Cübbeli Ahmet Hoca açıkladı: Hazret-i Mehdi Afyon’a da gelecek

Cübbeli Ahmet Hoca, Emirdağ’ı ziyaretinde çok çarpıcı bilgiler verdi, Sahabeden Selman-ı Farisi’yi anlattı

Cübbeli Ahmet Hoca, bir sohbet programı vesilesiyle geldiği Emirdağ’da Amorium kazılarının devam ettiği Hisarcık Köyü’nü de ziyaret etti. Cübbeli Ahmet Hoca, “Selman-ı Farisi Efendimiz R.A., 1500 sene önce şimdi Emirdağ’ın Hisarcık Köyü olan Amûriyye Kenti’ne geldi. Efendimiz S.A.V. henüz doğmamıştı. Selman-ı Farisi Efendimiz Hakk’ı arıyordu. O zaman Fars milleti Mecusi idi, kitap ehli değildi. İncil’in şeriati ile amel eden birisini buldu. Ona tabii oldu. Tabii olduğu o zamanın velisi vefat etmeye yakın zamanda İncil şeriati üzerine olan başka bir veliyi işaret etti. Niyetinin iyiliğinden dolayı Allah Selman-ı Farisi Efendimiz’i Hakk üzere olanlara rastlattı” dedi.
EMİRDAĞ’DAKİ VELİ NE DEDİ?
Cübbeli Ahmet Hoca konuşmasına şöyle devam etti:
“Tabii olduğu veliler ölmeden Selman-ı Farisi Hazretleri’ni başka velilere yönlendirdi. En son dediler ki ‘Amûriyye’de bir kişi var, oraya git’. Mübarek, hiç mürşitsiz kalmadı. Memleketinden Amûriyye’ye geldi. Burada İsa Aleyhisselam’ın şeriatı üzerine amel edilen ibadethane vardı. Şu anda dünyanın gözü burada, 1980’den bu yana burada kazı yapılıyor. Anadolu’nun en eski şehri, en eski mabetleri burada. Buraya geldi, o zata intisap etti. Daha Kur’an-ı Kerim nazil olmamıştı. İncil şeriatı ile amel etti. Çok ibadet etti. Buradaki zatın da vefatı yaklaşınca Selman-ı Farisi Hazretleri ‘Bana kimi önerirsiniz’ dedi. O da ‘Şu anda dünyada İsa Aleyhisselam’ın şeriatı üzerine bir tane alim kalmamıştır. Mekke’de bir Peygamber çıkacak. İsa Aleyhisselam O’nu müjdelemiştir, ismi Ahmet olacak. Mekke’den Medine’ye hicret edecek. Sen orada O’na (S.A.V.) kavuşursun. O’na iman edersin, sahabesinden olursun. Dünya ve Ahireti’ni kurtarırsın. Sırtını açtırırsın, nübüvvet mührünü görürsün, öpersin” dedi.”
“AMÛRRİYE’DE BÖYLE BİR SIR VAR”
Cübbeli Ahmet Hoca,”Amûriyye’de böyle bir sır var. O zat vefat edince, Selman-ı Farisi Hazretleri o zatı defnetti. Medine’ye gitmek üzere, bir kafileye karıştı. Kafilenin adamları da eşkıya çıktılar; hür adamı köle yaptılar. Medine köle pazarında biri O’nu satın aldı; koyunlarının başına koydu. Bu sırada dediler ki ‘Mekke’den biri gelmiş.’ O sırada Efendimiz’i (S.A.V.) gördü. Alametleri gördü, tabii oldu. Mekkeliler ile Medineliler ‘Selman bizdendir’ dediğinde Efendimiz (S.A.V.) ‘Selman hane halkımdandır’ demiştir” ifadelerini kullandı.
HAZRETİ MEHDİ İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI
Cübbeli Ahmet Hoca konuşmasını şöyle tamamladı:
“Selman-ı Farisi Hazretleri 250 sene yaşadı, çok veliler, çok ümmetler gördü. Kabri Irak’tadır. Hazreti Mehdi, Amik Ovası’nda büyük savaşı kazandıktan sonra Avrupa’dan gelen gevurların peşine düşecek. Amûrriye’ye kadar gelecek. Afyon’daki bu bölgeye geldiklerinde ‘Deccal çıktı’ diye bir şaiya yayılacak. Buradan 12 atlıyı buradan gönderecek. O sırada Hazret-i Mehdi burada kalacak. Haberin yalan olduğu anlaşılınca Roma ve Venedik’in fethi için yola devam edilecek.”

Bakmadan Geçme