• Haberler
  • Genel
  • “Cumhuriyet fazilettir” – Kocatepe Gazetesi

“Cumhuriyet fazilettir” – Kocatepe Gazetesi

Dünya tarihinin gördüğü en önemli Milli Mücadele sonrasında kurulan yeni Türk Devleti’nin adının konulup, Türk Milleti’nin kendi kendini yönetme idaresinin tescillendiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yıldönümü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’da da coşku ile kutlanacak Dün Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na Valilik, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nca çelenk sunulması, saygı [&hellip]

"Cumhuriyet fazilettir"

Dünya tarihinin gördüğü en önemli Milli Mücadele sonrasında kurulan yeni Türk Devleti’nin adının konulup, Türk Milleti’nin kendi kendini yönetme idaresinin tescillendiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yıldönümü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’da da coşku ile kutlanacak

Dün Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na Valilik, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nca çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başlayan kutlama törenleri bugünde devam edecek.
Bugün sabah Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner makamında devlet adına protokol sırasına göre bütün kuruluşların ve Afyonkarahisar’lıların tebriklerini kabul edecek. Bayram töreni Atatürk Satdyumu’nda saat 10.00’da başlayacak. Bayram töreninde ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban halkın ve bayrama katılan kuruşların bayramını kutlayacaklar. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile ay yıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek. Daha sonra Vali Hakan Yusuf Güner Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.
Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet ile ilgili şiirlerin okunması, AKÜ Halk Oyunları ekiplerinin ve Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran takımının gösterileri sunulacak. AKSAM’ın mini konserinden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Milli Egemenlik” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
Kutlamalar kapsamında tören geçişi, PMYO bandosu eşliğinde; Tüm okulların Bayrak ve flama grupları, Merasim Bölüğü, Muharip Gaziler, PMYO Müdürlüğü, İl İzci grubu, Spor Kulüpleri, Ortaokullar, liseler tarafından gerçekleştirilecek. Öte yandan hava koşullarının uygun olmaması durumunda, Cumhuriyet Bayramı törenlerine ilişkin tören geçişi haricindeki etkinlikler Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme