Cumhuriyet Bayramı'nda Tren Garı 'Mor-Beyaz'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenecek olan 'Mor-Beyaz' sanat sergisi, 25 Ekim Cuma günü Ali Çetinkaya Garı'nda açılacak.

Afyonkarahisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenecek olan "Mor-Beyaz" isimli sanat sergisi, 25 Ekim 2024 tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği'nin organizasyonunda, Afyonkarahisar Valiliği, TCDD ve Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Serginin açılışı, 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 14:00'te Ali Çetinkaya Garı'nda yapılacak.

Sergi, 25-30 Ekim 2024 tarihleri arasında ziyarete açık olacak. "Mor-Beyaz" sergisi, Afyonkarahisar temalı eserler ile bölgedeki sanatçıların yeteneklerini sergileme imkânı sunacak. Etkinlik, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu ve değerlerini sanat aracılığıyla kutlamayı hedefliyor.

Serginin küratörlüğünü Zeynep Gürman üstlenirken, birçok yerel sanatçı da katılımcı olarak yer alacak. Katılımcılar arasında Naile Rengin Oyman, Ülkü Küçükkurt, Gülenay Yalçınkaya, Sultan Sökmen, Sultan Baykent, Nurten Başbuğ ve Esra Adıyaman gibi isimler bulunuyor.

Ayrıca, Necmiye Özer, Rabia Bahçıvandemir, Gülay Akagündüz, Tülay Alay, Ayşegül Tüplek, Birsen Arı, Melike Gürman, Ayşegül Türkyener Taşkale, Duygu Güleş, Şükran Ercan, Yusuf Gürman, Mustafa Gerçekçi, Naciye Yılmaz, Güneş İlker, Nermin Canlı, Dilek Yılmaz, Perihan Çınar, Özden Altıntaş, Mustafa Kemal Uyar, Mehmet Sait Kurt, Gülfem Kurt, Mehmet Öğlek, Melike Erkuni, Sadi Erkuni, Murat Öner, Nihat Nazilli, Nuray Dumanlıdağ, Kübra Nur Hasçelikoğlu, Şerife Türk Doğankaya, Nurbanu Özkan, Zehra Pektaş, Fatih Sayın ve Serap Kürüm Tokaslan gibi birçok değerli sanatçı yer alacak.

Genç sanatçılar da etkinliğe katkıda bulunarak sergide yer alacak. Genç katılımcılar arasında Emre Sarı, Emirhan Sarı, Hanife Betül Özcan, Zehra Büyükekmekçi, Sudenaz Pirinç, Miray Akosmanoğlu, Deniz Arı, Zeynep Naz Uğurlu ve İrem Başbuğ bulunuyor.

Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu paylaşmak ve yerel sanatçıların eserlerini görmek üzere tüm sanatseverlerin davet edildiği sergi, 30 Ekim 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
  

Bakmadan Geçme