• Haberler
  • Genel
  • 'Cumhur İttifakıyla yükselen Türkiye hazmedilemiyor'

'Cumhur İttifakıyla yükselen Türkiye hazmedilemiyor'

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye'nin Cumhur İttifakı ile başlayan yükselişinin hazmedilemediğini, kazananın Türk Milleti, ahlak ve adalet olacağını söyledi   MHP heyeti, “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” programı kapsamında, Afyonkarahisar’da muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi Akrones Termal Otel'de gerçekleştirilen programda heyet, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin istek ve taleplerini [&hellip]

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye’nin Cumhur İttifakı ile başlayan yükselişinin hazmedilemediğini, kazananın Türk Milleti, ahlak ve adalet olacağını söyledi

MHP heyeti, “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” programı kapsamında, Afyonkarahisar’da muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi
Akrones Termal Otel’de gerçekleştirilen programda heyet, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin istek ve taleplerini dinledi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, burada yaptığı konuşmada, toplantıda muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden aldıkları istek ve talepleri TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi.
AFYON TOPLANTISINA
GENİŞ KATILIM
“Adım adım 2023; il il Anadolu” temalı toplantı MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın ev sahipliğinde Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Akrones Termal Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, İstanbul 3. Bölge 25, 26 ve 27.Dönem Milletvekili Arzu Erdem, Antalya 23. Dönem Milletvekili Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, Ülkü Ocakları ve MHP Aydın eski İl Başkanı Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Pehlivan, Isparta eski Merkez İlçe Başkanı Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Akif Çapraz, İl Başkanı Mehmet Kocacan ve il yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal ve ilçe yönetimi, Ülkü Ocakları il Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, İlçe Başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
“AFYON BÜYÜK
ZAFERİN KİLİDİDİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra MHP Milletvekili Mehmet Taytak toplantının açış konuşmasını yaptı. Taytak, “Yüz yıl önce, 7 düvele karşı verilen kurtuluş mücadelemizin kahramanı, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83.yıl dönümünde rahmet ve dualarla anıyorum. Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Anadolu en büyük hazinedir.’ Afyonkarahisar, mücadele tarihimizde unutulmaz parlak bir sayfaya sahiptir. Afyonkarahisar, son büyük zaferin kilididir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli talimatlarıyla başlattığımız ‘Adım adım 2023: İl İl Anadolu’ Afyonkarahisar programımıza katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“BAĞIMSIZLIĞIN KAYNAĞI
MİLLETİN KUTLU İRADESİ”
Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde gerçekleşecek olan 2023 yılı seçimlerinde Türk Milletinin iradesinin tecelli edeceğini söyleyen Taytak, “Devlet ve millet birlikteliğinin tezahürü, milletin hak ve hukukunun, garantörü devletle millet arasındaki en önemli köprü olan sivil toplum kuruluşlarının çok kıymetli temsilcileri Anadolu’nun Kilidi Afyonkarahisar’da programa ev sahipliği yapanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bağımsızlığımızın en önemli kaynağı, milletimizin kutlu iradesidir. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde gerçekleşecek olan 2023 yılı seçimlerinde de yüce Türk milletinin iradesi tecelli edecektir.” diye konuştu.
“TÜRKİYE CUMHUR İTTİFAKIYLA YÜKSELDİ”
2023’e doğru yol alırken; Türkiye’nin Cumhur İttifakıyla başlayan yükselişini hazmedemeyenlerin, her anlamda ve her alanda Türkiye’ye saldırdığını belirten Taytak şöyle konuştu: “Terörle mücadelemiz engellenmek isteniyor, ülkemizdeki istikrar dağıtılmak isteniyor, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırıların sayısı her geçen gün artıyor. Siyaset kurumu kullanılıp gazi meclisimizde Türk Milletine ve Türk devletine ihanetler ediliyor. Bilindiği gibi ordumuz Libya’da Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Kıbrıs’ta ve sınırlarımızda mücadele içerisindedir. Terörle mücadele eden şerefli Türk askerinin sınır ötesi operasyonlarda yazdığı kahramanlık destanları Türk milletinin onurudur, gururudur.”
“MUHTARLAR SİYASET
MALZEMESİ OLAMAZ”
Toplantıya katılan muhtarlara seslenen Taytak şunları kaydetti: “Muhtarlar bizim için, siyaset malzemesi edilmeyecek kadar önemlidir. Muhtarlık sistemi devlet organizasyonu içinde sistemin ilk çarkıdır. CHP bir grup önerisi verdi. Diyorlar ki, devletin muhtarlara layık gördüğü maaş 450 TL. Şimdi bu önerge gelmeden bir araştırma yaptık. İçişleri Bakanlığımıza sorduk ve muhtarlarımıza verilen maaşın 2 bin 620 lira olduğunu söylediler. Koskoca ana muhalefet partisi gazi mecliste yalan söyler mi diye düşündük. Muhtarlarımızdan bir kaçını aradık ve 2 bin 620 lira maaş aldıklarını söylediler. Ayrıca devlette her ay bin 330 lira SGK primlerini de ödüyor. Yine CHP bir grup önerisinde muhtarların kimlik ve rozetlerinin aynı olmasını talep etmiş. Zaten o da 2 yıldır uygulanıyor. Önergede muhtarlar görevlerini tamamladıktan sonra silah için ruhsat harçları ödemesin deniyor. Bu da 2 yıldır uygulanıyor hem de bir dönem bile muhtarlık yapan ömür boyu silah ruhsat ücreti ödemiyor. Sonra da bu önerge MHP ve AK Parti oylarıyla reddedildi diye ortalığa yalan saçıyorlar.”
“MİLLETİMİZE İHANETİ
ANLATMAK İÇİN YOLLARDAYIZ”
Taytak sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye savunma sanayi hamlesi yapıyor. İHA’lar, SİHA’lar yapıyor. Bölgede ve dünyada kartların yeniden dağıtılmasını sağlıyor. TEKNOFEST’ler düzenliyor. Gençlerin ufkunu genişletmeye çalışıyor. Mecliste bundan kim rahatsız oluyor? HDP ve CHP. HDP Vekili geçen gün diyor ki; ‘Savaş festivali’ düzenliyorsunuz. Kim diyor bunu? Gençleri, kızları ellerinde keleşlerle dağa gönderenler diyor. HDP’ye kim meşrudur diyor? CHP ve İP. Biz de milletimize bu yalanları bu ihanetleri ve gerçekleri anlatmak için yollara çıktık.”
“CUMHUR İTTİFAKI RUHUNA UYGUN HAREKET EDİLİYOR”
MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay yaptığı konuşmada, Türk Milliyetçilerinin doğru bildikleri yoldan hiç şaşmadıklarını söyledi. Taşlıçay, “Türk Milliyetçileri politika üretirken devletin ve milletin yararını her şeyin üstünde tutar. Türk Milletinin birliğinin, beraberliğinin, bir sonucu olarak ortaya çıkan Cumhur İttifakının ruhuna uygun olarak hareket etmekteyiz. Bir yandan milletimizin devletimizin menfaatine olan yasalara destek verirken diğer yandan ülkemizin güncel konularına meclis gündemine getirmenin gayretini sunuyoruz. Bir yandan yasama varlığına destek olurken diğer yandan da yönetim mekanizmasını sağlıklı işlemesine sebep oluyoruz. Türk Milliyetçileri olarak doğru bildiğimiz yoldan hiç şaşmadık. Politikalarımızı üretirken siyaset düsturu anlayışla yaklaştık. Devletin ve milletin menfaatine her şeyin üstünde tuttuk. Bizim kırmızıçizgimiz bellidir. Dini ve milli irade kutsalımızdır. Bu kutsallara söz söyleyecek kişilerin partimizin bünyesinde barınması mümkün olmamıştır bundan sonrada olmayacaktır.” dedi.
“SINIR ÖTESİNDE
ASKERİMİZİN VARLIĞI ÖNEMLİ”
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem konuşmasında, CHP’nin Türk askerinin görev süresini uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine hayır oyu vermesinin büyük bir ihanet olduğunu vurguladı. Erdem, “Fezlekeler bizim gururumuzdur. Biz sınır ötesinde askerimizin varlığı o kadar önemlidir. Fezlekeler TBMM’ye geldiğinde buna hayır diyen bir CHP’den bahsediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi buna hayır dedikten sonra buna evet diyenlere ihanet ettikleri yönünde bir açıklamaları oldu. Şimdi fezlekelerle askerimizin sınır ötesindeki operasyonlardaki varlığına hayır demek ne demektir ihanettir. Sınır ötesinde Amerikan askerimi olacak? Tabiki Türk askeri olacak. Tabiki bizim askerimiz olacak. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olacak.”
“O KİŞİYE MİLLETVEKİLLİĞİ ÇOK”
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de şehit yakınına küfür etmesini sert bir dille eleştirdi. Erdem, “Bir ilde İYİ Parti’nin kadın genel başkanın partisi bir milletvekili şehit yakınına küfrediyor. Görüntülere bakın boğazını sıkıyor ve küfrediyor. Bu konuyla ilgili çok basit bir hamle yaptılar. Ne yaptılar? Grup Başkan Vekilliğinden istifa etti. Beni hiç ilgilendirmez, hiç birimizi ilgilendirmiyor. Milletvekilliği çok o kişiye. O kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olmamalı. Her birimizin hassasiyeti ortak ve kadın genel başkan bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Sokakta yürürken acaba kadınlarımızın yüzüne nasıl bakacaklar. Bu konuyla ilgili birbirlerinden özür diliyorlar. Bu Türk Milletinin gözünden kaçtı mı acaba. Kimden özür dilemesi gerekiyor. Şehidimizin emaneti, şehit yakınımızdan edilmesi gerekiyor ama bu özür gelmedi, gelemeyecek.” dedi.
“MUHTARLARIMIZIN TALEPLERİ
MECLİSİMİZE TAŞINACAK”
Toplantının son konuşmasını yapan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan şu ifadelere yer verdi: “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehrimize gelen Milletvekillerimize ve MYK üyelerimize teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Kendilerinin talep ve isteklerini dinleyeceğiz. Mahalle muhtarlarımız bizim sesimiz ve kulağımızdır. Muhtarlarımızın siyasi duruşlarına bakmaksızın onlar bizim baş tacımızdır. Türk Milletinin verdiği yetkiyle görevlerini yapmaktadırlar. Muhtarlarımızın her zaman yanındayız. Toplantımızda muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin istek ve taleplerini TBMM’ye taşıyacağız.”
Toplantıda Antalya 23. Dönem Milletvekili MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, Ülkü Ocakları ve MHP Aydın eski İl Başkanı MYK Üyesi Burak Pehlivan, Isparta eski Merkez İlçe Başkanı MYK Üyesi Akif Çapraz’da katılımcılara hitap etti. Toplantı MHP Heyetinin, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin istek ve taleplerini dinlemesiyle tamamlandı.
MHP heyeti, daha sonra Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme