Crowdstrike Problemi Nedir?

Pek çok iş ve işlemin iptali ve ertelenmesiyle sonuçlanan CrowdStrike probleminin ne olduğu gündem oldu. CrowdStrike ve Windows Mavi Ekran Sorunu nedir? Nasıl çözülür?

WİNDOWS ÜZERİNDE MAVİ EKRAN HATASI OLUŞTU

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike tarafından yapılan hatalı bir güncelleme, Microsoft sistemlerinde büyük kesintilere sebep olarak Windows üzerinde mavi ekran hatasına yol açtı. Bu durum, birçok sistemin kapanmasına neden oldu. Peki, bu büyük kaosa neden olan Windows mavi ekran sorunu nasıl çözülür? Başta bu sistemle iş ve işlemler yapan firmalar, kişiler olmak üzere sorunun nasıl çözüleceği başlıca gündem konuları arasında yerini aldı. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre, sorun beklenenden daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağı ifade edilmişti. Temel sorunun çözüldüğü ancak bazı servislerde kesintilerin bir süre daha devam edebileceği de bildirildi.

WİNDOWS MAVİ EKRAN SORUNU NE GİBİ DURUMLARA YOL AÇTI?

Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde etkili olan bu problem, binlerce kuruluşun hizmet vermesini engelledi. CrowdStrike, hatasını kabul etti. Microsoft’un yaptığı düzenlemeler ve yukarıda sunulan çözüm sayesinde, sorunun büyük kısmı ortadan kalkmış olsa da bazı kesintiler bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Windows Mavi Ekran Sorununun yol açtığı durumlar şunlardır: ABD’de 911 sistemleri çöktü. Danimarka’da acil servis ve alarm sistemleri devre dışı kaldı. Avustralya hükümeti acil toplantı kararı aldı. Sky News, arıza nedeniyle yayın yapamadı. ABD merkezli United Airlines, Delta Airlines ve American Airlines, iletişim sorunları nedeniyle uçuşları durdurdu. Ödeme sistemlerinde aksaklıklar yaşandı. İspanya’daki tüm havalimanları kesintiden etkilendi. Amsterdam Havalimanı’nda kesintiler yaşandı. Berlin Havalimanı uçuşlarını askıya aldı. Denizbank ve Türk Hava Yolları’nda sorunlar yaşandı.

Bakmadan Geçme