Cumhuriyet, milli ve demokratik hedeflerdir

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Cumhuriyet'in ilanının 91’inci yıldönümünü, düzenlediği konser ve panel ile kutladı. Panelde, Cumhuriyet’in milli ve demokratik hedefler anlamına geldiği belirtildi Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusü, Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Çok Amaçlı Salonunda Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ve Sahne Sanatları Bölümü tarafından 'Cumhuriyet Konseri', gerçekleştirildi.Öğr. Grv. Hakan Yılmaz'ın hazırladığı 'An ve An Kocatepe' [&hellip]

Cumhuriyet, milli ve demokratik hedeflerdir

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümünü, düzenlediği konser ve panel ile kutladı. Panelde, Cumhuriyet’in milli ve demokratik hedefler anlamına geldiği belirtildi

Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusü, Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Çok Amaçlı Salonunda Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ve Sahne Sanatları Bölümü tarafından “Cumhuriyet Konseri”, gerçekleştirildi.
Öğr. Grv. Hakan Yılmaz’ın hazırladığı “An ve An Kocatepe” belgeselinin izlenmesinin ardından başlayan programa Sahne Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Öykü Koldemir ve Öğr. Grv. Berna Özkut’un seslendirdiği iki eserle devam edildi. Konser, Doç. Dr. Emel Funda Türkmen yönetimindeki AKÜ Devlet Konservatuvarı Çoksesli Korosu’nun seslendirdiği eserlerden sonra AKÜ Çocuk Korolarının hep birlikte cumhuriyet şarkılarını seslendirmesiyle son buldu.
Konserde piyano eşliklerini Yrd. Doç. Dr. Natıg Rzazade, Okt. Fakı Can Yürük ve Piyano Anasanat Dalı öğrencilerinden Erdem Küçükayvaz, Gizem Nur Efe ve Betül Güven yaptılar. Öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra Afyonkarahisar halkının da katıldığı, günün anlam ve önemini anlatan eserlerin seslendirildiği konser büyük beğeniyle karşılandı.
AKÜ Rektörlük Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından 30 Ekim 2014 Perşembe günü düzenlenen “Cumhuriyet ve Gençlik” konulu panel ise, ANS Kampusü 1’inci Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan AKÜ Rektörlük Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, Cumhuriyet’in Türkler için bir rejim olduğunu belirterek, “Türkler için Cumhuriyet bir rejim. Cumhuriyet çok eskiden beri devam eden devlet geleneğinin 91 yıl önce ilk defa ulusal egemenliğe geçişini sağladığımız bir dönemdir” dedi. Cumhuriyet’i Atatürk’ün “en büyük eserim” diyerek tanımladığını kaydeden Akkoyun, “Cumhuriyetin ilanı, Atatürk ile özdeşleşmiş durumdadır” diye konuştu. Gençliğinden itibaren Atatürk’ü tanıyanların onda hep bir ihtiras gördüğünü anlatan Akkoyun, “Ancak Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun dediği gibi Atatürk’te ihtirası görenler ihtirasın çeşidini görememişlerdir. Atatürk, Cumhuriyeti ilan ederek şahsi ihtiras değil, milli egemenliği sağlamayan, egemenliği ulusuna veren bir devlet rejimi kurmuş ve Türk milletinin çağdaş uygarlık seviyesini aşma yolunda çağdaş, milli, demokratik hedefler ve yöntemleri Türk milletinin önüne koymuştur” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme