• Haberler
  • Genel
  • “Cumhuriyet Bayramı kabulünü yeni hükümet binasında yapacağım”

“Cumhuriyet Bayramı kabulünü yeni hükümet binasında yapacağım”

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kurumları belli bir program çerçevesinde örgütleyeceğini ifade etti. Afyon’da ortak akıl sistemi ile vizyon oluşturulacağını kaydeden Vali Güner, “Belli başlı sorunları çözdük. PMYO haftaya taşınıyor. Rehabilitasyon Merkezi’nin geçeci kabulü yapıldı. Cumhuriyet Bayramı bayram kabulünü yeni hükümet binasında kabul edeceğim. Bitse de orada yapacağım, bitmese de orada yapacağım.” dedi Afyonkarahisar Valiliği [&hellip]

"Cumhuriyet Bayramı kabulünü yeni hükümet binasında yapacağım"

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kurumları belli bir program çerçevesinde örgütleyeceğini ifade etti. Afyon’da ortak akıl sistemi ile vizyon oluşturulacağını kaydeden Vali Güner, “Belli başlı sorunları çözdük. PMYO haftaya taşınıyor. Rehabilitasyon Merkezi’nin geçeci kabulü yapıldı. Cumhuriyet Bayramı bayram kabulünü yeni hükümet binasında kabul edeceğim. Bitse de orada yapacağım, bitmese de orada yapacağım.” dedi

Afyonkarahisar Valiliği görevine başladığı günden itibaren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarının hayırlı olsun ziyaretlerini makamında kabul eden Vali Hakan Yusuf Güner iade ziyaretlerine devam ediyor. Gün içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Defterdarlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü’nü ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner gittiği kurumların çalışanlarıyla teker teker tanışırken, kurum yetkililerinden brifing aldı.
“TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOK FONKSİYONLU GÖREV YAPIYOR”
İlk olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan ve kurum müdürü Hüseyin Arap, müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından karşılanan Vali Güner, kurum çalışmaları hakkında İl Müdürü Hüseyin Arap tarafından bilgilendirildi. Vali Hakan Yusuf Güner, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz son yıllarda çok daha fonksiyonlu bir biçimde görev yapmaktadır. Öncelikle gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar geçen süre zarfında kontrol ve denetimini üstlenmektedir. Bunun yanında tarım alanında tarım makinaları destekleri, tohum desteği, ürün desteği ve mazot desteği gibi birçok desteklemelerle üreticiye her konuda yardımcı olunmaktadır. Son olarak hayvancılık sektöründe de vatandaşa büyük kolaylıklar sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Afyonkarahisar’da önemli çalışmalara imza atmıştır. Kendilerine başarılarının devamını dilerken, bu başarının sağlanmasında emeği geçen başta İl Müdürümüze, müdür yardımcılarına ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“KURUMLARI ÖRGÜTLEYECEĞİZ”
Ziyareti sırasında Zafer Toplantı salonuna geçen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hakkında İl Müdürü Arap’tan brifing alan Vali Güner, buradaki ziyaretini tamamlayarak Defterdarlığa geçti. Burada Defterdar Mustafa Ceylan, müdür yardımcıları ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Güner, kendisini karşılayanlarla teker teker tokalaşarak tanıştı.
Defterdar Mustafa Ceylan’a iade-i ziyaretini yapan ve ziyarette bilgi alış verişinde bulunan Vali Güner, “Yaklaşık 40 gün önce Afyonkarahisar Valiliği görevime başladım. Dolayısıyla şu anda ev sahibi durumundayız. Bu 40 gün içerisinde şehrimizi tanımaya ve gözlemeye çalıştım. Artık sahalardayım. Bu sahalardaki faaliyetlerim hem kurumları tanıma, hem de olması gerekenler hakkında talimatlarım oldu. Bu mevzuları belli bir program dahilinde yoluna sokacağız. Kurumları belli bir program çerçevesinde örgütleyeceğiz. Hedeflerini ve vizyonlarını bir kez daha hatırlatacağız. Bunların sonrasında gerçekleşip gerçekleşmediğini denetleyeceğiz. Bu kurum ziyaretlerimin akabinde ise ilçe ziyaretlerim olacak. İlçelerde kesinlikle kapanan belediyeler üzülmesinler. İlçelerde toplantılar yapacağım. Bu toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve konuyla ilgili olan herkes katılacaklar. Bu toplantılarda sorunları aşacak, tıkanıkları açacak bir çalışma sergileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“ORTAK AKIL SİSTEMİ KULLANILACAK”
Afyonkarahisar’a vizyon oluşturulacağını kaydeden Vali Güner, “Afyonkarahisar’ın bir vizyonu olacak. Bu vizyonda kamu, özel, sivil toplum örgütleri, vakıf, esnaf, çiftçi ve iş adamları ile ilçelerle birlikte birbirini teşvik edecek bir vizyon olacak. Herkesin bu çerçevede yapması gereken görevler olacak herkes birbiriyle yarışacak ve herkeste birbirini tamamlayacak. Bir iş veya işlem herhangi bir kurumu ilgilendiriyorsa sadece o kurum o işle ilgileniyordu. Bundan başka kurumlar faydalansa bile bu durum böyleydi. Ama artık böyle olmayacak herhangi bir kurumu ilgilendiren konularda başka kurumlarda görev alacaklar. Yani bir birimin meselesi herkesin meselesi haline gelecek. Bundan sonra ortak akıl sistemini kullanacağız. Bundan sonraki çalışma sistemi budur.” dedi.
“BELLİ BAŞLI SORUNLARI ÇÖZDÜK”
Afyonkarahisar’da Valilik ve Belediye önderliğinde üniversite, sivil toplum kuruluşları, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Baro ve tüm sivil toplum kuruluşlarının ilgili kararları ortak alacaklarını ifade eden Vali Güner, “Konular hangi kurumu ilgilendirse ilgilendirsin tüm mevzuları basın mensuplarına da açıklayacağız. Çalışma tarzımız ortak akıl ve bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bizim felsefemiz ‘gezen tilki, yatan aslandan iyidir’ olacaktır. Bundan sonra sahalardayız. Afyonkarahisar’a geldiğimiz kısa süre içerisinde belli başlı sorunları çözdük. Bunlardan birincisi İmam Hatip sorununu çözdük üç tane daha İmam Hatip okulu yaptırıyoruz. Bir tanesinin ihalesi özel idaremizce yapılmak üzere, bir tanesi TOBB tarafından ve bir tanesini de biten okullardan birini de İmam Hatip okulu yapacağız. Amacımız eğitimde fiziksel eksiklikleri tamamlamak, bunu akabinde kaliteyi ve başarıyı artırmaktır. Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin de İmam Hatip okulunun da bir sorunu kalmamıştır. İmam Hatip’e de öğrenci kayıt ettireceklerde, kayıt olanlarda mutlu ve umutludur.” diye konuştu.
“PMYO TAMAM, REHABİLİTASYON MERKEZİ DE FAALİYETE GEÇECEK”
Afyonkarahisar’ın bir diğer sorununun ise yıllardır kangren halde olan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olduğunu söyleyen Vali Güner, “Derhal faaliyete geçmesi için geçici kabulü yapıldı. Çok kısa süre içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Moral Eğitim Merkezi olarak faaliyete geçirilmek üzere Başbakanlığa yazı yazdık cevap bekliyoruz. Üçüncü mesele PMYO meselesi vardı. Yeni binaya taşınacak mı taşınmayacak mı ne zaman faaliyete geçecek sorunları vardı. PMYO’nu taşıdık, haftaya da basın mensupları ile ziyarete gideceğim.” şeklinde konuştu.
“BAYRAM KABULÜNÜ YENİ HÜKÜMET
BİNASINDA KABUL EDECEĞİM”
Hükümet Konağı meselesini de süratle takip etmeye başladıklarını dile getiren Vali Güner, “Allah nasip ederse 29 Ekim Cumhuriyet bayramında, bayram kabulünü yeni hükümet binasında kabul edeceğim. Bitse de orada yapacağım, bitmese de orada yapacağım. Yani bu süre zarfından taşınmış olacağız. Zannediyorum 40 günde 40 kere maşallah dedirtecek kadar tıkanıklıkları aşacak adımları attık. Bu sorunlar birikmiş ve ben geldiğimde de tüm bunlar önümüzdeki sorunlardı. Bunları Allah’a şükür aştık. Bunun yanında Vali Ahmet Özyurt zamanında yapılmış bir atıl bina varmış onu da yerinde inceleyeceğim. Ne yapılması gerekiyorsa onu da inşallah halledeceğiz. Bu şehirdeki parolamız ‘Ölüm dışında bütün sorunları halledeceğiz.’ Bunların yanında bir husus daha var. Bundan böyle AFJET bir şirket olarak faaliyetine devam edecek. Halktan aldığı gücü halka yansıtacak. Talimat verdim, fakir kız öğrencilerine yönelik kız öğrenci yurdu yapılacak. AFJET halkın şirketi, halkın sosyal sorunlarının çözülmesi çerçevesinde ihtiyaçlar AFJET tarafından karşılanacak. Ben buradan tüm Afyonkarahisarlılara özellikle ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara selam ve sevgilerimi iletiyorum. Bundan sonraki dönemde fakirlerin, garibanların yanında olacağım ve fakir sofrasında bulunacağım.” dedi.
“TÜM AFYONLULARI ZAFER
BAYRAMINA BEKLİYORUZ”
Zafer Bayramı içinde hazırlıkların devam ettiğini belirten Vali Güner, “Benim bu denli büyük ve kapsamlı olarak ilk bayram programım olacak. İnşallah buradan Afyonkarahisar halkını bu güzel programın her bölümünde bekliyorum. Herkesi davet ediyorum. Herkes bu programa gelebilir. Gelenlerin başımızın üzerinde yeri var. İnanıyorum ki Afyonkarahisar birlik ve beraberlik içerisinde, ilimizi en iyi şekilde tanıtacak. Tüm Türkiye’ye tarihimizi en iyi şekilde aktaracak. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve sevgilerimi iletiyorum.” diye konuştu.
“ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇECEK”
Afyonkarahisar için çok önemli projelerin hayata geçirileceğini belirten Vali Güner, “ileride bu projelerimizi basın mensuplarıyla paylaşacağım. Bunlardan bir tanesi şehrimizin Vizyon projesi olacak. Diğer projeleri de realize ettiğimiz zaman bir kitapçık haline getireceğiz. Herkesle bu projeleri paylaşıp Afyonkarahisar olarak herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesini isteyeceğiz.” dedi.
“AFYON HER YÖNÜYLE CAZİBE MERKEZİ”
Ziyaret sırasında İl Defterdarı tarafından brifing verilen Vali Güner, gün içerisindeki iade-i ziyaretlerinin sonuncusunu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptı. Kurum önünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve mühendisler tarafından karşılanan Vali Güner, Okumuşer’in makamına geçerek kendisinden kurumu hakkında kısa bir bilgi aldı. Ziyaret sırasında konuşan Vali Güner, “Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik konusunda çok daha ileriye gitmesi gerekmektedir. Çünkü Afyonkarahisar hemen her yönüyle cazibe merkezi haline geldi. Önümüzdeki günlerde belirleyeceğimiz Kent Vizyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan önceki başarılı çalışmalarından dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Vahit Okumuşer ve kurum çalışanlarına teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra kurum yetkilileri tarafından brifing verilen Vali Güner gün içerisindeki iade-i ziyaretlerini tamamladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme