinde devreye alacağımız yeni plentimizle birlikte 2011 yılını asfalt yılı olarak değerlendireceğiz. Biz bu kadar yatırımı yaparken gelirlerimizi de artırıyoruz. İller Bankası’ndan kredi almadığımız ve borcumuzu zamanında ödediğimiz için kesintimiz yüzde 40’tan yüzde 25’e düştü. Buradan belediyemizin aylık karı 400 bin lira oluyor. Yine iş yapan müteahhitlere parasını hemen ödediğimiz için pek çok işi 5-10 yıl önceki fiyatlara yaptırıyoruz” dedi.
Kentsel dönüşüm alanı kente nefes aldıracak
Kentsel dönüşüm alanı ile ilgili olarak da bilgi veren Başkan Çoban, bu alandan gelir elde etmek için beton yığını haline dönüştürülmeyeceğini ifade etti. Başkan Çoban, “Eski otogarın olduğu bölge, eski sanayi sitemiz ve hurdacıların olduğu kısımlarını da içine alacak şekilde bir Kentsel dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Anlaşılıyor ki eski otogarın olduğu yeri alan müteahhit firma artık orayı yapmayacak. Süresi de 15 Ekim tarihinde sona eriyor. O gün itibariyle sözleşmeyi fesh edeceğiz. Kentsel dönüşümü yaparken de burada Cumhuriyet Meydanı’nı projesinde yaptığımız fedakarlığı yapacağız. Eğer işi alan müteahhit orayı yapsaydı, 650 konut ve 30 bin metrekareden büyük bir alışveriş merkezi olacaktı. Burası bir beton yığını haline gelecekti. Biz orada binadan daha çok halkımızın dinlenip, eğlenebileceği spor alanları, sosyal tesisler, parklar yapacağız.” ifadelerini kullandı.
İlimizde hat satmayan tek belediye yönetimiyiz
Kentte yaşanan trafik sıkışıklığı ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geçmiş dönemlerde satılan minibüs ve otobüs hatlarının trafik sıkışıklığını tetiklediğini dile getirdi. Başkan Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar’da 363 tane minibüs, 80’den fazla otobüs hattı var. Bizim ölçeğimizdeki hiçbir ilde bu kadar minibüs ve otobüs bulunmuyor. Zamanında belediye sıkıştıkça minibüs hattı satmış. Şuanda ben istesem tanesi 250 milyardan 30 tane minibüs hattı satarım. Ama kendi belediyemize para kazandıracağız diye trafiği daha da zorlaştırırız. Kendi döneminde hiçbir hat satmayan tek yönetim olarak tarihe geçeceğiz. Belediye olarak da bu hatları iptal etme şansınız yok. Ama minibüsçülerle de otobüsçülerle işbirliği yaparak bazı aksaklıkları gidermek için çalışıyoruz” dedi. İlimizdeki su kaynaklarında herhangi bir sorun olmadığını da anlatan Başkan; “Sağlık Müdürlüğü ilimiz içme suyundan her ay 10 değişik noktadan bize haber vermeksizin numune alıyor ve kontrol ettiriyor. Her ay gelen raporu da bize gönderiyor. İki yıldır yapılan bu kontrollerde suyumuzda hiçbir sıkıntı çıkmıyor” dedi. Program, yaklaşık üç saat sürdü.

Bakmadan Geçme