• Haberler
  • Genel
  • 'Çözüm sürecinin önünü kesmeyeceğiz' – Kocatepe Gazetesi

'Çözüm sürecinin önünü kesmeyeceğiz' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Sosyal Belediyecilik paneli için geldiği Afyonkarahisar'da 'çözüm süreci' adı altında yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Karayalçın, sürecin önünü kesmeyeceklerini, ancak katkıda bulunmayacaklarını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı'nın [&hellip]

“Çözüm sürecinin önünü kesmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Sosyal Belediyecilik paneli için geldiği Afyonkarahisar’da “çözüm süreci” adı altında yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Karayalçın, sürecin önünü kesmeyeceklerini, ancak katkıda bulunmayacaklarını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Sosyal Belediyecilik paneline katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi.
“BİZİM ÖNERİMİZ DEĞİL”
Panelden önce CHP İl Başkanlığı’nda gazetecilere açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, “çözüm süreci” adı altında yürütülen çalışmaların önünü kesmeyeceklerini söyledi. Karayalçın, “Bizim çözüm yöntemimiz bu değil. CHP’nin geçen yaz getirdiği öneri kabul görmemiştir. AKP’nin başlattığı başka bir süreç gündemde. Bizim dışımızda, AKP’nin kendi geliştirdiği bir yöntem. Cumhuriyet Halk Partisi bunun önünü kesmeyeceğini, ama kendi önerisi olmadığı için bunun içinde yer almayacağını beyan etmiştir. Bizim öngördüğümüz Akil Adamlar komisyonu bu değildir. Sayın Başbakan’ın açıklamaları, bu konuda davet edici değildir. Biz hâlâ bizim önerimizin doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Akil Adamlar Listesi’nin kimseden öneri alınmadan hazırlandığına dikkat çeken Karayalçın, “Hiç kimseden öneri almadan, AKP kendi düşüncesine göre bir liste hazırlamaktadır. Ben bunun sürecin yalnızca küçük bir parçası olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Karayalçın, süreçle ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapılmadığına dikkat çekti.
AFYON ESNAFINA ZİYARET
CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte parti binasından çıkarak şehir merkezindeki İkinci Dumlupınar Caddesi ile Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti. CHP’li heyete, Uzun Çarşı’da Afyon Lokumu hediye edildi.
ŞEHİRLERDE RAYLI SİSTEM KULLANILMALI
Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda düzenlenen Sosyal Belediyecilik panelinde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, şehir merkezlerindeki ana arterlerde raylı sistemle taşımacılık yapılması gerektiğini söyledi. Büyükerşen, Cumhuriyet’in ilk yıllarında şehirlerde raylı sisteme önem verildiğini, Avrupa’da da bu sistemin yaygınlaştığını belirtti.
Haber: Murat ARISOY

Bakmadan Geçme