• Haberler
  • Genel
  • “Cumhurbaşkanımızın 12 yıl kirada oturduğu konuşulmuyor”

“Cumhurbaşkanımızın 12 yıl kirada oturduğu konuşulmuyor”

AK Parti 54. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Milletvekili Halil Ürün, Cumhurbaşkanlığı hizmet binası eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını, binanın millet için yapıldığını vurguladı. Ürün “Cumhurbaşkanımızı israfla eleştirenler yaklaşık 12 yıldır Keçiören’de Subayevleri Mahallesi'nde bir daire de kendi parası ile kirada kaldığını hiç gündeme getirmiyorlar” dedi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 54. İl Danışma Meclisi toplantısı [&hellip]

"Cumhurbaşkanımızın 12 yıl kirada oturduğu konuşulmuyor"

AK Parti 54. İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Milletvekili Halil Ürün, Cumhurbaşkanlığı hizmet binası eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını, binanın millet için yapıldığını vurguladı. Ürün; “Cumhurbaşkanımızı israfla eleştirenler yaklaşık 12 yıldır Keçiören’de Subayevleri Mahallesi’nde bir daire de kendi parası ile kirada kaldığını hiç gündeme getirmiyorlar” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 54. İl Danışma Meclisi toplantısı dün Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantının bir bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
KONGRE SÜRECİ
BÜYÜTECEK
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde Yerel Yönetimler Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Yurdunuseven, partisinin önceki gün belde kongreleri ile başlayan kongre sürecinin tüm aşamalarının bayram havasında geçeceğine inancının tam olduğunu söyledi. Partisinin üyelerinden tüm kademelerde ki bireylere kadar herkesin aynı şuurda olduğundan emin olduğunu vurgulayan Yurdunuseven; “Büyük AK Parti ailesi kurulduğu günden bu yana hep bu şuurda olmuş tüm adımlarını bu şuurda atmıştır. Onun içindir ki, halkımızla bu sıcak ilişkiyi sürekli hale getirebilmiş, halkımızın güvenine mazhar olabilmiştir. Kurulduğu günden bugüne büyüyerek yoluna devam eden partimiz bu kongre sürecinden de büyüyerek ve 2015 genel seçimlerine hazır olarak çıkacaktır. Bu süreçte her partilimiz ve yöneticilerimizin katkıları için şimdiden teşekkür ederim.” dedi.
TÜRKİYE GÜVEN VEREN ÜLKE
Partisinin hizmetleri ile Türkiye’nin 2002’den bugüne sürekli büyüdüğünü dile getiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, büyümenin sağladığı refah ve güvenin hissedildiğini vurguladı. Yaşanılan coğrafyanın güven ve istikrar adası haline geldiğini dile getiren Yurdunuseven; “Dünyada ki hızlı değişim ve dönüşüme rağmen, ekonomik ve sosyal gerilimler neredeyse sürekli hale gelmişken, Türkiye hem halkımıza hem de dost ülkelere güven vermektedir. 2008 Küresel krizinden bugüne neredeyse dünyada ki tüm ülkeler küçülme kriz yılları yaşamışken, Türkiye büyümeye devam etmiştir. Sosyal çalkantılar, zaman zaman sıcak çatışmalarla sarsılırken, Türkiye Çözüm sürecini devam ettirmektedir.” diye konuştu.
KONGRE SÜRECİ
BİRLİĞİ PEKİŞTİRECEK
Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışan tüm girişimlerin AK Parti hükümetinin gayretleri Türk halkının sağ duyusu ile aşıldığını dile getiren Yurdunuseven şöyle konuştu: “Her türlü haksızlığa ve zulme karşı duran, bazen birçok ülkenin hasmane tutumuna rağmen insani ve vicdani tavrını değiştirmeyen bir ülkeyiz. Bu gücün en önemli kaynağı Türk insanıdır. Onun çalışkanlığı, fedakarlığı ve sağduyusudur. AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir ayrım gözetmeden ülkemiz inasınına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizler bu davanın sadık neferleri olarak bu şuurdayız. Kongrelerimizin bu şuur içerisinde ve bayram coşkusunda geçeceğine inanıyorum. Kongrelerimizin birliğimizi, dirliğimizi, başarımızı pekiştireceğinden eminim. Bu duygu ve düşüncelerle 5. olağan kongre sürecimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
HİZMETTE KESİNTİ YOK
İl Genel Meclisi Başkanı adına konuşan İGM Üyesi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin, inşaat sezonuna ihalelerin yetiştirilmesi için uğraş verildiğini söyledi. Sağlık alanında yapılacak yatırım planlamasının yapıldığını ifade eden Çirkin; Kamu Hastaneleri Sekreterliği ve Sağlık Müdürlüğüne ayırdıkları paralar olduğunu belirtti. Çirkin; “Çalışmalarımız devam ediyor. Sağ olsun ilk defa bir müdür olarak Halk Sağlığı Müdürümüz bizden bu sene ödenek istemediğini beyan etti. Halk Sağlığı Müdürümüz işlemleri tamamladıklarını söyledi. Bunlar Afyon adına sevindirici gelişmeler. En ufak bir belde de bile artık sağlık hizmetlerimizi en güzel şekilde verebiliyoruz. Bu manada sağlıktan sonra spor için yapacağımız belli yatırımlar var. Belli cari giderler var. Mümkün mertebe cari giderlerimizi kısmaya çalışıyoruz. İşçi sayımızı azalttık. Yeni bir uygulama yaptık. 28 Tane kapanan belde ve civarına hizmet amaçlı hizmet noktaları oluşturuyoruz. Her hizmet noktasına birer çöp aracı, bir kepçe, bir kamyon ve diğer araçlarımızı da takviye ederek hizmette kesintisizliği sağladık. Tamiratlar ve gereksinimler için makineler yerinden gidecek.” şeklinde konuştu. Belediye Başkanları adına konuşan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ilçesinde yaptığı hizmetler ve son bir hafta içerisinde yaşandığını belirttiği tatsızlıklar hakkında uzun bir konuşma yaptı.
RAKAMLAR UÇTU
SÖYLEYECEKLERİNİ ŞAŞIRDILAR
Çöl’ün ardından AK Parti Milletvekili Halil Ürün konuştu. Zamanın hızlı ve sürekli aktığını belirten Ürün şunları söyledi: “Her ay çeşitli toplantılar yapıyoruz. Teşkilatlarımız bunu belli bir düzende götürüyor. İlimize, ilçelerimize, ülkemize ait sorunları masaya yatırarak çözüm arama çalışmalarımızın bir kısmını gerçekleştiriyoruz. Danışma Meclisi toplantımız tam da bugünlerde kongrelerin arkasına geldi. Kongrelerde tüm teşkilatlarımızı yeniliyoruz. Yeni seçilenlere başarılar dilerken daha önce görev yapan kişilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Ülkemizin gündemindeki bir kaç konuyu paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı hizmet binası üzerinden partimize, hükümetimize ve tabii ki çok muhterem Cumhurbaşkanımıza saldırılar yapılmaktadır. Rakamlar uçuruldu yapılan hizmet binasının bin odası vardı, bir milyon dolara mal oluyordu. Daha ne söyleyeceklerini de şaşırdılar. Bunların sonunda Maliye Bakanı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Duymayanlar için tekrar etmiş olalım. Maliye Bakanı 500 milyon dolar civarında bir rakam açıkladı.
LÜKSE DÜŞKÜN OLSA
KİRADA OTURMAZDI
Muhalefetin Ak Saray yapımı nedeniyle saldırıya geçtiğini dile getiren Milletvekili Halil Ürün, özellikle bir kısım medyanın çok büyük kampanya yürüttüğünü dile getirdi. Ürün; “Cumhurbaşkanlığı hizmet binası bir milyon dolar olsa ne olur iki milyon dolar olsa ne olur? Cumhurbaşkanımız bu sarayı kendi adına yapmadı. Görev süresi içerisinde ve inşallah Anayasayı değiştirdikten sonra Başkan sıfatı ile kim seçilirse orada seçilen insan oturacak. Cumhurbaşkanını israfla eleştirenler Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşık olarak 12 yıldır Keçiören’de Subayevleri mahallesinde bir daire de kendi parası ile kirada kaldığını hiç gündeme getirmiyorlar. Bizim AK Parti teşkilatı olarak bunları çok net ortaya koymamız lazım. Ben etkili olduklarını düşünmüyorum. Ama muhaliflerimiz kendisine saray yaptırdı derken; Cumhurbaşkanımız lükse düşkün olsa 12 yıldır daire de oturur muydu?” dedi. Toplantının basına açık kısmının son konuşmasını AK Parti Milletvekili Sait Açba yaptı. Açba slayt eşliğinde yapılan çalışmaları anlattı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme