• Haberler
  • Genel
  • 'Cumhurbaşkanlığı makamı emniyet sübabıydı' – Kocatepe Gazetesi

'Cumhurbaşkanlığı makamı emniyet sübabıydı' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Kurtulmuş, bundan önce Cumhurbaşkanlığı makamının devletin emniyet sübabı olarak görüldüğünü söyledi. Kurtulmuş, milletin tercihleri doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 'Cumhurbaşkanı adayımız dindar' demek zorunda kaldığını kaydetti AK Parti [&hellip]

“Cumhurbaşkanlığı makamı emniyet sübabıydı”

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Kurtulmuş, bundan önce Cumhurbaşkanlığı makamının devletin emniyet sübabı olarak görüldüğünü söyledi. Kurtulmuş, milletin tercihleri doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin, “Cumhurbaşkanı adayımız dindar” demek zorunda kaldığını kaydetti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri çalışmaları çerçevesinde Korel Termal Otel’de, 40’a yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin hazır bulunduğu bir toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven katıldı.
SEÇKİNLER ÜLKEYİ YÖNETTİ
Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletin seçkinler zümresi tarafından yönetilmesi döneminin bittiğini belirtti. Kurtulmuş, “Türkiye’de 150 yıldır bir tarafta millete rağmen, milleti yönetmeye çalışan seçkinler zümresi var. Bu millet bir şey bilmez diyen, ekonomiyi uzun yıllar elinde tutan bir seçkinler zümresi var. Türkiye’de tek parti döneminde de, ondan sonraki çok partili hayatta da seçkinlerin bu tavrı hiç değişmedi. Diyebiliriz ki millet başka telden çaldı, devleti yönettiğini düşünenler ise başka telden çaldılar. Hep millet-devlet uyuşmazlığı dediğimiz uyuşmazlıkla karşı karşıya kaldık. 1946’dan bu yana Türkiye’de hep sandık ortaya konuldu ama sandıktan hangi irade çıkarsa çıksın bu iradenin önüne konulan süzgeçler vasıtasıyla bu seçkinler, bu elitler, Türkiye’yi yöneten bu azınlık zümre ne istiyorsa onu gerçekleştirdi. Eğer elinden gelmiyorsa, darbe yaptı” dedi.
DEMİREL VE SEZER’E ELEŞTİRİ
Eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ile Ahmet Necdet Sezer’e de yüklenen Kurtulmuş, “Eğer millet kendi iradesini yansıtacaksa, o zaman da Cumhurbaşkanlığı makamı, eski Türkiye’nin emniyet sübabı olarak devreye girdi. 28 Şubat döneminde Cumhurbaşkanı olan Sayın Demirel’in nasıl devlet adına icraatlar yaptığını, millet iradesiyle Parlamento’ya gelen seçilmiş iradeye karşı birtakım operasyonlar yapanların elini ne kadar güçlendiğini hatırlayınız. Aynı şekilde Sayın Ahmet Necdet Sezer’in AK Parti’nin ilk iktidar döneminde nasıl devlet adına, seçkinler adına, ülkeyi yöneten oligarşi adına bir emniyet sübabı vazifesi gördüğünü hatırlayınız. Hemen hemen AK Parti hükümetinden gelen her türlü teklif ve tasarı geri döndü. Birçok şey yapılamaz hale geldi. Eski Türkiye’nin emniyet sübabı Cumhurbaşkanlığı makamı idi. Cumhurbaşkanlığı makamı ise halka bırakılmayacak kadar önemliydi” ifadelerini kullandı.
CHP “ADAYIM DİNDAR” DİYOR
Türkiye’deki bütün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:
“Bütün Cumhurbaşkanlığı seçimleri sıkıntılı olmuş, Ali Cengiz oyunları ile Türkiye siyasetine müdahale edilmiştir. Rahmetli Ali Fuad Başgil, Cumhurbaşkanı adayı olmak için Ankara’ya gitti. Aday bile olamadı. Başbakanlığa götürdüler, silah zoruyla adaylıktan vazgeçirildi ve İstanbul’a döndü. ‘Cumhurbaşkanı adayını biz belirleriz’ diyen Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinden şimdi çok şükür ‘Eklemeddin İhsanoğlu, vallahi billahi bizim adayımız da dindar’ diye ortaya çıkmak zorunda kalan Cumhuriyet Halk Partisi… Bunun bir anlamı vardır: Türkiye’deki 150 yıllık siyasi mücadeleyi millet kazanmıştır. Türkiye’de 64 yıllık çok partili siyasi hayatımızda siyasi mücadeleyi millet kazanmıştır ve inşallah zaferi 10 Ağustos’ta ilan edecektir. Bu kilit milletin elinde olacaktır. 10 Ağustos’ta bütün emniyet sübablarını millet eline alacaktır.”
DIŞ POLİTİKA
KONUŞMALARI DİNLENMİŞ
Emniyet Teşkilatı’nda başlatılan “Paralel Yapı” operasyonu ile ilgili de görüşlerini açıklayan Kurtulmuş, “Başbakan’ın, benim de, birçok arkadaşımızın da yaptığımız konuşmalar dinlenmiş, dışarıda insanlarla yaptığımız konuşmalar yani Türkiye’nin dış politikası ile ilgili birtakım konuşmalar dinlenmiş. Türkiye’nin bu konudaki birileri bize bir takım görüşler ifade etmiş bunlar dinlenmiş. Başbakan’ın, devlet başkanları ile Başbakanlar ile yaptığı görüşmeler dinlenmiş ve bunlar belikli bir yerlere servis edilmiş şimdi bunun hesabı sorulacak. Devleti çalışamaz hale getirmek isteyenlerin, Türkiye’yi Ukrayna’dan bin beter hale getirmek isteyenlerden bunun hesabı sorulacaktır. Sen misin 90’dan beri istikrar içerisinde olan Türkiye, ey Türkiye’nin ayağına çelme takmak isteyenler sizin ufkunuz, sizin yüreğiniz, sizin eliniz, sizin bilginiz bu büyük milletin önüne kesmeye yetmez. Osmanlının ve Selçuklunun torunları olan bu büyük milletin önünü kesmeye yetmez. Onun için hangi tezgahı yaparsanız yapın, nereden hangi telekulaklarınızı kullanırsanız kullanın, nerede hangi ispiyonlaşma faaliyeti içerisinde olursanız olun millet bu yolu aşmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.
ÖCALAN MUHATAP DEĞİL
Kurtulmuş, toplantıdaki soru-cevap kısmında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın “Çözüm Süreci diyorsunuz. Ama Abdullah Öcalan’ın muhatap alınması bizi üzüyor” sitemine yanıt verdi. Kurtulmuş, Öcalan’ın muhatap alınmadığını, siyaset kurumunun iradesi ve milletin isteğiyle yeni bir süreç başlatıldığını kaydetti. Kurtulmuş, “Çözüm Süreci’nin bir numaralı irade milletin kendisidir. Elinde silah olan da ‘Ben silahı bırakacağım’ demesi lazımdır. Elinde silah olan da ‘Tamam ben silah bırakıyorum’ diyor” ifadelerini kullandı.
EROĞLU’NDAN BAŞBAKAN’A ÖVGÜ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışkan bir lider olduğunu söyledi. Eroğlu, “İstikrar kolay olmadı. Şevkle, heyecanla çalışan, büyük düşünen bir lider var: Recep Tayyip Erdoğan. Gece gündüz çalışıyor. Ben kendimi çalışkan bir adam sanırım. Ama O’na bakınca ‘Ben herhalde az mı çalışıyorum’ diye tereddüt ediyorum. Ben ki yerinde durmayan, gece gündüz çalışan biriyim” dedi. Kurtulmuş ve Eroğlu, daha sonra şehir merkezinde temaslarda bulundu. Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme