Cumartesi Anneleri Nedir?

İçişleri Bakanı Ali Yerkikaya, Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumartesi Anneleri ile ilgili açıklamada bulundu. Peki, Cumartesi Anneleri nedir? Ali Yerlikaya topluluk hakkında hangi açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde…

Cumartesi Anneleri,gözaltında kaybolan ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerinin bulunması için 27 Mayıs 1995’ten bu yana her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri düzenleyen topluluktur.

Eski içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile 25 Ağustos 2018 tarihinde, 700. haftada Cumartesi Anneleri eyleminin yapılması Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.Eylem yapan çok sayıda kişiye polis, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ederek gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde kayıp yakınları için her hafta Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, “Cumartesi Anneleri ile ilgili biz iyi niyetliyiz, onlar da zaten mağdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da kabullerinde aynı şeyi söylemişti. O zamanki sözünden hareketle bu olayı suhuletle, en güzel şekilde çözeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme