• Haberler
  • Genel
  • “Cumhurbaşkanı, Bayrak namusunu koruyacak kişi olmalıdır”

“Cumhurbaşkanı, Bayrak namusunu koruyacak kişi olmalıdır”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda asılı Türk Bayrağı’nın teröristler tarafından indirilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda asılı Türk Bayrağı’nın teröristler tarafından indirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçekleşen eylem, Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı’nın indirilmesi değil, indirilmesine müsaade [&hellip]

"Cumhurbaşkanı, Bayrak namusunu koruyacak kişi olmalıdır"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda asılı Türk Bayrağı’nın teröristler tarafından indirilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda asılı Türk Bayrağı’nın teröristler tarafından indirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçekleşen eylem, Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı’nın indirilmesi değil, indirilmesine müsaade edilmesidir.” dedi.
Türk Bayrağı’na karşı işlenen suçların cezasının arttırılmasını isteyen DP Lideri Uysal, “Yeni Cumhurbaşkanı, Türk Bayrağı’nın namusunu koruyacak bir kişi olmalıdır” diye konuştu. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yaptığı yazılı açıklamanın tam metni şöyle:
“Türkiye’nin güneydoğusunda birçok il ve ilçede başlayan ancak Diyarbakır Lice’de 16 gündür devam ederek ayyuka çıkan yol kapatma eylemleri, düne kadar akıllara çözüm süreci ile alakalı soruları getirirken, dün yaşanan ve adını koymakta zorlandığımız hadise ile bambaşka bir boyut kazanmıştır. Yıllardır bölgede ve Türkiye’nin genelinde, acıya ve gözyaşına sebep olan eli kanlı terör örgütü, uzun süre inkar edilse de muhatap alınmış, Milletin tamamını ilgilendirmesine rağmen, ayrıntısı bilinmeyen bir mutabakatla “serbest” bırakılmıştır. Bölge, iktidarın şahsi kaygılarına hizmet edecek şekilde, adına “çözüm” denilen bir “güç takası” sürecine tabi tutulmuştur. PKK bölgede siyasi ve fiziki gücünü pekiştirirken, iktidar hükümranlığını sağlamlaştırdığını zannetmektedir. Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na ait Kuzey Nizamiyesi bölgesinde bulunan bir nöbet kulübesi, taşlı saldırıya maruz kalmış, daha sonra örgüt yandaşı olduğu bilinen bir şahıs, kışlanın bahçesindeki bayrak direğine çıkarak, herhangi bir müdahale ile karşılaşmaksızın “elini kolunu sallayarak” Bayrağımızı indirmiştir. Burada gerçekleşen eylem, aslen Bayrağın indirilmesi değil, indirilmesine, bir takım kaygılarla göz yumulmasıdır. AKP’nin terör müsamahalı tutumu dolayısıyla; asker, polis, savcı, vali, kaymakam özgüvenden ve inisiyatif kullanmaktan yoksundur. Bu nedenle egemenlik sahası kamu kurumlarının sınırlarına sıkışmış güvenlik kuvvetleri, bayrağını ve kendini savunamaz şekilde bir irade felci ile maluldür.
Bayrağın indirilmesinden önce, dostça bir tavır takınmamış olmasına rağmen eylemci ufacık bir korku duymadan, bir askeri birliğe girmiş ve o askeri birliğin varlık sebeplerinden olan bayrağı yerinden indirmiştir. Seçime az bir zaman kala Ana Muhalefet Partisi CHP ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tarihi bir sorumlulukla başlattıkları “Çatı Aday” arayışları konusunda her kesimden, adayın niteliklerine dair tavsiyeler ve beklentiler dillendirilmektedir. Dün Lice’de meydana gelen hadise, niteliklere bir madde daha eklemektedir. Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini koruması ve bunun için de ilk olarak Bayrağın indirilmesine, Millet’in en temel ortak değerine el sürülmesine müsaade etmemesi gerekmektedir. Türk Bayrağı Kanunu’na göre Türk Bayrağı’na karşı işlenen suçlara verilecek ceza, “bir aya kadar hapis ve elli liraya kadar para cezası “nı hükmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü simgeleyen, en temel ortak değerimiz, ecdadımızın en kıymetli bakiyesi Bayrağımızın indirilmesi en ağır cezayı hak etmektedir. Türk Bayrağı, O’nu indirmek isteyenlerin bile varlığının teminatıdır. ” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme