Cumhurbaşkanı herkesten fazla oy aldı!

AK Parti’nin bayramlaşma programında konuşan Milletvekileri Av. Halil Ürün ve Av. Ali Özkaya, muhalefete hükümet kurma konusunda ciddi göndermelerde ve eleştirilerde bulundular. Ürün, “Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır. Edepsiz herifler, Sayın Cumhurbaşkanı seçimde hepinizden daha çok oy almış. Lüften bu milletin temsil makamlarına saygı gösterin” dedi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bayramlaşma programı bayramın ikinci günü [&hellip]

Cumhurbaşkanı herkesten fazla oy aldı!

AK Parti’nin bayramlaşma programında konuşan Milletvekileri Av. Halil Ürün ve Av. Ali Özkaya, muhalefete hükümet kurma
konusunda ciddi göndermelerde ve eleştirilerde bulundular. Ürün, “Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır. Edepsiz herifler, Sayın Cumhurbaşkanı seçimde hepinizden daha çok oy almış. Lüften bu milletin temsil makamlarına saygı gösterin” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bayramlaşma programı bayramın ikinci günü Taş Medrese bahçesinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
“MİLLETİMİZİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”
Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. Yurdunuseven, bayramların kardeşlik duygularını pekiştirdiğini söyledi. Yurdunuseven; “Bayram demek birlik demek, bayram demek kardeş olmak demek ve diri olmak demektir. Biz AK Parti teşkilatında bunu görüyoruz. Güzel bir Ramazan ayı geçirildi. Ramazan ayı boyunca yapılan bütün ibadetlerin kabul olmasını temenni ediyrum. Bayramlaşma programımıza gelen teşkilat mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bayram demek birlik demek, bayram demek kardeş olmak demek ve diri olmak demektir. Biz AK Parti teşkilatında bunu görüyoruz. 7 Haziran seçimini geçirdikten sonra milletimizin bize takdir ettiği yüzde 41 gibi oy ile tekrar 10. seçimimizde birinci parti olmanın gururuyla bu günlere geldik. Koalisyon çalışmalarıyla ilgili birinci tur geçti. İnşallah hayırlara vesile olur. Sayın Başbakanımızın söylediği gibi bu devleti ve milleti hükümetsiz bırakmayacak bir partiyiz. Bu hükümeti kuracak olan biziz inşallah. Biz AK Parti teşkilatları olarak yarın seçim olacakmış gibi diriyiz ve hazırız.” dedi.
“ÇATLAK SESLER VAR BİZDE DERS ÇIKARMALIYIZ”
Programın ikinci konuşmasını İGM Başkanı Salih Sel yaptı. Müslüman ülkelerde kan ve gözyaşı nedeniyle buruk bir bayram kutlandığını kaydetti. Sel;”Dünya’daki bütün Müslüman ülkelerinin Türkiye’nin ayağa kalkmasını bekliyoruz. Ülkemizde bizler bir parçada olsa rahat bir bayram yapıyoruz. Ama maalesef Müslüman ülkelerde kan ve göz yaşı hakim. Baktığımızda sadece Müslüman ülkelerde var. Diğer ülkelerin hiç birinde ben böyle bir şeyi göremiyorum. Müslümanlar üzerine çok büyük oyunlar oynanıyor. Mısır’da bile Sisi darbe yaptı ve hiçbir suçu olmayan insanlar idam edildi. Türkiye’nin ayağa kalkmasını dünyanın neresinde Müslüman bir kardeşimiz varsa bekliyor. Partimizin Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı düşürmek içinde ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. AK Parti’nin gitmesi için çalışıyorlar. AK Parti gittikten sonra ne yapılacağını bilmiyorlar. Birileri biz yüzde 60 blokuz dediler. Ne oldu? Blok’un olmadığı ve çatladığını hep birlikte gördük. Şuan çatlak sesler var başkada bir şey yok. Bizimde hatalarımız oldu. Ama bu arada bizlerde kendimize ders çıkarmamız lazım Silah bırakmadan çözüm süreci tamamlanamaz.” diye konuştu.
ALLAH DİĞER PARTİLERE AKIL İZAN VERSİN
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bütün İslam coğrafyasında Türkiye’deki gibi huzur ve refah içerisinde bir Ramazan ayı ve bayramı geçirilmesinin arzu edildiğini kaydetti. Çoban; “İnşallah dünyanın dört bir yanında ibadetle meşgul olan, oruç tutan, hatim yapan, tespih çeken, dua eden, namaz kılan ve son 10 günü halvette geçiren dua sahiplerinin hayrına gelecek Ramazan aylarımız ve bayramlarımız inşallah bütün İslam aleminde mutluluk ve refah içerisinde geçmesini temenni ediyoruz. Ramazan ayı boyunca Müslüman kardeşlerimiz dua ve niyazda bulunarak oruç tuttular. Allah onlardan razı olsun. Ramazan ayından 10 gün önce genel seçime gittik. Biz insanlarımız bayram gelmeden bayramı yaşasın isterdik. Ülkemiz hükümetsiz kalmasın. Maalesef bu çabalar cevap bulamadı. Siyasi partiler artık kimin emri ile hareket edip ya da hangi gerekçe ile böyle bir dayatma içerisine girdiler bilemiyoruz. Allah onlara da inşallah fikir ve izan versin diye dua edelim. Ülkemizin hükümetsiz kalmaya ihtiyacı yok.” şeklinde konuştu.
ÇOBAN BELİRSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, turizm sektöründe çalışan bir kişi ile telefonda bayramlaştığını, bu görüşme sırasında İstanbul’da büyük bir firmanın Afyonkarahisar’dan çok büyük bir arazi aldığı duyumunu öğrendiğini aktaran Çoban; “Büyük firma araziyi aldı, projeleri bitirdi. Üç yıl sadece sit kurulu ile uğraştılar. Tam inşaat ruhsatı alacakken yatırımın seyri hakkında kendisinden bilgi istedim. Cevaben, ‘Valla hükümet kurulmadan, geleceği görmeden hiç kimse girişim yapmak istemiyor Sayın Başkanım.’ dedi. Ülkemiz bugün gerçekten birçok noktada bir belirsizlik içerisinde. Hiç kimsenin özellikle her siyasi partinin ülkemizin geleceğini belirsiz hale sokmaya hakkı yok. On üç yıllık kazanımlarımızı bir anda yok edemeyiz. Vatandaşımızın da bundan büyük dersler çıkarmaları lazım. İGM Başkanımızın da dediği gibi bizlerin, kendimizin ve partimizin de bundan büyük dersler çıkarması lazım. İnşallah bu çıkardığımız dersler doğrultusunda yapılacak bir seçimde de daha iyi başarılar elde edeceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
HÜKÜMET ÇALIŞMALARI
HAYIRLI OLSUN
AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu dile getiren Milletvekili Prof. Dr. Remziye Sıvacı, bu aileye mensup olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sıvacı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Büyük bir aile olarak birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir Ramazan bayramı geçirdik. Ramazan ayı içerisinde başlayan hükümet kurma çalışmalarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizlerin hayır gördüğü hayır, şer gördüğü şer olmaya biliyor. İnşallah iyi sonuçlar verir. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hiçbir zaman vatandaşımızın isteklerini ayırt etmiyoruz. Vatandaşlarımızın istek ve dileklerini dinliyoruz. Milletimizle birlik ve beraberlik içerisindeyiz.”
“MİLLETİMİZ BİZDEN
FARKLI DÜŞÜNDÜ”
Partisinin 2002 yılından bu güne kadar AK Parti’nin girdiği 10 seçimin tamamında birinci parti olarak sandıktan çıktığını söyleyen Milletvekili Av. Ali Özkaya, yakın geçmişten örnekler verdi. Özkaya şunları söyledi: “7 Haziran seçimleriyle birlikte 13 yıldır alışmadığımız bir seçim sonucuyla karşılaştık. Siyasi partiler ülkeyi yönetmek üzere kurulurlar. Amaçları, parti programları, tüzükleri ve seçim beyannamesinde ortaya koydukları görüş ve düşüncelerle ülkenin yönetimine gelmek ve bu çerçevede ülkeyi yönetmeyi hedeflerler. AK Parti kurmuş olduğu 14 Ağustos 2001 yılından sonra 3 Kasım 2002 de iktidara geldi. O tarihten bu güne kadarda tek başına Türkiye’yi yönetti. 7 Haziran’dan itibaren de 2023, 2053 ve 2071 hedefleri çerçevesinde tek başına iktidar olmayı bekliyorduk. Ancak milletimiz bizden farklı düşündü ve tek başına iktidarı vermedi. 2002 seçimlerinde yüzde 34,2 oy oranıyla tek başımıza iktidara geldik. Bu gün ondan 7 puan fazla oyumuz olmasına rağmen 258 milletvekiliyle tek başına iktidara gelmedi. Bu seçim sisteminin ve sonuç itibariyle de milletin takdiridir. Milletin takdiri de demokrasilerde her şeyin üzerindedir. Sayın Başbakanımız ve partimizin yöneticileri demokrasiyi her aşamada vurguladılar ve vurgulamaya da devam ediyorlar. Millet tek başına iktidar yerine koalisyon ile hükümetlendirilmesini talimatlandırdı. Başkanımız CHP ve MHP ile koalisyon kurma durumunun olabileceğini söyledi. HDP ile şuan ki şartlarda düşünmediklerini söyledi.”
CUMHURBAŞKANINA SAYGI ZORUNLU
Seçim sonrası milletvekilleri olarak teşkilatları ziyaret hükümet kurma çalışmaları doğrultusunda duygu ve düşünceleri aldıklarını belirten Ali Özkaya şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın duygu ve düşüncesi belli. CHP’den ziyade MHP ile bir hükümet kurmanın doğru olduğu kanaati çıktı. Hiç unutulmamalı ki Başbakanımız hükümet görüşmelerinde bizim kırmızı çizgilerimizin olmadığını söyledi. Ama partimizin birden çok kırmızı çizgisi var. Partimizin birçok ilkesi var. Birincisi biz geçen yıl yüzde 52 oy ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza hiçbir şekilde tartışma konusu ve onun şahsına, manevi varlığına hakaret edilmesine asla razı olmayız. Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Devletin başına saygı göstermek bu topraklarda yaşayan herkesin görevidir. Herkes birisini sevmek ya da sevmemek durumunda değildir. Ama herkes Cumhurbaşkanımıza karşı saygı göstermek durumundadır.”
23 NİSAN BAŞBAKANI ADAYLARINA DUYURU
Milletin yüzde 41 oy verdiği AK Parti’nin mutlak surette kurulacak hükümetin Başbakanı olacağını söyleyen Milletvekili Ali Özkaya, partisinin Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu dışında hiçbir parti genel başkanının sıralı ya da dönüşümlü Başbakan olamayacağını vurguladı. Özkaya; “Bu 23 Nisan Başbakanlığı değil arkadaşlar. Ülke yönetimi Başbakanlığıdır. Dolayısıyla böyle bir işe gönlümüz, rızamız yoktur. 23 Nisan’da Başbakanlık yapacaklara duyurulur. Başbakanlık görevini millet verir. Millet yüzde 41 oy ile Başbakanlık görevini AK Partiye verdi. CHP’nin, solun en yüksek oy aldığı, rahmetli Bülent Ecevit’in ‘Karaoğlan’ olduğu 1977 seçimlerinde aldığı oy oranı 41. Bizim üzüldüğümüz yüzde 41 onların tarihte gördükleri en yüksek oy yüzde 41. Bunu unutmayalım. Hükümet kurulmuyorsa sorunun çözüm merci millettir. Tekrar millete gideriz. Yaklaşık 20 gün içerisinde bu durumun sonuçlanacağı kanaatindeyim. ” dedi.
PARASIZLIK KAFA KARIŞTIRDI
Programın son konuşmasını Milletvekili Av. Halil Ürün yaptı. Milletvekili Halil Ürün, AK Parti hükümetlerinin 100 milyar dolar değerinde mega projeler yürüttüğünü kaydetti. Ürün; “Yüz milyar dolar değerinde mega projeler yürütüyor olabilirsiniz. Ülkenin 2023’ten sonraki enerji ihtiyacını düşünüp nükleer santralin birisini Mersin Akkuyu’ya, birisini de Sinop’a kurma konusunda çalışmalar yürütüyor olabilirsiniz. Dünya’nın en büyük boğaz ve asma köprüsünü yapıyor olabilirsiniz. Boğazın altını hem demir hem de karayolu ile geçiyor olabilirsiniz. Ülkenin tamamını hızlı tren hatlarıyla döşemek için planlar yapıp finans meselelerini çözmeye çalışıyor da olabilirsiniz. Bütün bunları anlattığımızda aziz milletimiz hiç itiraz etmez ve hatta iftihar eder. ‘Atalarımızın projelerini bu hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan hayata geçirdi.’ diye milletimiz duada eder. Ama pazara gittiği zaman para yok. Karşıdaki partide sana iki ikramiye vereceğim dediği zaman maalesef kafası karışıyor. Bu konuları değerli büyüklerimize ilettik.” diye konuştu.
LÜFTEN MİLLETİN TEMSİL
MAKAMLARINA SAYGI GÖSTERİN
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, bilinçli vatandaşlara çok büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Bilincin de tek başına yetmediğini vurgulayan Ürün; “Çalışkan, ufku görebilen, geleceği düşünen, insanları seven, dürüst, ahlaklı insanların bu toplumda kesinlikle yarıyı geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde 258’de kalıyorsun. Ali Özkaya çok haklı olarak söyledi. Zülfiyare de dokunmak istemiyorum mübarek bayram günü. Ama arkadaşların gerçekten kendilerini ne zannettiklerini ben bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Bakü dönüşü uçakta tüm partilerin genel başkanlarını davet ederek görüşeceğini söyledi. Ana, her biri ağzını açıyor, gözünü yumuyor, ölçmeden, tartmadan hiçbir şekilde hesap kitap etmeden konuşuyorlar. Lafa bak hizaya gel. Gitmeyiz de, o karışmasında, şöyle de böyle de. Sen ne diyorsun ya. Sen bir siyasi partinin genel başkanısın ve ülkeyi yönetmeye talip olmuşsun. Anayasa çok net. Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır diyor. Sen daha bunu bilmiyorsun. Anayasayı bilmiyorsun cahilsin. Bunu deyince de yanlış anlayacaklar. İkincisi sen kaç oy aldın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde? Edepsiz herifler Sayın Cumhurbaşkanı seçimde hepinizden daha çok oy almış. Lüften bu milletin temsil makamlarına saygı gösterin.”
BAYRAMLAŞMAYA İLGİ YOĞUNDU
Konuşmaların ardından bayramlaşma gerçekleştirildi. Taş Medrese bahçesinde yapılan bayramlaşma törenine Milletvekilleri Halil ürün, Ali Özkaya, Remziye Sıvacı ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk,Kocaeli’nin Darıca İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Metin Söylemez, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme