Çukur Çetesi Kimdir?

“Çukur Çetesi” adlı suç örgütü bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Çukur Çetesi nedir? Çukur Çetesinin lideri kimdir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

İçişleri Bakanlığı tarafından KAFES-24 operasyonu kapsamında Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ekiplerinden oluşan 404 personelin katılımı ile Antalya’da “Çukur Çetesi ”ne yönelik operasyonda suç çetesi çökertildi. Operasyon kapsamında örgüt lideri olduğu tespit edilen Bayram Dinçer ile beraber 43 şüpheli gözaltına aldı.

ÇUKUR ÇETESİ NE YAPIYORDU?

Yapılan çalışmalar sonucunda “Çukur Çetesi” organize suç örgütünün; mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediği, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdıkları, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satışı yaptıkları, mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebir ile tahsil ettikleri, verdikleri çeklerin günü geldiğinde “konkordato” ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştıkları, diğer ülkelerden Türkiye’ye “HAWALA” yöntemi ile karapara transferi yaptıkları, örgütlü olarak işledikleri; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli yağma suçlarından gelir elde ettikleri belirlendi.

Kemer Adliye’nde mahkemeye çıkarılan 43 şüpheliden 25’i tutuklanırken 18’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme