• Haberler
  • Genel
  • Coşkulu Cumhuriyet Yürüyüşü – Kocatepe Gazetesi

Coşkulu Cumhuriyet Yürüyüşü – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Cumhuriyet Platformu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürüyüşle kutladı Afyonkarahisar’da çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Cumhuriyet Platformu, ilk faaliyetini Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü ile gerçekleştirdi. Cumhuriyet Platformu’na destek veren CHP, İşçi Partisi, TGB, Türkiye Emekliler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş ve TÜKODER üyeleri, Anıtpark’tan Kocatepe Parkı’na [&hellip]

Coşkulu Cumhuriyet Yürüyüşü

Afyonkarahisar Cumhuriyet Platformu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürüyüşle kutladı

Afyonkarahisar’da çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Cumhuriyet Platformu, ilk faaliyetini Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü ile gerçekleştirdi. Cumhuriyet Platformu’na destek veren CHP, İşçi Partisi, TGB, Türkiye Emekliler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş ve TÜKODER üyeleri, Anıtpark’tan Kocatepe Parkı’na yürüdü.
MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ
Yaklaşık 1000 kişilik yürüyüş korteji, Anıtpark’tan yola çıkarak Bankalar Caddesi ve Kurtuluş Caddesi güzergahını takip ettikten sonra, Kocatepe Parkı’na ulaştı. Yürüyüş sırasında güvenlik kuvvetleri, kortejin şerit ihlali yapmaması yönünde uyarıda bulundu. Yürüyüşçülerle polis arasında tansiyonun zaman zaman yükseldiği görüldü. Yürüyüş güzergahındaki Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nden de üzerinde Atatürk fotoğrafı ve Andımız metni bulunan pankart açıldı. Yürüyüş kortejinde sık sık “Hükümet istifa”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıldı.
ANDIMIZ’I UNUTTU
Cumhuriyet Platformu üyeleri yürürken ezan okuması üzerine, yürüyüşü ezanın bitimine kadar durdurdu. Ezandan sonra platform üyelerinin Andımız’ı okumak istemesi üzerine, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cenk Koca, Andımız’ı okuttu. Ancak heyecandan Andımız metninin yarısını unutan Koca, “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganı attırdı. Koca, ikinci kez Andımız’ı okutmak üzere megafon başına geçtiğinde metni kâğıttan okudu.
“BİR MİLLET
ŞAHA KALKIYOR”
Cumhuriyet Platformu’nun Cumhuriyet Yürüyüşü, Kocatepe Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla sona erdi. Burada bir açıklama yapan Platform Sözcüsü Zeren Alatepe, “Açılım dedikleri bir barış süreci değil, bölünme ve kanlı bir savaş senaryosudur. Yaptıkları iş, Atatürk Cumhuriyeti’ni ve devrimlerini yıkma girişimidir. Biz Türk milletinin ferdiyiz. Emekçisiyle, köylüsüyle, öğrencisiyle, sanatçısıyla, topyekün bir millet şaha kalkıyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme