Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. Dünya Savaşı Yorumu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Dünya Savaşı ile ilgili yorumda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerden biri, olası 3. Dünya Savaşı riski hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soru yöneltti. Erdoğan, bu riski görmediğini ve görmek istemediğini belirtti. Savaştan çok barışı konuşmanın ve tüm ülkelerin barış ve huzur ortamını inşa edecek çabaları hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

NATO Zirvesi Sonrası 3. Dünya Savaşı Riski

Gazetecilerden biri, son dönemde sıkça belirtilen olası 3. Dünya Savaşı riski ile ilgili Erdoğan’a şu soruyu sordu: “Son 2 büyük uluslararası zirveye katıldınız. Şanghay Zirvesi ve NATO Zirvesi. Bu iki zirvenin sonunda bu riskin yüksek olduğunu görüyor musunuz? Böyle bir kaygınız var mı? Eğer varsa bunu engellemek için hangi somut adımlar atılması gerekir?”

Erdoğan’ın Yanıtı

Erdoğan, “Doğrusu ben görmüyorum, görmek de istemiyorum,” şeklinde yanıt verdi ve şöyle devam etti: “Dünyayı daha önce savaşa sürükleyen gerekçeleri ve alınmayan önlemleri düşündüğümüzde, bugün o hatalara düşmemeye özen göstermemiz gerektiği ortadadır. Savaştan çok barışı söylemeli, barışı konuşmalıyız. Attığımız her adımı gerilim değil, barış için atmalı, planlarımızı barışı sağlamak ve kalıcı hale getirmek üzere yapmalıyız.” dedi. Erdoğan, tüm ülkelerin gerilim değil, barış ve huzur iklimini inşa edecek çabaları hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme