• Haberler
  • Genel
  • “Cumhuriyet Gezileri Projesi” bilgilendirme toplantısı yapıldı

“Cumhuriyet Gezileri Projesi” bilgilendirme toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığının 'Cumhuriyet Gezileri' Projesi bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek. Bu proje ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesinin hedefleniyor Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek olan 2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi'ne 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmen katılacak. Proje kapsamında 24 Eylül-22 [&hellip]

"Cumhuriyet Gezileri Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığının ‘Cumhuriyet Gezileri’ Projesi bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek. Bu proje ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesinin hedefleniyor

Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek olan 2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ne 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmen katılacak. Proje kapsamında; 24 Eylül-22 Ekim 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerindeki Şehitliklere, müzelere, anıtlara, tabyalara, milli parklara ve ören yerlerine yapılacak ziyaretlerle ilgili geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı Garden Kale otelde gerçekleştirildi.
TUĞLU BİLGİLENDİRDİ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı grup başkanı Bekir Sıtkı Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 80 il Milli Eğitim Müdürlükleri Yöneticileri ve Öğretmenlerin katıldığı bilgilendirme toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programda, 2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ kapmasında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerinde yapılacak olan ziyaret ve gezilerle ilgili Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Tuğlu tarafından bilgiler sunuldu.
80 İLDEN 3 BİN 200 ÖĞRENCİ KATILACAK
Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, 24 Eylül 2012 tarihinde Samsun’da saat 14:00’da törenle başlatılacak gezide gençlere, Çanakkale Savaşları ile başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşı ile sonuçlanan Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlı’da bulunan şehitlikler, anıtlar ve ören yerlerinin gezdirileceğini söyledi. Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek 2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ne 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmenin katılmasının planlandığını söyleyen Yalçın, geziye katılacak öğrencilerin konaklamalarının üç yıldız ve üzeri otellerde veya öğretmen evlerinde yapılacağı ve otobüste bulunan öğrenci ve öğretmenlerin tümünün gezi süresince sigorta kapsamına alınacağını bildirdi.
HER OTOBÜSTE PROFESYONEL
REHBER BULUNACAK
Her otobüste öğrencilere rehberlik edecek ve onlarla gezi süresince birlikte olacak Kültür ve Turizm Bakanlığından kokartlı profesyonel turist rehberi bulunacağını da bildiren Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören, farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanıtıp kaynaşmalarını sağlamak, okulda aldıkları eğitime paralel olarak tarihimizde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli yeri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara, Bursa, Kütahya ve Afyonkarahisar İllerinde bulunan Şehitliklerin, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerlerini gezerek, görerek Çanakkale ve Milli Mücadele Destanının önemli kavramlarına ve bu yolda milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünü onayı ile yürürlüğe konulan ‘Cumhuriyet Eğitim Gezileri Afyonkarahisar-Kütahya Gezi Bölgesine’ yapılacak olan geziler 24- Eylül-22 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüze büyük destek veren başta Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere tüm iştirakçi ve destekçilere teşekkür ediyorum” dedi.
AFYON ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, her yönüyle mükemmel ve önemli bir proje olan ‘Cumhuriyet Gezileri’ Projesi kapsamında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerindeki Şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerlerini gezip görmek için Afyonkarahisar’a gelen tüm Milli Eğitim camiasının mensuplarına ‘Hoşgeldiniz’ dedi. Vali Balkanlıoğlu konuşmasında; “80 vilayetten buraya teşrif eden eğitim gönüllerine hoş geldiniz diyorum. Afyonkarahisar Türkiye Cumhuriyetinde önemli bir yere sahiptir. 1. Dünya savaşında yenildik. Mondros ve Sevir anlaşmalarından sonra Türkiye zor durumda. İç ve dış güçlere karşı ayakta kalma mücadelesi veriyor. İşte, kurtuluş savaşı da bu durumda ortaya çıkıyor. Ülkemiz ne kadar zor şartlarda olsa da birlik beraberlik gücüyle Kurtuluş Savaşında büyük bir başarı elde edilmiştir. Bunu da şuradan anlıyoruz. Kurtuluş savaşının başladığı kutsal toprak olan Afyonkarahisar’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen askerlerimiz kahramanca çarpışmışlar ve bu büyük zaferin kazanılmasında gözlerini kırpmadan şehit olmuşlardır. Gezip gördüğünüzde bunlara şahit olacaksınız.” dedi.
BİRLİK BERABERLİK
BİLİNCİ GENÇLERE AŞILANMALI
Milli birlik ve beraberlik bilincinin çocuklara gençlere aşılanması gerektiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Bu günde hala suni rüzgarlar estirip ülkemizi karıştırmak isteyenler var. Son gelen haberlerde Bingöl’de şehit olaylarının yaşanması bizleri çok üzdü. Ben Bingöl’de görev yaptığımı için söylüyorum. Bingöl milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip, dinine ve vatanına bağlı kişiler yaşamaktadır. Bu üzücü olayın yaşanmasına vesile olan ve bu olaylara karışmaları için kandırılan kişilerin hata yaptıklarının bir gün anlamalarını ümit ediyorum. Bizler şu anki güçlü yapımıza bakıp, rahat rehavete kapılmamalıyız. Önemli olan Milli Birlik ve Beraberliğimizin bilincini çocuklarımıza gençlerimize aşılamalıyız. Hiç kimse baki değildir. Yaşadığı sürece dost ve düşmanlarımız olacaktır. Bunu içindir ki yaşanabilecek herhangi bir olumsuz olayı önlemek adına, çocuklarımızın sadece derslerle meşkul olmaları değil, vatanımızın ne zor şartlar altında kurulduğunu ve onlara nasıl bir emanet bırakıldığını, dostlarımızı, düşmanlarımızı öğretmemiz gerekiyor. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve Başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Bilgilendirme toplantısında katılımcılara Afyonkarahisar ve Kütahya bölgelerindeki Şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerleri ve gezi programı hakkında detaylı bilgiler sunuldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme