• Haberler
  • Siyaset
  • 'Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı yedirmeyiz' – Kocatepe Gazetesi

'Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı yedirmeyiz' – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanlığı tarafından 65'inci İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Eski Milletvekili Halil Ürün ile partililer katıldı.FİKİR ÜRETEMEDİLER, KÜFÜR ÜRETTİLERAK Parti İl Danışma Meclisi'nde konuşan AK [&hellip]

AK Parti İl Başkanlığı tarafından 65’inci İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Eski Milletvekili Halil Ürün ile partililer katıldı.
FİKİR ÜRETEMEDİLER, KÜFÜR ÜRETTİLER
AK Parti İl Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığını belirtti. Yurdunuseven, “Bir siyasi partinin genel kurulu yapıldı, bir spor salonunda. Burada fikir üretemeyenler küfür ürettiler. Partilerin kırmızı çizgileri vardı. Sayın Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kimseye yetirmeyiz. Onların kırmızı çizgisi varsa bizim kırmızı çizgimiz de Sayın Cumhurbaşkanımız. Öncelikle fikir üretsinler. Biz Afyonkarahisar’da 65’inci İl Danışma Meclisi’ni topladık. Bazen bazı partiler bizi taklit etmeye çalışıyorlar. Ama devamı gelmiyor” dedi.
SPATULA
 İLE BOYA KAZIR GİBİ KAZIYACAĞIZ
Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini belirten Yurdunuseven, “Güneydoğu ve Doğu’da hükümetimiz kararlı bir şekilde terörle mücadelesine devam ediyor. Yeniden iktidara tek başımıza geldiğimizden bu yana mücadelemiz devam edecek. Tabir caizse duvardaki boyayı spatula ile kazıyacak gibi terörü sonuna kadar kazıyacağız, imha edeceğiz. Bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. En son dönemde imha edilen terörist sayısı 686. 7 Haziran’dan bu yana 3 binden fazla teröristi imha etmişiz. Şehitlerimiz oluyor. Ciğerimiz yanıyor. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.
ORAYA NASIL
BİR KASETLE GELDİN?
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın gündeminde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Özkaya, “Kılıçdaroğlu’nun oraya nasıl bir kasetle geldiğini hepimiz biliyoruz. Şerefli bir kasetle gelmediğini, namuslu bir kasetle gelmediğini sen biliyorsun ey Kılıçdaroğlu. Haddini bil. Bu millet yüzde 52 oy verdi Sayın Cumhurbaşkanı’na. Ama en az yüzde 70’inin kalbi O’nunla beraber. Bu ülkede son sözü söyleyecek adam sensin. Sayın Cumhurbaşkanımız, senin gibi seviyesi belli olmayan birisini muhatap almaz. Hayatında girdiği tüm seçimleri kaybetti. Diktatör diyorsunuz, diktatörlüğün daniskası sizde. Bu CHP 100 sene de olsa 100 senede iktidara gelemez” dedi.
FERSAH FERSAH İLERİDEYİZ
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de İGM’nin faaliyetlerini anlattı. Sel, şöyle konuştu:
“Biz İl Genel Meclisi olarak elimizden geldiğince köy yollarımızı açık bırakmaya çalışıyoruz. Ben bu görevi layıkıyla yapmaya çalışan arkadaşlarımıza başarılar diledik. Biz, Antalya’da İl Genel Melisleri Derneği’nin yaptığı toplantıya katıldık. 30’a yakın İl Genel Meclisi katıldı. Bizim, onların fersah fersah ilerisinde olduğumuzu gördük. Bütün köylerinde çöp toplayan başka bir vilayeti duymadık. Biz beldeler kapandıktan sonra bütün köylerimizden çöp toplamaya başladık. AFJET destan yazmaya devam ediyor. Bu sene Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nü de ısıtmaya başladık. Sadece 2.5 milyon lira, bu ısıtmadan kazanacağız. Şu anda ısıttığımız alan; 25 bin konuta eşdeğerlik alan. Mayıs-Haziran civarı da elektrik üretimine başlayacağız. Boşa giden enerjiyi değerlendirmiş olacağız. 16 milyon liralık bir yatırım. Yaklaşık 3 yılda amorti edecek.”
>> Murat ARISOY’un haberi

ÖZKAL, KÖKSAL VE PARSAK’A YÜKLENDİ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Mehmet Parsak’a yüklendi. Özkal, iki milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmaları eleştirerek “Bolvadin’den Ramazan Emet kardeşimiz şehit oldu. Türkiye genelinde birçok ilden şehit oluyor. Herkes şehit konusunda çok hassas. MHP’li ve CHP’li Afyonkarahisarlı vekil arkadaşlarımız Ramazan Emet’in şehit haberinin geldiği gün, hiçbir il yapmadığı halde Meclis’te söz alarak bu hassas ve nazik konuda üzen, canımızı bir kat daha yakan konuşmalar yapmışlardır. Şehit konusunun sözün bittiği nokta olduğunu düşünüyorum. Bunun siyasete alet edilmesinin hiç şık bir durum olmadığını düşünüyorum. Türkiye’de hiçbir il bunu yapmadığı hâlde, Afyonkarahisarlı iki vekil arkadaşımızın bunu yapması, beni gerçekten üzmüştür” dedi.
Özkal, CHP’li Burcu Köksal’ın Meclis’te dile getirdiği “Zübeyde Hanım” ismi ile ilgili açıklamasına da şu cevabı verdi:
“CHP’li vekil arkadaşımız Afyonkarahisar’la ilgili aldığı sözde şöyle bir şey ifade ettiler: Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin taşındığını, Zübeyde Hanım isminin okuldan silindiğini iddia ettiler. Demek ki bu arkadaşımıza yanlış bir bilgi verilmiş. Benim oğlum, anaokulunda Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ne gitmişti. Şimdi Hukuk Fakültesi mezunu. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ni bütün basın mensuplarımız gidip yerinde fotoğraflayabilir. Eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. İsminin silinmesi ya da taşınması gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir bilgi eksikliği vardır.
Şöyle bir şey de ifade ettiler: Atatürk Spor Salonu taşınmıştır, Atatürk ismi silinmiştir. Atatürk Spor Salonu da aynen yerinde durmaktadır. Fotoğraflayabilir-siniz. Yeni Arena yapılmıştır. Arena olarak çalışmalarına devam etmektedir. Atatürk Spor Salonu da sporsal faaliyetlerine devam etmektedir. Bu bilgide de yanlışlık ya da eksiklik var. Evet, yeri TOKİ’ye verilmiştir. TOKİ de orayı satmıştır ama eski SGK’nın olduğu yerde Gençlik Merkezi ve Kapalı Spor Salonu yapıldıktan sonra oraya taşınacaktır. Kimsenin Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ne ve Atatürk Spor Salonu’na dokunduğu da yoktur. Şöyle bir şey olmuştur: Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi mevcut binasının dar ve küçük olduğu için yeni bina yapılarak oraya taşınmıştır. Bir önceki dönem İl Genel Meclisi’nde derslik sayısı Afyonkarahisar merkezinde sıkıntılıydı. Çünkü merkezde arsa bulamıyor idik. En büyük problem buydu. Biz şöyle bir çözüm ürettik: Özel İdare’ye ait lojmanlar vardı. O lojmanların depreme dayanıklılıkta sıkıntısı vardı. O lojmanları yıktık. Çok değerli bir arazi olmasına rağmen bu araziyi tamamen eğitim kampüsü ilan ettik. İbrahim Evrenkaya, büyük bir kız meslek lisesi yaptı. Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin yeri dar olduğu için oraya taşıdık. Yine de Ali Çetinkaya ismine dokunulmamıştır. Valilik’in Ali Çetinkaya B Blok olarak ismi durmaktadır. Şöyle şeyler ifade edilmiştir: Gönlümüzdeki Zübeyde Hanım sevgisini, Atatürk sevgisini alamazsınız. Bizim kimsenin yüreğindeki Atatürk sevgisine, Zübeyde Hanım sevgisine dokunduğumuz da yok. Yüreğini bırakın binalarda da dokunmadık. Bizim Atatürk’le, Zübeyde Hanım’la, kimseyle asla derdimiz yok. Onların doğru anlaşılması, iyi anlatılması noktasında da AK Parti olarak bizden daha çok çalışan kimsenin olmadığına da inanıyorum.”

HIZLI TREN, ELEKTRİK, TERMİK SANTRAL

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki 24’üncü İstişare Toplantısı’nda kentin talep ve şikayetlerini de gündeme getirme, değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi. Özkaya, hızlı tren seferlerinin en geç iki yıl içinde başlamasını tahmin ettiklerini, ilçelerde elektrik şirketi ile ilgili şikayetlerin değerlendirildiğini ve gerekirse şirkete bölgesel neşter vurulacağını, Dinar’daki termik santralde de bir yıl içinde gelişme yaşanacağını aktardı.

Bakmadan Geçme