• Haberler
  • Genel
  • Çözülmesi gereken sorun, terördür – Kocatepe Gazetesi

Çözülmesi gereken sorun, terördür – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Kürt sorunu değil terör sorunu olduğunu vurguladı MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair 629 Sayılı Kanun Tasarısının yürürlük maddesi olan 6. Maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşma yaptı.MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine [&hellip]

Çözülmesi gereken sorun, terördür

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Kürt sorunu değil; terör sorunu olduğunu vurguladı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair 629 Sayılı Kanun Tasarısının yürürlük maddesi olan 6. Maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşma yaptı.
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair 629 Sayılı Kanun Tasarısı üzerine yaptığı konuşmada, “Terör örgütünü ortaya çıkaran şartların bertaraf edilmesi yanında, ekonomik, sosyal, kültürel ve gerekirse silahlı tedbirlerle terör; ülkemizin problemi olmaktan acilen çıkartılmalıdır.”dedi.
Milletvekili Yılmaz yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair 629 Sayılı Kanun Tasarısının yürürlük maddesi olan 6. Maddesi üzerine vermiş olduğumuz değişiklik önergesi üzerine söz almış bulunuyorum. İsmi güzel ama özü itibari ile üniter yapımıza zarar verecek, bin yıllık kardeşliğimize zarar verecek, PKK’nın İmralı tutanaklarında dile getirildiği, talep ettiği, BOP’nin gereği şartları oluşturacak bu yasa biraz sonra siz AKP, CHP ve HDP oyları ile maalesef görülen o ki kanunlaşacak ve yürürlüğe girecek.
2002 yılında sıfır-bitme noktasında bir terör vardı. Hatta bitme noktasına gelmişti. PKK Dağılma ve dağınıklık içerisindeydi. AKP iktidarı ile iş başına gelen BOP’nin Eş Başkanı ve bölgedeki siyasi taşeronu; BOP’nin bölgedeki silahlı taşeronunu yani PKK’yı adeta kurtardı, besledi, büyüttü, tavizler verdi, şımarttı gelinen noktada al gülüm ver gülüm şeklinde pazarlıklar sürmekte. Anadili Kürtçe olan insanlarımızla kimsenin bir sıkıntısı yok. Terör örgütü siyasi zemini bulmakla yetinmedi daha ötesine geçmek için hazırlılar yapmaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme