• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle, coşkuyla kutlanacak. Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin öncülüğünde yapılacak kutlamalar çerçevesinde Yoğurt Pazarı'ndan Anıtpark'a kadar yürüyüş yapılacak. Kutlama, Anıtpark'taki basın açıklaması ve konserle sona erecek Afyonkarahisar'daki sivil toplum kuruluşları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir araya geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürkçü Düşünce Kulübü [&hellip]

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak

Afyonkarahisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, sivil toplum kuruluşlarının bir araya
gelmesiyle, coşkuyla kutlanacak. Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin öncülüğünde yapılacak kutlamalar çerçevesinde Yoğurt Pazarı’ndan Anıtpark’a kadar
yürüyüş yapılacak. Kutlama, Anıtpark’taki basın açıklaması ve konserle sona erecek

Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir araya geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim – İş), Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV), Türkiye Kamu-Sen, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlayacak.
REJİM SALDIRI ALTINDA
29 Ekim etkinlikleri hakkında bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından hayata geçirilen Cumhuriyet rejimi bugüne kadar kendini geliştirmiş, yenilemiş, sorunlarını çözmeye başlamış, kişisel hak ve özgürlükleri artırmış, medeni kanun’u çıkarmış, kendi kendine yeten bir ülke konumuna gelmiştir. Ancak Cumhuriyete karşı yapılan saldırlar hiçbir zaman son bulmamış, 12 yıllık AKP iktidarında da artarak devam etmiştir. Ülkemizin 91 yıl önce yaşadıkları bu gün yaşananlardan çok farklı değildir. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti, değerleriyle birlikte gerici ve bölücü güçler tarafından saldırı altındadır” dedi.
CUMHURİYET SAHİPSİZ DEĞİL
Cumhuriyet’in korunması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu aktaran Cengiz, “Çare, yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ni bütün kurumlarıyla, kurallarıyla ve ilkeleriyle hayata geçirmektir. Biz, Cumhuriyet’in sahipsiz olmadığını, gençlerimizin ve Türk halkının Cumhuriyete sahip çıktığını ve her ortamda sahip çıkacağını göstermek istiyoruz. 29 Ekim 2014 tarihinde yapacağımız yürüyüşe Cumhuriyet, Vatan ve Bayrak hassasiyetini yaşayan, her türlü siyasi görüşe sahip Afyonluları davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖNCE YÜRÜYÜŞ, SONRA KONSER
Sivil toplum kuruluşlarının Cumhuriyet Bayramı kutlaması, 29 Ekim’de saat 14’te Kurtuluş Caddesi’ndeki Yoğurt Pazarı’ndan başlayacak, Anıtpark’ta sona erecek. Sivil toplum kuruluşları, Anıtpark’ta basın açıklaması yaptıktan sonra gençlerin oluşturduğu “Cumhuriyet Orkestrası”nın konserini dinleyecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

“RESMİ KUTLAMAYA DA KATILACAĞIM”
Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, sivil toplum kuruluşlarının yapacağı kutlamanın, resmi kutlamalara alternatif olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Cengiz, “Resmi kutlamalara karşı değiliz. Ben Valilik tarafından düzenlenen çelenk koyma törenine, Atatürk Stadı’ndaki kutlamaya da katılacağım. Resmi kutlamanın da coşkulu geçmesi bizi sevindirir” dedi.

Bakmadan Geçme