• Haberler
  • Genel
  • Cumhurbaşkanımız en az bir dönem daha devam etmeli

Cumhurbaşkanımız en az bir dönem daha devam etmeli

Milliyetçi Hareket Partisi İlimiz Milletvekili Mehmet Taytak, Seçime Doğru Programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim'in konuğu oldu. Tecrübeli siyasetçi Milletvekilliği döneminde neler yaptığını ve bundan sonra ki dönemde de neler yapacağını sıraladı. Karahisar TV ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Milliyetçi Hareket [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi İlimiz Milletvekili Mehmet Taytak, Seçime Doğru Programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. Tecrübeli siyasetçi Milletvekilliği döneminde neler yaptığını ve bundan sonra ki dönemde de neler yapacağını sıraladı.

Haber

Haber

Karahisar TV ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ı ağırladı.  Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in sorularına cevap veren Milletvekili Taytak ilk olarak milletvekilliği döneminde yaptıklarını sıraladı.

ÇOK CİDDİ EMEK VE HİZMETLERİMİZ OLDU

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve İlimiz Milletvekili Mehmet Taytak Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlere kendi logosuyla gireceğini söyleyen MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “ 2018 yılından itibaren Afyonkarahisar’ımızı şeref ile mecliste temsil ediyorum. Cumhur İttifakı sayesinde Allah’a şükürler olsun Afyonkarahisar’ımıza çok ciddi emek ve hizmetlerimiz oldu. Kişilerin şahsi meseleleri asker, polis, jandarma kurumlardaki mülakat dönemindeki Afyonkarahisarlarımızı geliştirilmesi ile ilgili emeklerimiz oldu. Bu özel çözümleri ekibimle kadromla bir miktarda Ankara’daki yıllar içerisindeki kazandığımız halimizle çok daha kolay yapabildik. Mesela bize vatandaş herhangi bir kardeşimle bana ulaştırıp bana bir not göndermişse, gönderilen vatandaşa tekrar döndük.  Yapamayabiliriz ama bize gelen talebi mutlaka yerine ulaşmamız gerekmektedir” dedi.

EĞİTİMLE İLGİLİ ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

MHP’li Belediyelerin istek ve taleplerini yerine getirdiğini Milli Eğitim ile ilgili önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Milletvekili Mehmet Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisinin 17 belediyesi var. 15 tanesi belde, 2 tanesi ilçe belediyesi. Allah’a şükür olsun ki, Türkiye Belediyeler Birliği’nden, İller Bankası’ndan, Çevre Bakanlığından, Milliyetçi Hareket Partili diğer belediyelerden çok ciddi manada hizmet aldım. Bütün beldelerimizin Allah’a şükür olsun istek ve arzularını yerine getirdik. Meydanda ne söz vermişlerse yerine getirdiler, fazlasını yapmakla meşguller. Öbür taraftan Milli Eğitimle ilgili kısmında, Harbiş Semtinde, Gazi Mahallesi’nde Anaokulu kazandırdık. Dün de ihalesi yapıldı. Ve 24 derslik Anadolu Lisesini 2023 yatırım programı olmasını sağladık. Afyonkarahisar’a tarım sözünü aldım. Emir Murat Özdilek Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine Termal bölgede Milli Emlak Genel Müdüründen her yer tavsiye ederek yeni okul yerine kazandırdım. Şimdi oradaki bildiğiniz Özdilek Okulu çocuklarınız İnşallah yeni yeri tahsil edildi orada yapılan ve Termal bölgede yapılan otelde eğitim görecekler. Bina eskiydi, bir ziyaretimiz sırasında fark ettim ve orada bu şekilde çözdük. İnşallah o da devreye girecek” dedi.

ÇABA GÖSTERECEĞİME SÖZ VERİYORUM

Emir Murat Özdilek Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili konuşan Milletvekili Taytak, Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “Halk eğitime verin o zaman” sorusuna cevap verdi. Taytak, “Yani inşallah halk eğitme verilmesini burada söz verelim inşallah. Bu konuda çaba göstereceğimize söz veriyorum. Bunun dışında okullara ödenek destekleri sağladık ciddi anlamda. Bazı okullarımız proje okulları. Bunların hepsine ulaştık. Pek çok okulumuzda proje okulu haline geldi. Bolvadin İmam Hatip Lisesi’de aynı şekilde faydalandı. Sandıklı’da da aynı şekilde çalışmalarımızı yaptık.  Burada okullarla ilgili kendi imkânlarımla da bazı okullarımıza fotokopi makinesi, bilgisayar makineleri gönderdik. Eğitim kısmı da bu şekilde yaptık. Sağlık kısmında da önemli çalışmalar yaptım. Birkaç ilçemizde doktor yoktu, sıkıntı yaşanıyordu. Bakan beye gide gide bunların çoğunu çözdük. Bir de Afyon’da bir şey yapılmış geçmiş zamanda. Bazı bölgeler sözleşmeli Doktor alabiliyor, bazıları alamıyorlar. Mesela Emirdağ İlçesi sözleşmeli Doktor alabiliyor, Bolvadin’de sözleşmesi yok Çay da var. Yani bu işte siyasetin bir yüzü.  Ben bakan beye dedim ki ‘Sayın bakanım burada terör mü varda burada böyle oluyor da buraya geliyor. Yani Bolvadin’de terör yok da Emirdağ’da mı terör ya da Çay’da mı terör var ya da başka ilçede mi var’ Burayı yapan adam tüm Afyon’u yapması gerekiyordu. Şimdi adam Çay’da ki Doktor kaçıyor, Emirdağ’a gidiyor. Bolvadin’de doktor yok bu manada. Bunlarla ciddi manada uğraştık. Bazı hastanelerde yatak kapasitesini arttırdık. İşlemci yenilenmesi gereken sağlık ocakları vardı, onları 2023 yatırım programına falan aldırdım. Ambulans helikopter hizmeti yapıyordu Hava Ambulans gitti onun gelmesi için çaba gösterirken deprem oldu şimdi orada inşallah tekrardan ambulansımızı Afyonkarahisar’ımıza kazandıracağız” dedi.

BİZE NASİP OLDU ONU DA ÇÖZDÜK

MHP İlimiz Milletvekili Mehmet Taytak, “Bunun dışında yine bölgemizi ilgilendiren çok önemli 3 konu üzerinde çalıştım. Bir tanesi bizim etle çok fazla ilişkimiz var Afyonkarahisar’ımızın ve sucukla var. 2020 yılı içinde gıda tarım ve orman alanında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun teklifi içerisinde yer alan ve sucuk üretimi yapan firmalar olumsuz etkileyen maddelerin tekliften çıkarılmasına ve yönetmelik değişikliği yapılması da Allah’a şükür ben katkı sağladım. Bunu Mehmet Mühsürler başkanımız çok iyi bilir.  Burada bizim bu koskoca markalarımız ve gerçekten Afyon’un insanı dürüsttür. Elbette her şey vardır ama bizim bu markalarımız falan öyle kolay olmadılar. Sahip çıkmamız gerekiyordu. Bunların tamamının ve Türkiye’nin tamamıyla ilgili bunları sıkıntıları eğer çözememiş olsaydık önce bir yıl sonra 3 yıl cezaevine gireceklerdi. Bana gelirken de çok güvenmeden gelmişler aslında Ankara’ya gelirken yaptıramadık nasıl yapacaklar falan diye nasip oldu oda çözdük o konuyu” ifadesini kullandı.

MERMER VE TERMAL BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

İlimiz için büyük önem taşıyan mermer ve termal sektörü için çaba gösterdiğini dile getiren Milletvekili Taytak, “Mermercilik de bizim için çok önemli. Bununla ilgili de bakan beyin kapısını her zaman aşındırdım. Sıkıntısı olan bütün mermer sahipleri fabrika sahipleri Ocak sahipleri bu sıkıntılarını bizimle paylaşırlar ben de bunları götürürüm orada gezdiririm derim ben bunların vekiliyim. Ben bunlar için buraya gelir giderim bunun içinde para yok pul yok torbada yok.  Bunun yanında devamında Termal ile ilgili büyük bir sıkıntı vardı Afyonkarahisar’ımızın.  Çok önemli bir sıkıntı vardı yine Türkiye’nin sıkıntısıydı bu. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürünce hazırlanan kaplıcalar yönetmenliğinde sektör temsilcilerinin talep ve önerileri üzerine yönetmelik değişikliği yaparak termal sektörüne katkı sağladık.  Gittik bakan bey ile görüştüm Genel müdürle görüştüm genel müdürümüzü buraya davet ettim uzmanlarla beraber buraya geldiler. Firmalarımızı çok büyük yükten kurtardık o fazla ödenen para şimdi ödenmiyor firmalarımıza kalmış oluyor. Sporla ilgili ilk yılından itibaren çalışmalara başladım. Bu bölgeyi kamp bölgesi yapmak amacımızdı ve Allah’a şükür ben onu da başardım. Tabi ben bunu başardık derken Mehmet Zeybek Bey’e sağ olsun sahalar yaptı bakan bey her şeyi verdi bize. 81 tane spor takımı bunun içerisinde Süper Lig de vardı burada kamp yaptılar ben bunu tamamına mektup yazdım teşekkür ettim” dedi.

BÜROKRATLARA MEKTUP YAZDIM

“Ben her 30 Ağustos gününde bütün Afyonlu bürokratlara 30 Ağustos’u unutmayın diye mektup yazarım” diyen Milletvekili Taytak, “Çünkü ben bu toprakların çocuğuyum burası kuruluşun ve kurtuluşun kazandığı topraklar. Buranın adına Gazi denmemiş, Kahraman denmemiş Şanlı denmemiş. Teklif etmemişler böyle bir şeyi aslında Gaziantep Şanlıurfa Kahramanmaraş’a saygı duyarım ama ben de önünde böyle bir şey olması gerekiyordu. Mustafa Kemal Atatürk’le beraber mücadele etmiş Milli Mücadele kahramanlarımızdan çoğunun adını söylemekten korkmuşlar yıllarca bu bölgede. Bunlar bizim değerlerimiz o gün öyle gerekiyormuş İstiklal Mahkemeleri o günü ihtiyacı imiş bunları fazla büyütmemize gerek yoktur. Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız bunları yaptık” dedi.

TELEFONUM HİÇ KAPANMADI

Ayazini ile ilgili de önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Taytak, “Bunların yanında Ayazini’nde konusu var. Daha önceden buna 25 sene önce bir toprak ayırmışlar şeylere köylülere tapu verilmiş bunlara para ödenmiştir de fakat tapuyu daha sonra Genel Müdürlük iptal etmiş. O yıllarda Muhtar beyle görüştüm ben gittim genel müdürle görüştüm. Genel Müdüre, ‘Şimdi başka şey daha var o bölgede sit alan olduğu için bölgeye gelmek istiyorlar aileler o bölge insanları öyle bir sıkıntı yaşıyorlar’ dedim. Genel Müdür Bey dedi ki muhtarımıza, ‘25 senedir bunu neden yapmadın, bu meseleyi çözmedin’ Oda ‘Mehmet Taytak yeni geldi’ dedi. Sultandağı’nda Akşehir orada yine böyle bir arazi problemi var.  Bunlarla uğraşıyorum burada Yeni Cami var Yeni Cami yanındaki yer yıkılmış.  Onun Vakıf başkanını buldum. İnşallah önümüzdeki dönemde getirip orayı yaptıracağız nasip olursa. Afyon Belediyesine yapılacak bu tür şeyler takip ettik. Bugüne kadar hiçbir hemşerimizin telefonuna çıkmadığımız olmadı. Bu milletvekilliği değil aslında benim yaptığım bu benim de hayalim. Ülkücü bir şahıs olarak bunu yapabilmiş olmayı bana Allah verdi ya çok daha mutlu ve huzurluyum. Yani bir şeyi çözdüğün zaman Allah razı olsun dendiği zaman bana yetiyor. Telefonum 7/24 açıktır. Zamanım olur olmaz arar konuşur dönerim mutlaka ama kimseye dönmemezlik yapmadık bugüne kadar” dedi.

YARAYI BERABER SARMAMIZ GEREKİYOR

Pandemi döneminde temin ettiği maskeler ile ilgili konuşan Milletvekili Taytak, “O dönemde korana ile yeni tanışıyoruz yani şimdiki gibi değil. Mesela kuruma gidemiyor insanlar maske yok diye. Hatırlarsanız maske gelecek mesaj gelecek diye bir uygulama vardı. Bu yanlış bir uygulamaydı yanlış bir şey yapılarak bir anda yanlış bir karar alındı. O arada baktım ben de memleketime bir şey gerekiyor. Amasya Belediyesi ve Konya Ereğli Belediyesi Belediye Başkanı arkadaşlarım. Bunların hepsinin abisiyim kardeşiyim. Bunlardan birer miktar maske istedim ki İstanbul’da da firmayı buldum. Kendim aldım toplam 38 bin tane 25 bin tane Valiliğe teslim ettim. Her ilçemizin Kaymakamlığına biner tane teslim ettim. Diğerlerinde teşkilatlarımıza gönderdik. Teşkilatlarımıza esnafa dağıtmasını söyledik. Teşkilat mensuplarımız 5 tane maskeyi paketlediler dükkanına götürdüler. Çünkü o günlerde cidden çok büyük bir sıkıntıydı. Mehmet Emin Güzbey beyefendi ile bir sohbet etmiş galiba Yavuz Donat beyefendi buradan geçerken bunlardan haberi olmuş o yazdı köşesinde. Dedi ki ‘Vekiller bağırıp duracağınıza Mehmet Taytak gibi sizde yapın’ dedi. Paramız var iyi kötü maaşı alıyoruz alalım gönderelim memleketlerimize yani yarayı beraber sarmamız gerekiyor. Şimdi de şeyle ilgili deprem bölgesi ile ilgili kendi imkanlarımla iki tır gönderdim elhamdülillah. Almanya’daki dostlarım sayesinde yedi ayrı tır gönderdim. En sonunda Vali Gökmen Çiçek, ‘Mehmet Bey lütfen jeneratör göndermeyin’ dedi. Artık o kadar fazla göndermişiz ki başka yerlere gönderdik. Allah nereden bakarsak oradan veriyor sana gösteriyor öyle bakmak lazım” dedi.

BİZ SON GÜNE BIRAKMAYIZ

Milletvekili aday listeleri hakkında da konuşan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi bunları pek şova taşımadan organize eder. Bu bölgede kimin başarılı olduğunu kimin olmadığını ya da arkadaşlar içerisinde kimin faydalı olup olmayacağını anlayacak kadar kabiliyetimiz vardır. Burada İYİ Parti sanıyorum işte temayül yapacakmış, AK Parti’de geçen hafta yaptı. Onlar öyle bir yolu tercih ediyorlar bizim çalışmamız böyle son güne bırakılan çalışma değil. Genel Başkanımız bu tür şeylerde çok farklı katmanları değerlendirir. Mesela şimdi Mehmet Taytak Afyonkarahisar ilinde insanlarda toplumda var mı var teşkilatta var mı  var yok mu yok yani bunların tamamı bakılarak en doğru tercih yapılır” dedi.

DOSYALARINI TEK TEK İADE ETTİK

Milliyetçi Hareket Partisi’ne FETÖ’cülerin sızamayacağını ve bu konuda aday adaylığı konusunda son derece hassas davranıldığını dile getiren Milletvekili Taytak, “Partimize bu dönem 4 bin üzerinde başvuru oldu. Her dönem bir örgüt sızması olmaya çalışılıyor. Bundan dolayı iyi gözden geçirmek zorundayız. Genel merkezimiz bunu yapar. Hele özellikle bu 2015’ten sonra 2016’dan sonra ki seçimlerde bütün şekilde dikkat edildi. Milliyetçi Hareket Partisine polis hakim savcı ve benzeri şeylerden oluşan iş  adamlarından oluşanlar hepsinin teker teker dosyasını geri iade ettik hepsi FETÖ’cüydü” dedi.

VALİ BEY SAYESİNDE HAVAMIZ ARTTI

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçen yıl Kayseri’de bir otelde gerçekleştireceği programa Bahçeli’den önce gelen ve büyük bir ilgi alaka ile karşılanması sorulan MHP Milletvekili Mehmet Taytak bunun nedenini anlattı. Milletvekili Taytak, “Tabii şöyle ben Kayseri’de görev yaptım. Ülkü Derneği Kayseri’de genel merkez oradaydı. Benim gittiğimde cezaevinde arkadaşlarımız vardı. Cezaevi vardı Kayseri’de orada diyaloglarımız hep sürdü. Onlar da Ankara’ya gelirken bizle görüşecekleri zaman derlerdi, ‘Kayseri’de misafir edelim seni’ diye. Onlarla sıcak bir temasım oldu. Benim bütün illerde böyle bir konumum var. 35 yıldır Ankara’da Genel Merkez de görev yapıyorum.  Yani oturacağız burada keyif edeceğiz ya da işte fotoğraf çektireceğiz diye yapmadık. Yani çalıştık gittik İstanbul’da öyleydi benim için mesela İstanbul’da bundan kaynaklandı. İstanbul bütün teşkilatları bilirdi. Kayseri’de Vali beyde orada şimdi bizim biraz daha havamız arttı o sayede” dedi.

DAVETİYE KONUSUNDA MAHCUBUZ

Oğlunun düğün davetiyesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmemesinin ardından yaşananları değerlendiren Milletvekili Taytak, “Doğrusu şöyle oğlumuzun düğünüydü orada tabii düğün heyecanı farklı genel başkanımız gelecek düğünümüze o farklı. Onun için Cumhurbaşkanımız o gün Kayseri’de olacak.  O gün Gökmen beyde olacak orada. Ben oradan ayrılırken Vali beyde dedi ki, ‘O gün Allah izin verirse Ankara’da düğündeyiz’ Osman Paşada arkadaşın birisi davetiyeyi ulaştıramamış oraya. Fakat ben şöyle baktım Cumhurbaşkanımız gelemeyecek Gökmen beyde gelemiyor. Yani bunu götürüp de rahatsız etmeyim gibi bir mantık oldu bende. Şimdi Cumhurbaşkanımız orada Vali beye de sormuş. Gökmen beyle beraber Kayseri’delerdi. Vali beyde ‘Efendim yok ben biliyorum gönderdi’ demiş orada Özel Kalemi arattırmış oradan ses yok. Böyle bir mahcubiyet yaşadık. Genel başkanımız Vali Hanım gelmişti. Afyon Valimiz nikah şahidiydi Genel Başkanımız Veysel beyi de çağırdı bayağıda oturdu düğünde. Genel başkanımız hatta diyor ki heran arayabilir bekle diyor bana. Cumhurbaşkanımız demiş ki ‘Bize de bir şey göndermedi’ haklı Cumhurbaşkanımız” dedi.

İKİ KOCA YÜREK BİRLEŞTİ

Milletvekili Taytak, “Uzun yıllar insan muhalefet etti yani şimdi şuradan gururluyuz iki koca yürek birleşti taşlar yerine oturdu. Bazen korkardım acaba bu nereye gider bu işin sonu diye. Devlet Bey ile beraber olduktan sonra ‘Ben rahat uyuyorum’ dedi. Ben de hakikaten öyleyim. Bakıyorum muhabbetlerine, sevgilerine, saygılarına. Cevaplar o kadar özenli ki çok güzel. Hepinizin ayrı ayrı duygulanacağınız şeyler yaşanıyor ki anlatayım kısaca anlatayım. Cumhurbaşkanımızın özel kalem müdürü aradı, ‘Cumhurbaşkanımız Ahlat’a birlikte gidelim’ diyor. Genel başkanımız özel kalemine cumhurbaşkanımıza der ki biz kendi imkanlarımıza geliriz yani Cumhurbaşkanı uçağıyla oraya gitmeyiz. Genel başkanımız diyor ki bize ‘Cumhurbaşkanını karşılamamak yakışmaz yani Cumhurbaşkanımız önce giderse bizim oraya gitmemiz yakışmaz. Bizim terbiyemizde gittiğimiz yer Osmanlı’nın Selçuklunun adım attığı yer atalarımızın girdiği yer atalarımıza yakışan bir şey yapmamız gerekiyor ondan dolayı bir gün önceki uçakla gittik oraya ve karşıladık. Şimdi daha önceki koalisyonu hatırlayın. Ama bu bir koalisyon değil bu bir ittifak bundan dolayı bu birliğin rahmeti var”

EN AZ BİR DÖNEM DAHA

Cumhur İttifakının en az bir dönem daha devam etmesinin gerekliliğine işaret eden Milletvekili Taytak, “ Samimiyetle de söylüyorum bu birliğin rahmeti var bu iki insanın bu saatten sonra ne lazım Tayyip beye. Bu saatten sonra Devlet beye ne lazım ya genel başkanımıza hiçbir şey lazım değil her şeyi yaşadılar Allah’a şükür. Allah razı olsun ömürler versin onlara ama dertleri ülke ve millet. Anlaşılıyor ki her dönem görev başındalar bu dönemde inşallah aynısı olacak. Deprem bölgesinde beraberdik. O gün Cumhurbaşkanımız genel başkanımız bütün bakanlarımız buradalar. Biz de heyetle oralardayız. Aşağı yukarı 200 kişi falan vardı Maraş’ta. Muhtar bey konuşuyor orada bir sallanmaya başladı olduğumuz bina üçüncü depremi Maraş Antakya’da olan ben de karşıdayım. Biz de küçük sandalyeler oturuyorduk.  Bizimki biraz daha fazla gidip geliyor genel başkanım ve Tayyip bey emin olun hiçbir tarafları kıpırdamadı. Yani devlet oradaydı hiç bir tane göz göze bile bakmadılar konuşmayı da devam ettirdiler. Program sonuna kadar orada kaldık. Çünkü kaçamıyoruz yapacak bir şey yok.  En az bir dönem daha Cumhurbaşkanımızın devam etmesi lazım. Kendi ifadesiyle, ‘Bundan sonrasında zaten genç arkadaşlar yeni nesiller gelecekler’ Ama cumhur ittifakı sonsuza kadar yüreklerde buluşmaya gönüllerde devam edecek” dedi.

4 AK PARTİ 2 MHP’Lİ VEKİL OLSUN

14 Mayıs tarihinde yapılacak Milletvekilliği genel seçimleri sonrasında TBMM’de 4 AK Parti, 2 MHP Afyon Milletvekili ile birlikte çalışmak ümidinde olduğunu dile getiren Taytak, “4 tane AK Parti iki tane MHP’li arkadaşım geldiğinde rahat rahat çalışırız inşallah. Tabi işin doğrusu baktığımız zaman nerde olursak olalım Allah bizi güzel insanlarla karşılaştırsın kim olursa olsun o doğru insanlar olsun. O doğru olursa bizde doğru oluruz. Nefsimize yenilip bir başka kötünün karşısında kötüleşmesi durumunda kalabiliyoruz her zaman bu yaşanabiliyor” dedi.

BURCU HANIM ALLAH VAR MEMLEKET SEVDALISI

CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın Afyon sevdalısı olduğunu dile getiren Milletvekili Mehmet Taytak, “CHP’den Milletvekili çıkmasa daha iyi olur. Yine söylüyorum doğru bir insan olsun. Şu var Burcu hanımla ilgili CHP için söylüyorum Allah var memleket sevdalısı bir hanımefendi  bu gerçek. Fakat kendi siyasi geleneği gereği meclise zaman zaman Afyon’un çok fazla problemli gibi anlattı. Ona da söylerim yapma derim bu şekilde kendimiz konuşuruz bunları derim samimi bir insan Allah yolunu açık etsin. Bir de Arabacı Bey var milletvekili adayı olduğunu biliyorum dürüst insan samimi bir insan başarılı bir insan Afyon’a yatırım olan değerli bir insan ben öyle İnsanların nerede olursa olsun birlikte olmayı isterdim” dedi.

TEŞKİLATLARIMIZLA YOĞUN ÇALIŞIYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen ve 6’lı masada yaşanan tartışma sonrası kopuşların olduğunu dile getiren Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanımız, ilçe başkanı arkadaşlarımız merkezdeki arkadaşlarımızı ifade ediyorum. Bütün sandık başkanlarımızı sandık kurulu üyelerimizi tamamladık. İlçelerimiz de üye kayıt ve yeni katılımlar devam ediyor bu son şeyden sonra altılı masanın Yedili cumhurbaşkanının öncesinde olduğu bir tiyatro. Kendileri dediler şey diye kumar masası diye ben demiyorum nihayetinde o gün de Saadet Partisi’nin önünde Regaip gecesinin akşamında bir tarafta sloganla bir taraftan geç kaldık namaza yetişeceğiz diye bağıranlar. O arada Meral Hanımın çıktığında ki tavrı hali ve duruşu. Yani demokrasi dediğiniz şey eğer buysa zor. Böyle olunca kopuş oldu onlardan partimize gelen arkadaşlarımız var. Geçen gün de Bolvadin ilçemizde İGM üyesi Devriş Aynacı beyefendi MHP’ye geçti. İlçelerimizde böyle bir çalışmamız var.  Arkadaşlar aday tanıtımına sürekli devam edip gidecek. Zaten önümüze çok az bir dönem kaldı. Bundan sonra ki süreçte ayın 9’unda verilmiş olacak. İnşallah yolumuza devam edeceğiz biz. O gün 6 tane ilçede program yapmıştım yani 2018’de burada yine İnşallah aynı şekilde devam edeceğiz. Teşkilatımızda bir problem yok arkadaşlarımızla bir problem yok. Biraz benim son zamanlarda ki deprem bölgesine sık sık gidip gelmem nedeniyle çalışmalarımız yavaşladı. Yoksa teşkilatımla beraber gidiyorum her tarafa. Son zamanlarda ilçeler gidilemez olunca son dönemlerde çalışmıyor gibi gözüküyor” dedi.

KAMUYA YARARLI DERNEK OLACAK

Hayata geçireceği projelerinin olduğunu söyleyen MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Önümüzde şu anda 5-6 proje var.  Ankara’da mecliste yapmaya çalışıyorum. Ankara’da Afyonlular Derneği var Mehmet Ali Bey Başkanı.  O Derneği Allah’ın izin verirse her şeyini bitirdin tamamladım kamuya yararlı denekler statüsüne aldırdım bir imza kaldı. Depremden dolayı Süleyman Bey gelemiyor geçen gelmiş gitmişler İnşallah bir an önce tamamlayıp yapacağız.  Emniyet Müdürümüzle de sık sık görüşüyoruz. Müdürümüz ilimizde çok az olayın olduğunu diğer yerlere göre sayılmadığı kadar az olduğu bir ilde olduğumuzu söyler. Buda aile birlikteliğimiz komşu ilişkilerimiz ile oluyor. Siyasetinde böyle gitmesini istiyorum” dedi.

HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM AMA ONUNA GÖRÜŞMEM

İsim vermeden İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nu eleştiren Milletvekili Taytak, “Ancak burada bir siyasi partinin başkanı zaman zaman televizyon karşısında bazen haddini aşan ifadeler kullanıyor. Milliyetçi Hareket Partisinde bulunmuşun, Ülkü Ocaklarında bulunmuşun,  bulunduğun yere gittiğin yerde daha kıymetli olmak için bize küfür etmen gerekmez. Bu doğru bir duruş değil. Burada Sayın genel başkana saygısızlık etmek hepimizi üzer.  Sen fikriyatını söyle düşüncelerini söyle anlayışını ortaya koy sonra kim yaparsa yapsın bildiğin gibi devam ederler ama bir genel başkanımızın Beşiktaş grupta takımından istifa ettiğini ifade etmesi ile beraber kalkıp da saygısızca seni hiç bağlanmayan bir konuda yani Beşiktaş’ın başkanı değilsin sen konuşuyorsun. Saygısız konuşması oldu üzüldüm ancak o kadar yani yapacak bir şey yok.  Bunun dışında dedim ya burada görüşürüz bir başka birisiyle görüşürüz diğer siyasi partide ki arkadaşlarla görüşürüz ama kendisiyle görüşmem. Çünkü böyle bir yerden baktığı için görüşmem. Ben ilimizde omuz omuza yürüyeceğimiz birlikte organize olabileceğimiz bu ülkenin menfaati için bu şehrin menfaati için birbirimize samimiyetle yardımcı olacağımız bir anlayışı hakim olmasını istiyorum” dedi.

DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAK

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Şu an ben Cumhur İttifakına yürekli inanan birisiyim gerçekten inanan birisiyim. Bu ülkenin varlığı birliği olan bir insan bu ittifakta bu yapıda. Onun için ben genel başkanımın dizinin dibinde ayrılmayan bir insanım ona bakarım. Ondan dolayı da gönlümde rahattır ruhumda rahattır. Geldiğim günden itibaren burada Cumhur ittifakını hep koruyarak izah ettim hep öne koydum ittifakımızı da. Onun ben faydasını gördüm inanmayan varsa ya da bunu siyasi gibi bakan varsa onlar göremediler. Oda demek ki onların eksikleridir benim değil. Ben elimden geldiğince gerek Belediye Başkanımız Zeybek beyle, idare ile valimizle ve emniyet müdürümüzle ve diğer arkadaşlarımızla tamamıyla beraberiz inşallah daha da güzel şeyler olacak”

15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Milletvekili Taytak, “Sabah saat 05.00 gibi genel başkanımızı koruma ve şoförü götürdüler Tandoğan’daki evine. Biz de evimize doğru giderken biraz kaldık çay kahve içtik.  Eşim daha sonra beni arayarak, ‘Burada çok yakın yerden uçaklar geçiyor camlarımız kırıldı’ diye. Anladık ki bir şey var genel başkanımızı özel kalem müdürü arkadaşlarımız gittiler alıp geldiler evinden. Özel Kalem müdürümüz diyor ki ‘Sayın genel başkanım nereye emredersiniz’ diyor. Genel Başkanımız ise, ‘Türk milletinin karargahı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine. Nereye gitmemizi bekliyorsunuz’ diyor. Orada zaman zaman gecenin ilerleyen saatlerinde hedef noktadayız meclise de bomba atıldı. Bu arada bazı arkadaşlarım genel başkanımıza, ‘Efendim daha güvenlik bir yere gidelim’ dediler ama ret etti. En on sabahın yedisine doğru beraberce ayrıldık genel merkezimizden. Ondan bir saat öncede külliyenin önüne yanıcı bomba atmışlardı orda da şehitlerimiz oldu. Genel başkanımızla beraber ayrıldık kıyafetlerimizi değiştirdik geri genel merkezimize geldik.  Birde Kemal beyin kaçısı. O gün mesela çok teklif etmişler Meral hanıma tankının önüne çıkalım diye ama hanımefendi evden çıkmadı” dedi.

AFYONKARAHİSAR’IN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Milletvekilliği döneminde bazı konuların yarım kaldığını dile getiren Taytak, “Özellikle şeyle ilgili mermer ile ilgili bir şeyimiz var hala çözemedik. Birde eğitimle ilgili çalışmalarımız var.  Daha önce kurulan bu 18 tane 18 ilçemizdeki kadın kültür evlerinin hizmetini devam etmesini istiyorum. İnşallah o konuda sayın Vali hanımla birlikte bir çaba göstereceğiz. Önümüzde bir seçim var Türkiye ilk defa seçime girmiyor yıllardır seçime girer. Ancak her seçimin kendine ait bir karakteri vardır güzelliği vardır. Fakat bu dönem her şeyden önemlidir. Hem yeni cumhurbaşkanlığı başkanı sisteminin devamının sağlanıp daha güçlü şekilde oturmuş olmasını sağlamak gerekiyor hem de Türkiye’ye karşı olan bütün şer unsurların ağzını kapatılması önüne sert çekilmesi gerekiyor. Çözüm için Türk milletinin Afyonkarahisar’ın desteğini bekliyoruz. Eksiklerimiz vardır problemlerimiz vardır yanlışlarımız olmuştur. Ancak bu vatana ve millet noktasına geldiğinde nefsimizi ve kendi sıkıntılarımızı bir kenara bırakıp önce ülkemizin varlığını birliğini bütünlüğünü sağlamamız gerekiyor” dedi.

GÜZEL HİZMETLERİMİZ OLDU

“Cumhur İttifakı sayesinde Allah’a şükürler olsun Afyonkarahisar’ımıza çok ciddi emek ve hizmetlerimiz oldu”

ŞİMDİDEN SÖZ VERELİM

Emir Murat Özdilek Meslek ve Teknik Anadolu Lisesiz binasının Halk Eğitim Merkezine verilmesini burada söz verelim inşallah”

GERİ KAZANDIRACAĞIZ

“Hava Ambulans gitti onun gelmesi için çaba gösterirken deprem oldu şimdi orada inşallah tekrardan ambulansımızı Afyonkarahisar’ımıza kazandıracağız”

BEN BU TOPRAKLARIN ÇOCUĞUYUM

Ben her 30 Ağustos gününde bütün Afyonlu bürokratlara 30 Ağustos’u unutmayın diye mektup yazarım. Çünkü ben bu toprakların çocuğuyum”

BAKANIN KAPISINI AŞINDIRDIM

“Mermercilik de bizim için çok önemli. Bununla ilgili de bakan beyin kapısını her zaman aşındırdım”

KAYSERİ’DE HAVAMIZ ARTTI

“Kayseri’de Vali beyde orada şimdi bizim biraz daha havamız arttı o sayede”

TELEFONUM 7/24 AÇIK

“Bir şeyi çözdüğüm zaman Allah razı olsun dendiği zaman bana yetiyor. Telefonum 7/24 açıktır. Zamanım olur olmaz bazen açamam ama kimseye dönmemezlik yapmadım”

Bakmadan Geçme