Coşkun Sabah Afyon tavuklarıyla Eskişehir'de tesis kurdu
Ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Afyonkarahisar'dan aldığı tavuklarla Eskişehir'de tavuk çiftliği kurdu   Son dönemde yumurta fiyatlarındaki artışla ilgili çıkışlarıyla dikkatleri çeken ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Eskişehir'deki yatırımını ve hedeflerini DÜNYA Gazetesi'ne anlattı. Sanat programlarının yanı sıra kontrolü elde tutmak için her hafta Eskişehir'deki tesise gittiğini belirten Sabah, 'Her zaman girişimciydim. Şimdi de gezen tavuk yumurtası [&hellip]
Ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Afyonkarahisar’dan aldığı tavuklarla Eskişehir’de tavuk çiftliği kurdu
Son dönemde yumurta fiyatlarındaki artışla ilgili çıkışlarıyla dikkatleri çeken ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Eskişehir’deki yatırımını ve hedeflerini DÜNYA Gazetesi’ne anlattı. Sanat programlarının yanı sıra kontrolü elde tutmak için her hafta Eskişehir’deki tesise gittiğini belirten Sabah, “Her zaman girişimciydim. Şimdi de gezen tavuk yumurtası üretiyorum. Talebe yetişemediğimizden ikinci tesis ve yem üretimi için plan yapıyorum” diyor.
Dünya Gazetesi’nde Yasemin Salih’in konuyla ilgili yazısında özetle şu bilgilere yer verildi:
Udi bir sanatçının Eskişehir’de bir yumurta tesisinde, 14 bin tavuğun içinde ne işi var diye biz de merak ettik. Coşkun Sabah ile bir araya geldik. “Pandemi de tescilledi ki her sanatçının hayatını sürdürmek için bir B planına ihtiyacı var. Bu sıkıntılı piyasada benim B planım ise yumurta oldu” diyen Sabah, aslında babasından bu yana gelen bir girişimcilik geçmişi bulunduğunun altını çiziyor. Daha 20 yaşındayken Feriköy Pasajı’nda kaset dükkanı açtıklarını anlatan sanatçı, şöyle ticaretle ilişkisini şöyle anlatıyor: “2000’lerin başında sinema işlettim. Yatırım bir sanatçının savunma mekanizması. Bunu hep çalışır durumda tutuyorsunuz. Çünkü ekonomik krizlerden önce sanat piyasası etkilenir. Deprem, terör, kaza hepsinde önce konserler iptal edilir. Pandemide de 20 ay para kazanamadık. O dönemde Bursa’da bir arkadaşım yumurta işini önerdi. Böyle başladık.”
Coşkun Sabah’a arkadaşının önerisi, Eskişehir’de iki yıldır kullanılmayan bir yumurta tesisini ayağa kaldırmaktı. Üzerinde çok düşünmeden tesisi kiraladıklarını söyleyen Sabah, 100 bin TL’lik yatırımın yenileme işlemine yettiğini anlatıyor. Asıl yatırımı ise Afyon’dan getirilen yarka tavuklara yapmışlar. “Bunlar longmanhandy denilen, eti yenilmeyen, yumurta üretiminde verimli olan bir türdü. TARSİM ile sigortalayarak yatırımımızı yaptık. 1 milyon TL’lik yatırımla tesisi açtık” diyen Sabah, ilk etapta 15 bin tavuk aldıklarını anlatıyor.
İşe başladıktan sonra birçok şeyi bilmediklerini fark eden ünlü sanatçı, hikayeyi şöyle sürdürüyor: “Tavuklar Mart 2021’de geldi. 15 bin tavuğun bini öldü. Hazirana kadar zarar ettik. Ağustos ayında yumurtalar 0.65 grama ulaşınca marketlere satmaya başladık. Şu anda Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine veriyoruz. Sadece gezen tavuk yumurtası yapıyoruz. 2 bin metrekaresi kapalı, 3 bin metrekaresi açık bir tesisimiz var. Şu anda günlük 12 bin yumurta üretiyoruz ama talebe yetişemiyoruz.”
>> Kocatepe Haber Merkezi