• Haberler
  • Genel
  • Cuma Namazı’yla, dualarla açıldı – Kocatepe Gazetesi

Cuma Namazı’yla, dualarla açıldı – Kocatepe Gazetesi

Mermercilik sektöründe öncü işletmelere sahip Demirel Ailesi tarafından yaptırılan Demirci Hacı Ekrem Demirel Camii, Cuma Namazı ile hizmete açıldı. Selçuklu mimarisinden izler taşıyan camiinin, bölgesindeki ihtiyaca cevap vereceği belirtildi İşadamları Şuayp Demirel ve Adnan Demirel’in babaları Hacı Ekrem Demirel adına yaptırılan Demirci Hacı Ekrem Demirel Camii, il protokolünün katılımıyla, Cuma Namazı ile açıldı. İl protokolünün [&hellip]

Cuma Namazı'yla, dualarla açıldı

Mermercilik sektöründe öncü işletmelere sahip Demirel Ailesi tarafından yaptırılan Demirci Hacı Ekrem Demirel Camii, Cuma Namazı ile hizmete açıldı.
Selçuklu mimarisinden izler taşıyan camiinin, bölgesindeki ihtiyaca cevap vereceği belirtildi
İşadamları Şuayp Demirel ve Adnan Demirel’in babaları Hacı Ekrem Demirel adına yaptırılan Demirci Hacı Ekrem Demirel Camii, il protokolünün katılımıyla, Cuma Namazı ile açıldı. İl protokolünün yanı sıra bölgedeki vatandaşların da iştirak ettiği namaz, Camii’nin bölgedeki bir ihtiyacı karşıladığını gösterdi.
BAZI ÜLKELER
EZANA TAHAMMÜL
EDEMİYOR
Cuma Namazı’ndan sonra konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ezanların özgürce okunduğu yerlerde Müslümanların da özgür ve bağımsız olarak yaşadığını belirtti. Balkanlıoğlu, “Yabancı ülkelere gittiğimiz zaman ezan sesi duymuyoruz, Ay-Yıldızlı bayrağımızı görmüyoruz. İnsan onun özlemini çok çekiyor. İnsanlar camiye gelemeseler dahi ezan sesi duymak istiyorlar. Bir yerde ezan okunuyorsa Müslümanlar hür ve bağımsız demektir. Dışarıda da camiler var, ama gürül gürül ezan sesine izin vermiyorlar. Bazı ülkeler minareye bile tahammül edemiyorlar. Bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek diye bir slogan var. Bu camiyi yaptıranları tebrik ediyorum” dedi.
HAYIRSEVERLERE ÖRNEK OLDU
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Demirel ailesinin yaptırdığı caminin, diğer işadamlarına da örnek olduğunu söyledi. Çoban, “Böyle bir ihtiyacı ilk dillendirildiğinde hiç düşünmeden buna evet diyen Şuayp Abimize ve onun değerli kardeşlerine teşekkür ediyorum. En önemli sorun yer sorunuydu. Bu bulunduğumuz arsa 2500 metrekarelik bir arsa, Belediyemize ait. Biz de hiç çekinmeden bu arsayı Müftülüğümüze tahsis ettik. Bu projemizin mimarı Mehmet Taner Bey. Bu camimizi gören bir hayırseverimiz de inşallah Yeni Devlet Hastanemizin karşısında bu caminin biraz daha büyüğünü yapacak. Seneye en geç o camiyi de bitireceğiz” diye konuştu. Çoban, Afyonkarahisar-İzmir Karayolu ile Mavi Hastane arasında kalan geniş alanın Yusuf Ağa Parkı olarak güzelleştirileceğini hatırlattı.
ÖNEMLİ BİR TALEP VARDI
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise bölgede ibadethane konusunda ciddi bir ihtiyaç ve talep olduğunu, bu durumu işadamı Şuayp Demirel’in bir ziyaretinde dile getirdiklerini kaydetti. Solak, şöyle konuştu:
“Ben Rektör olarak atandığımda öğretim üyelerimizin, hastalarımızın ve öğrencilerimizin talebi vardı. Bu talebi de söyledim. Ali Çetinkaya Kampüsü’nde eğitim-öğretim süresince 6 bine yakın öğrencimiz günlük sağlık hizmeti almaya gelen 1200 civarında hastamız ve 700ye yakın çalışanımızla birlikte hiç çevreyi dikkate almasanız 8000 bine yakın insanımız sirkülasyon ve hareket halinde. Ayrıca 24 saat de hizmet veren bir kuruluşuz. Yeni doğanımız var, ölenimiz var. 24 saat açık olan hastane hizmetinin yanında böyle bir ihtiyacın olduğunu söyledik. Sayın Demirel yardımcı olacaklarını söyledi. Ben de iki gün sonra Sayın Belediye Başkanımızı ziyaret ettim ve kampüse davet ettim. Sayın Valimiz’le Başkanımız geldiler, konunun özetini anlattım. Belediye Başkanımız yasal mevzuatı yerine getirdi.”
AFYON, GELENEKLERİ YAŞATIYOR
Cuma Namazı’nda vaaz eden İl Müftüsü Mustafa Kaya ise Afyonkarahisar’ın dinini, geleneklerini güzel bir şekilde yaşayan şehirlerin başında geldiğine dikkat çekti. Kaya, “İhtiyaç halinde hemen cami yaptırma dernekleri kuruluyor ve camiler inşa ediliyor. Bu camiyi kuranları tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi. İscehisar Kaymakamı Murat Kütük de caminin hayır işi olduğunu belirterek Demirel Ailesi’ni kutladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme