'Cumhuriyet Milli Servettir'

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhuriyetimizin ilanının 101'inci yıldönümünü kutladı. Uysal, 'Cumhuriyet milli servettir.' dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

“MİLLET ADINA CUMHURİYET KAYBENİ OLMAYAN BİR DÜZENDİR”

“Demokrat Parti olarak önceliğimiz Cumhuriyeti değerleri ile birlikte, demokrasiyi istinat noktası kabul ederek güçlendirmektir.” diyen 
DP Lideri Gültekin Uysal,  yayımladığı bayram mesajında şunları kaydetti: “Cumhuriyet ‘milli servet”tir’İnanan, kıymetini bilen ve sahip olduklarının farkındalığı ile kendini Cumhuriyete borçlu hissedenlerin bayramı bugün. Yıllar süren savaşlar, açlık, sefalet, yokluk ve yoksunluğun neticesinde bu Aziz Millete bahşettikleri düşünüldüğünde başlı başına bir kutlamadır Cumhuriyet. Milletimiz için bir soluk, bir ödül. Onca sıkıntının üzerine, onca cefanın üzerine bir Milletin ebedi sefasını kodlayan, Büyük Milletimiz için müreffeh bir geleceği tasarlayandır Cumhuriyet. Cumhuriyet kazanmaktır.Geleceği kazanmak. Nesilleri kazanmak, refahı kazanmak, iradeyi kazanmak, idareyi kazanmaktır Millet adına.

Cumhuriyet kaybedeni olmayan bir düzeni tesis etmektir; öyle ki kendisine karşı olanlara dahi konuşacak bir sahayı tahkim etmektir.Cumhuriyet, sözü Millete teslim etmektir. Milletin kendi kaderini tayin etmesini sağlamak, bir Milletin talihini bir kişinin vehimlerine sıkıştırmamaktır.

Tüm yönleri ile bakınca Cumhuriyet “milli servet”tir. Milyonların ortak emeği, aklı, alın teri, tarihi, talihidir.
İlan edilirken nazara alınan her bir değerin, bir tecrübenin, bir derdin gereğidir. İşte tüm bu nedenlerden ötürü Cumhuriyet sadece kutlanacak değil, korunacak yegane değerdir. Komşu olduğumuz ve hem siyasal hem toplumsal açıdan yıkıma uğramış ülkeleri düşününce daha da çok sarılmak icap etmektedir. Bilmek gerekir ki bugün bu coğrafyanın makus olarak nitelenen talihine uğramamış olmamızın sebebi ve uğramayacak oluşumuzun garantisi Cumhuriyettir.”

“CUMHURİYET DÜNDEN BUGÜNE BİR REÇETE”

Uysal, sözlerine şöyle devam etti: 

“Acı ile tecrübe ettiğimiz şey ise Cumhuriyetten ve değerlerinden sapılan her dönem ülkemiz için de Milletimiz için de bir cefaya, derde, kedere sahne olmaktadır. Yaşamı, yaşantısı, mücadelesi ve varlığı ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk’ün ve elbette Cumhuriyetin aksine atılan her bir adım Milletimizi ve Memleketimizi yeni risklere gebe bırakmaktadır.

Bugün yaşadığımız her bir sorun, ekonomik ve toplumsal olarak infial yaratan her bir mesele Cumhuriyet ve değerlerinden uzaklaşmanın sonucudur. Yüz bir yıl evvel olduğu gibi bugün de bu topraklarda yaşanan her bir meselenin tamiri ancak ve ancak Cumhuriyeti yaşatmak, değerlerine sahip çıkmakla mümkündür. Zira Cumhuriyet dün nasıl bir reçete ise bugünden yarına da aynı vasfa sahiptir.” 

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Başlı başına bir reçete olan cumhuriyete günümüzde memleket üzerinde yaşanan tüm sorunları çözüme kavuşturmanın asli şartının ona sahip çıkmak ve demokrasiyi tesis etmek olarak açıklayan Uysal, “Ancak ve ancak bu halde Türkiye’de kronik hale gelmiş hiçbir mesele hiçbir siyasi gücün kullanışlı aparatı haline gelemeyecek, Türkiye’de siyaset kurumu sorunlarla değil çözümlerle büyüyebilecektir.

Ancak ve ancak cumhuriyetin ve değerlerinin muhafazası ile Millet/Devlet ilişkisi yeniden tahkim edilebilecek, Milletimizin güveni tazelenebilecektir. Bu bakımdan Demokrat Parti olarak önceliğimiz Cumhuriyeti değerleri ile birlikte, demokrasiyi istinat noktası kabul ederek güçlendirmektir.” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETE İNENALARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Muhakkak ki bu şekilde Türkiye yeniden yaşanabilir bir ülke olacak, bu topraklarda doğan her bir vatandaşımız için üzerinde hayal kurulan bir memleket halini alacaktır. Türkiye bir asır evvel olduğu gibi ancak ve ancak ‘cumhuriyet’ diyerek, ‘adalet ve demokrasi’ diyerek kalkınacak, hedeflediği noktaya ulaşacaktır.

Bu duygu, düşünce ve birinci asrında yine ve sahiden ‘bayram’ edeceğimiz bir mahiyete kavuşacağı ümidiyle Cumhuriyetimizin banisi Büyük Atatürk ve mücadele arkadaşlarını rahmetle anıyor, milletimizin huzur, refah ve güvenliğinin teminatı Cumhuriyetin ilanının 101’inci Cumhuriyete inananların Bayramını onurla ve gururla kutluyorum.”

Bakmadan Geçme