• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet, imkansızlığa karşı kuruldu – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet, imkansızlığa karşı kuruldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla önce Valilik'te, ardından Atatürk Stadı'nda tören düzenlendi Afyonkarahisar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, restorasyonu tamamlanan Hükümet Konağı'nda protokol kutlamasıyla başladı. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'in ev sahipliğinde düzenlenen kutlamaya il protokolü katıldı. Valilik'teki törenin ardından Atatürk Stadı'nda düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenerek bir dünya devleti hâline [&hellip]

Cumhuriyet, imkansızlığa karşı kuruldu

Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla önce Valilik’te, ardından Atatürk Stadı’nda tören düzenlendi

Afyonkarahisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, restorasyonu tamamlanan Hükümet Konağı’nda protokol kutlamasıyla başladı. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in ev sahipliğinde düzenlenen kutlamaya il protokolü katıldı. Valilik’teki törenin ardından Atatürk Stadı’nda düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenerek bir dünya devleti hâline geldiğini belirtti. Vali Güner, Türkiye Cumhuriyeti’nin yurtdışından gelen göçmenlere de her zaman kucak açtığını, son dönemde bunun bir örneğinin daha yaşandığını aktardı.
TÜRK’ÜN GÜCÜ GÖRÜLDÜ
Güner, “Bugün Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutlamanın gururu, mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Cumhuriyet, her türlü imkânsızlığa göğüs gererek, dört bir yanı düşmanlarca işgal edilmiş vatan topraklarını vatan sevgisi, inanç ve yüreklerindeki iman ile kanının son damlasına kadar savaşmış ve kurtarmış, aziz ve onurlu Türk Milletinin gücünün tüm dünyaya göstergesidir. Cumhuriyet, Türk Milletinin tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanının sonucunda ulaştığı zirvedir. Cumhuriyet kararlılığın, azmin, çalışmanın, birlikte olmanın, bir olmanın, kardeşçe birbirimizi kucaklamanın ve kenetlenmenin, millet olarak el birliği ve gönül birliği ile hareket etmenin, var olmanın göstergesidir” ifadelerini kullandı.
DUYARLI BİR
DEVLETİZ
Güner, şöyle devam etti:
“Cumhuriyetin ilanından sonra aradan geçen 91 yılda ülkemiz başta ulaştırma, sağlık, bilim, eğitim, insan hakları, demokrasi olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Ülkemiz her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Ülkemiz köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Türkiye Cumhuriyeti her alanda en üst seviyeyi hedefleyerek, bulunduğu bölgede ve dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer almaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti bulunduğu coğrafyada ve dünyada savaşlardan, ülkelerin yaşadığı iç karışıklıklardan, hastalıklardan, yoksulluk gibi sıkıntılardan muzdarip evlerini, arsalarını, eşyalarını kısaca her şeylerini geride bırakarak göçmen durumuna düşmüş olan insanlara kucak açarak, onlara yardım elini uzatarak ne kadar büyük ve duyarlı bir devlet olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.”
Halk ozanı Mehmet Yiğit’in okuduğu “Kemal Atatürk” şiiri, törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Afyonkarahisar’da bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Sümer İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri başörtüleriyle katıldı. Kutlama, okulların protokolü selamlamasıyla sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

KARAMAN’A AFAD EKİBİ
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Karaman’a AFAD ekibinin gönderildiğini belirtti. Güner, şöyle konuştu: “Kurtarılma çalışmaları devam ediyor, inşallah mahsur kalan kardeşlerimiz ailelerine sağlıklı ve en iyi şekilde kavuşurlar. Çalışmaları hep birlikte takip ediyoruz. Valilik olarak bizler de Afyonkarahisar AFAD ekiplerinden bir ekibi de o bölgeye kanalize ediyoruz. Yakından takip ettiğimiz bu olayı milletçe bu üzüntüyü, bu acıyı beraber yaşadığımız dönemde inşallah iyi haberler bekliyoruz.”

Bakmadan Geçme