CREATE In İzmir ekibi AFSİAD'ı ziyaret etti
AFSİAD İş Geliştirme Koordinatörü Ahmet Kızık, Create In İzmir heyetini ağırladı
Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen rekabetçi sektörler programı kapsamında İzmir’de hayata geçirilen Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Hub’ı projesi Create In İzmir heyeti, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.
ÜRETİM SEKTÖRÜNE KATKI HEDEFLENİYOR
Eylül 2022 itibariyle çalışmalarına başlayan ve 30 ay boyunca devam edecek olan proje EGİAD, İzmir Vakfı ve İzka ortaklığıyla, İzmir ekonomi üniversitesi yaratıcı ekonomi uygulama ve araştırma merkezi tarafından yürütülüyor. İzmir, Aydın, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa, Kütahya ve Muğla dâhil olmak üzere tüm Ege Bölgesi’nde başta dijital oyun ve dijital sanatları destekleyen bilişim-yazılım, tasarım, sinema-televizyon ve diğer yaratıcı endüstrilere odaklanan proje ile Türkiye’de yaratıcı endüstrilerin ve üretim sektörünün uluslararası gücünü artırmaya katkı sunmak hedefleniyor. Projenin anlatılması ve işbirliği konularının ele alınması için Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni ziyaret eden heyetİ AFSİAD İş Geliştirme Koordinatörü Ahmet Kızık misafir etti. Heyette; Create İn İzmir ekibinde Proje Koordinatörü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Dr. Sevay İpek Aydın, Proje Asistanı Aslı Doydu, Uzman Hadi Giray Reşat, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Görkem Dönderici, İzmir Vakfı’ndan İletişim Uzmanı Gözde Çeviker, Create In İzmir ekibinden Begüm Tatari, Tomas Cernevicius, Emir Dzanic, Selen Kaynak ve İlksen Savaş yer aldı. Toplantıda ayrıca AFSİAD’ın Üniversite Sanayi işbirliği adına yapılan çalışmalarında birlikte hareket ettiği Afyon Kocatepe Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem Çakmak da hazır bulundu.
“AFSİAD BÖLGENİN YAKLAŞIK YÜZDE 75’İNE HÂKİM”
AFSİAD İş Geliştirme Koordinatörü Ahmet Kızık, heyete, dernek faaliyetleri, yürütülen projeler ve Afyonkarahisar hakkında bilgiler aktardı. Kızık, “AFSİAD hem Afyonkarahisar’ın hem de bu bölgenin yaklaşık 32-33 yıllık en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi ve üyeleri özelinde sahip olduğu istihdam üretim gücüyle de bölgenin yaklaşık yüzde 75’ine hâkimdir.” dedi.
“PROJE YOLCULUĞUNDA EŞLİK EDECEK FİRMALAR ARIYORUZ”
Proje Koordinatörü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Dr. Sevay İpek Aydın da projenin içeriğinden söz ederek sunum yaptı. Aydın, “Her ilimizde bizi bu proje yolculuğunda eşlik edecek, kendi işini ya da iş fikrini ya da kurum içerisindeki bir sorunu yeni bir işletmeye dönüştürmek talip olacak vizyonda firmalar arıyoruz. Bunlar mikro işletme olabilir, tamamen kurumsal olabilir ya da teknoparklarda ki o zorlanan ürünü var protatipi var ama markalaşamıyor pazarlama yapamıyor bu alana doğrudan oturan bir proje olarak tasarlandı.” diye konuştu.
“BU SEKTÖRLER ÖNCELİKLİ”
Aydın, desteklenecek sektörlerle ilgili de bilgi vererek, “Biz bunlardan dördünü özellikle odaklandık. Bunlar nedir tüm tasarımlar, endüstriyel, grafik ya da moda tekstil tüm tasarımlar, yazılımlar özellikle oyun ve oyunlaştırma ve özellikle de dijital sanatlar dediğimiz bir ürünü ya da hizmeti tanıtmak için yaratıcı işler üreten insanların alanları, televizyon ve sinema özellikle de oyun ve oyunlaştırmayı da öbeğe alıyoruz. İhracat hedeflerinde 3 bakanlığımızın da ihracat hedeflerinde bu sektörlerin öncelikli olacağını tahmin etmiştik.” ifadelerini kullandı. Toplantı karşılıklı görüş alışverişi, yapılacak işbirliklerinin değerlendirilmesiyle devam etti.