• Haberler
  • Genel
  • Çukurova Üniversitesine 37 Öğretim Üyesi Alınacak

Çukurova Üniversitesine 37 Öğretim Üyesi Alınacak

Çukurova Üniversitesinin çeşitli fakülte ve bölümlerine toplam 37 adet Öğretim Üyesi alımı yapılacak.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri uyarınca asgari şartlara haiz, Öğretim Üyeleri (Profesör ve Doçent kadrolarına) alınacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 23 EKİM 2024 

Başvuru süresi bu ilanının Resmi Gazete de yayım tarihi 9 Ekim 2024 tarihinden itibaren 15 gün olup son başvuru süresi 23 Ekim 2024’tür. İlanda belirtilen kadrolara başvurular, ilanın yayım tarihi itibariyle saat 8.00’den, 15’inci günün sonunda saat 23.59’a kadar https://absis.cu.edu.tr/ internet adresinden çevrim içi olarak yapılacak olup, başvuru süresi içinde yapılmayan ve belirtilen koşulları taşımayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ayrıca şahsen veya posta ile yapılan başvurular da kabul edilmeyecek. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu ve Doçentlik belgelerinin Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması şartı var.

DOÇENT KADROSUNA PROFESÖRLER BAŞVURAMAYACAK

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini veya e-Devlet üzerinden barkod, karekodu okunaklı olmak kaydıyla Hitap Hizmet Dökümünü müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edecekler.

İlan sürecinin herhangi bir aşamada iptali halinde, söz konusu ilan başvuran adaylar için atamaya yönelik kazanılmış bir hak doğurmayacak.

Atama işlemleri esnasında kişilerden adli sicil belgesi e-Devlet üzerinden barkod, karekodu okunaklı olmak kaydıyla tekrar talep edilebilecek. Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekiyor. Doçent kadrosuna profesörler başvuramayacak.

Bakmadan Geçme