• Haberler
  • Genel
  • 'Cumhurbaşkanı, ortamı geriyor' – Kocatepe Gazetesi

'Cumhurbaşkanı, ortamı geriyor' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştirdi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmaları sonrasında düşman ilan ettiği, paralel yapı olarak nitelendirdiği Cemaat için, 'Allah şahittir, ne istediler de vermedik… Safmışız… Aldandık' itirafında bulunduktan sonra, şimdi de aynı şeyleri PKK-İmralı-Kandil-HDP için söylüyor. [&hellip]

“Cumhurbaşkanı, ortamı geriyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmaları sonrasında düşman ilan ettiği, paralel yapı olarak nitelendirdiği Cemaat için, ‘Allah şahittir, ne istediler de vermedik… Safmışız… Aldandık’ itirafında bulunduktan sonra, şimdi de aynı şeyleri PKK-İmralı-Kandil-HDP için söylüyor. Paralel yapı olmakla, şımarıklıkla, nankörlükle itham ediyor.İmralı’da Öcalan, hükümete yönelik son mesajında 30 Eylül’e kadar bir yol haritası açıklamalarını, aksi halde Çözüm Süreci’nin sona ereceğini tehditkâr bir ifadeyle dile getirirken, Cumhurbaşkanı ve Başbakana son süre olarak 15 Ekim’i işaret ediyor” dedi.
DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE İBRET VERİCİ
Görgöz, şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanı, Başbakan, Çözüm Süreci’ni daha önce yürüten eski bakan Beşir Atalay’ın HDP’ye yönelik ağır suçlamaları ve Atalay’ın gerekirse Kandil ile doğrudan temasa geçilebileceği açıklamaları bu aşamada oldukça anlamlıdır. Diğer yandan Kandil’den yapılan son açıklamalarda, PKK’nın silahlı güçlerinin Türkiye’ye geri gönderildiği ve her türlü sıcak çatışma için gerekli mücadele planlarının yapıldığının ifade edilmesi oldukça endişe verici gelişmelerdir. Cumhurbaşkanının ortamı iyice geren, tarafları dışlayan, ölümlerden CHP ve HDP’yi sorumlu tutan, devlet güçlerinin şiddeti arttıracağını içeren sözleri, partimizde dahil, hükümet gibi, Cumhurbaşkanı gibi düşünmeyenleri alçak, vatan haini ilan eden yaklaşımları düşündürücü ve ibret vericidir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme